Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2009 15:50 - Ало?! Blog.bg... no connection... просто не разбирам
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 4200 Коментари: 14 Гласове:
1



Написах това синкопично заглавие, защото съм потресена. Блогът на evrazol.blog.bg е празен. Да обяснявам защо evrazol е важен за блог "обществото" е просто смешно. Все едно да обясняваш защо "шутът" е най-важната институция в държавата на абсолютния монарх. ОК: за тези които са забравили или никога не са запомнили: защото трябва да има НЯКОЙ, който да казва нелицеприятната истина в лицето на всички по разбираем, не дотам разбираем или просто парадоксален начин. Но винаги с ефект и "чуваемост".

Да разбирам ли, че сме стигнали връхната точка в "абсолютната монархия", която решава да отреже главата на шута, защото... някои истини са несмилаеми от "стомаха"?

В този смисъл е и моето възмущение."Не съм била в час" и не знам за каква интрига иде реч. Авторът evrazol е в пълното право да ни лиши от "присъствието" си, ако ни е приел за недостойни... да бъдем допуснати в личното му "обществено" пространство (демек блога). Но от друга страна, познавайки го като съблогер и неговата толерантност (която естествено не е безкрайна и безпринципна), започвам да си задавам въпроса дали това "оттегляне" не е провокирано от... Силите на едно мироздание, което се смята за Божествено, а всъщност е прекалено Земно и обслужва нечии лични интереси, но не и (широко) обществени.

Та къде е истината и ако това пространство се превръща в "прекалено частно", може ли да бъда уведомена да се изтегля своевременно?!

И моля модераторите да не ми изтриват блога без предупреждение, както това се случи преди близо две години по друг случай с други мои алтернативни блогове (демек "анонимни"):)

Истината е винаги само Една, както продължава да настоява майка ми, но тя е Друга... затова ... Бихте ли оставили Истината да просъществува, макар и да не Ви е лицеприятна?!!!

А, evrazole, сега допитването ми е директно и публично:  ЗАЩО? Оттеглянето е вид позиция, при това МНОГО ЗНАЧЕЩА, да не кажа многозначителна. И въпреки това: повечето битки се водят в ОБЩЕСТВОТО с идеята то да се промени. Ако може :)

Тъй де. Изказах се:) Сега очаквам nakom да се изкаже....


Тагове:   Blogbg,   не разбирам,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tera - Мислиш,
27.08.2009 16:01
че е форма на протест ли?
Иначе той, а и всеки друг, е свободен да прави каквото пожелае и не виждам кой знае каква драма.
А и освен това тук се наслагва никому ненужно напрежение, понеже хората много насериозно са приели блога.
Пожелавам на evrazol всичко добро и не смятам, че е длъжен да дава каквито и да било обяснения.
Това не е real life в крайна сметка.
Надявам се това ми мнение да не те засяга :)
цитирай
2. svoboda64 - tera,
27.08.2009 16:05
Това е просто публично размишление. Аз изказвам онова, което смятам, за "смислено":) Ако за някой то е безсмислено... както често се оказва в плурализма на демокрацията... нещата просто се отичат в "киреча":) Хайде... още едно нещо там. Толкоз.

Аз съм либерал, но осъзнавам, че едно общество се държи на консерватизма си. Ако е прекалено изменчиво - според каквото му скимне (на индивида, или управляваща върхушка), тогава не можем да говорим за "общество", защото то няма структура и граници.

Тъй де. Нищо лично...
цитирай
3. tera - svoboda,
27.08.2009 16:26
започва да ми става интересно :)
Смяташ, че това тук е вид структурирано общество, което си има своите стожери на които се крепи?
Хайде, холан - именно за такова някакво фаворизиране на този блог говорех.
Не виждам тука йерархична структура, която да го крепи изправено, освен ако не набъркаме модераторите в цялата работа. Не знам дали пък тях не визираш.

Ако беше тяхна работа блогът му щеше да е изтрит из основи, а той сам се е изтрил навярно.
Какво толкова е станало - да не се е самозапалил на площада?
Толкова хора тук са се трили, после са идвали пак и така няколко пъти. И какво от това?
Ако ще разсъждаваме за това, което се случва тука сега - не е нещо ново, само играчите са други и "стилът им", ако това е стил, е по-различен.

