Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2010 15:02 - 9 май, Ден на българската победа (както я разбира ББ)
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1852 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 09.05.2010 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Отдавна се отказах да следя пируетите на балетиста-футболист, човека с неувяхваща харизма според българските стандарти за танцуване на телевизионно-медиен кол, пожарникаря, който умее да създава пожари, за да се представя за спасител на нацията с поредното им скудоумно прибързано гасене и съответно по-бързото им раздухване до... едва ли не изпепеляване на юргана, заради бълхата която уж е тръгнал да преследва....

Всичко би било прекрасно в един от най-прекрасните светове създадени в поднебесието и кичещ се с тучното име България, ако по някаква ирония на съдбата в един от най-сюблимните й моменти... на криза... тази страна не се бе сподобила с политическото и човешко недо(раз)умение БиБиййт.

БиБиийт върви победоносно като таран през всякакви кризи и проблеми, дълбоко неразпознавайки ги, но гръмко усвоявайки ф(р)азовите глаголи, които като мантра повтаря, все едно с тяхното повторение ще прогони съществуването на породилите ги проблеми. Може би черпейки потенциал от собственото си неясно развитие, някак си му е простено да изръси: „НИЕ СМЕ НАЙ-ДОБРЕ ОТ...(ЕС)” http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/05/09/897875_borisov_nie_sme_nai-dobre_ot_evropeiskiia_sujuz/

Господин Премиер,

Във фразата Ви има утвърждаване – глагола за състояние и битийност съм (1 л. Мн.ч. сме), което не е потвърдено от други източници (да не говорим за такива като Евростат, някакви там американски агенции за разпространение на информация и анализи и друженс J).

Използването на превъзходната форма на наречието „добре” – НАЙ-ДОБРЕ СМЕ, издава както непознаване на обективните, така и на субективните факти, а по-скоро маниакална устременост към позитивно извикване на пожелателното. И макар езотериците, шаманите и представителите на Ню Ейдж да апелират за подобно „примамване на пожелателното в царството на съществуващото (проявлението), все пак те настояват, че подобна развръзка на действието е възможна само когато тази „позитивна визия” се поддържа достатъчно продължително и устойчиво от критична маса от хора, а не само от шайка, е нека е групичка, от управляващи, които дори сами не си вярват и си сменят визиите по часовник за няма и 24 часа или седмица.  

Черешката на тортата в изказването – „от ЕС”, наистина изисква здраво замисляне и проследяване динамиката на процесите, но и техните обективни стойности. Щото ако почти по всички показатели за стандарт на живот, работещи системи и т.н. си на опашката на този същия ЕС, то самото изказване е ни повече, ни по-малко от оксиморон.

А иначе: честита победа в Деня на Победата/Деня на Европа в един футболен мач в Южния парк между отборите на Европейския парламент и Народното събрание, както съобщи БТА.

Както се казва и от това по-голяма ирония няма:

-         Югът (макар и под формата на парк, надявам се не Джурасик J) – като мястото на фиестата и сиестата,

-         „нашите представители в ЕП” (които вари ги-печи ги, пак са си „наши”) и

-          „Народното събрание”, в което няма нито народ, нито събрание, освен групички по интереси, отдавна непредставляващи онези, които уж са ги излъчили (т.е. т.нар. „на-род”) или пък те са точно тези, но разшифровани по съвсем друг начин – „на-родовете”/”кланове”, които едва ли ще намерят един нов Борис, за да бъдат адекватно премахнати от политическата сцена, пречещи за тъканното ни присъединяване към Европа.

Не ли?

Но както се изказа на времето бившата ми снаха след приключването на един не-драматичен развод между нея и брат ми: „Е, щом се рекъл, да идем да се почерпим. То нали така е и във футболния рефрен: И да паднем и да бием, все ще се напием



Тагове:   победа,   май,   ден,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Е де!
09.05.2010 15:41
Има една вековна българска мъдрост - от две злини се избира по-малката. Що не сравниш предишния кабинет, престъпен в пълния смисъл на думата, с този? Няма по-свястен от ББ - това е трагичната истина.
цитирай
2. svoboda64 - poligor:)
09.05.2010 15:45
Чувам го всеки ден от политолози и социолози (за журналистите не говоря, щото се съмнявам в тяхната "истинност" :)
Но ако това е най-доброто, то ние просто трябва да отидем и да се гръмнем :) Или целокупно да емигрираме, дори против собствената си воля :)))
цитирай
3. inakrein - Всеки ден е време за възкръсване - на ...
09.05.2010 16:14
Всеки ден е време за възкръсване - на душа, народ...
цитирай
4. svoboda64 - Съгласна съм, Ина,
09.05.2010 18:56
Но дори възкръсването има някакъв смисъл. А тук? Или поне на мен ми се изплъзва, Бойковия де, и то в този контекст :)
цитирай
5. silverlining - Така де:
09.05.2010 21:11
poligor написа:
Има една вековна българска мъдрост - от две злини се избира по-малката. Що не сравниш предишния кабинет, престъпен в пълния смисъл на думата, с този? Няма по-свястен от ББ - това е трагичната истина.

А у вас как бият негрите?
И вече по-сериозно - защо най-накрая не спрат да ни казват и колко по-зле от нас има (в каквото и да е отношение)!
цитирай
6. bven - ББ не е нито първият, но дано да е последният политик,
09.05.2010 22:04
който се опитва да замъглява политическия въздух с неопределени във времето и пространството изрази за доброто положение на държавата България. А явно те са за чуждите наблюдатели и чуждите в България, които не искат да разберат истинското положение . Явно щафетата по предаване на кабинети си върши работата, защото всеки следващ прави все по-малко нищо...........
цитирай
7. sunny2 - Ама че хубаво! Браво Svoboda64! Особено ми
09.05.2010 22:50
хареса истинността на стила ти! :) Добруването няма да обсъждам. Благодаря ти! Беше удоволствие да прочета - смях се с глас:-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3220848
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930