Всяко чудо за три дни. Както се казва в онази известна притча "И това ще мине."

Не ме разбирай погрешно - не се заяждам. Само обменяме мисли, нал тъй? :)


цитирай
4. svoboda64 - Тъй де :)
27.08.2009 16:43
И аз за това говоря. "Какво толкова е станало?" "Всяко чудо за три дни" Нима на това не почива всяка българска обществена логика? И нима за това не сме на този хал:)

Всъщност това е моя лична "драматична" позиция. Очевидно тя не е общосподелена, или поне що се отнася до пресечната точка на нашите две позиции:) Да, както е казал цар Соломон, "Итова ще мине". Въпросът за мен обаче е:и като мине, какви последици ще остави: за кого, у кого и в какво:)
цитирай
5. tera - :)))
27.08.2009 16:55
До тук бях! :) Не виждам какви пагубни последици, може да има за някого пребиваването му в блога или нета, ако го приема като някъкво допълнение към реалния си живот, което му дава възможност да обменя мисли с различни хора и да черпи интересна информация.
Драмите настават, когато "виртуалът" става по-важен за хората от реалния им живот, когато се пренесат да живеят тука и когато социалните им контакти са преди всичко виртуални.

Не го приемам на сериозно това място, предпочитам да общувам с живи хора навън, отколкото със "сенки" тука. Но всеки сам си знае.
И не мисля, че нещата в България ще се оправят от празно дърдорене по нета. Нещата се оправят навън, а не тука и слава богу.
Като гледам тук какви неща се коментираха неистово напоследък, блога напомняше на ВиК, може evrazol това да го е отблъснало! :)

Всичко добро! :)
цитирай
6. svoboda64 - :)
27.08.2009 17:05
ОК. Споделям мнението ти, че Светът е "навън". Аз отдавна минавам, само за да видя как изглежда "отразения" свят. Все пак намирам, че отражението също е важно и значещо. Просто защото си се "иззел" от това, което на английски се казва "tear and wear of the day".

Не смятам, че за мен или за евразол пребиваването в това пространство е "най-важното":) Очевидно двете развиваме някакви "вътрешни" си теми, които ни тормозят по наши си, специфични начини.

Що се отнася до "реала": да, нещата няма да се оправят с "празно дърдорене". Но също така няма да се оправят и с необсъждане. Защото в последните години се нагледахме как вървят "демократични(те) обсъждания" (във виртуала - като коректив на реала и съответното им "куриозно" четене в новините по медиите; в реала - който въобще не желае да се самокорегира, но непрекъснато си спретва "демократични групи" за противостоене :) и как тези двете се вмес(т)ват в "реалното вземане на решения".

Всъщност това е една друга тема, тясно свързана с горната: повечето политолози говорят днес за "демокрация на участието". Демокрацията на участието, обаче, е повече "говорене" (прибавяне на глас към някакъв "значещ" хор), отколкото реално действие. Идеята - поне "идеалната" - е чрез натиска на "аргументираното мислене" да може да се стигне до корекция в действията. Уви, в БГ-то това далеч не е постижимо:) Поне за сега. Но не съм лишена от оптимизъм. Може пък нашите деца и внуци да успеят да го прокарат. Поне в нашето семейство нещата се случват така. А ако има повече такива семейства (и съответният манталитет), може да се окажат и положителна "обществена реакция".

Тъй че, не се отказвай! Може от мен, "като мухлясала даскалица", но иначе... ?!:)
цитирай
7. miralyub - И на мен ми стана любопитно защо е ...
27.08.2009 17:06
И на мен ми стана любопитно защо е това изтриване?
И дали някой не посяга на свободата да говорим това, което мислим?
Другата страна е ,че ми се четат смислени неща- та ми се иска сериозните блогове да съществуват, не да се затриват и да ме заливат други, пълни с лигавщини и битовизми.
цитирай
8. svoboda64 - Мира,
27.08.2009 17:10
Ами не знам. Затова си зададох въпроса публично. И на мен не ми е приятно това, което споделяш, че наблюдаваш. Всъщност, това е причината все по-рядко да "наминавм" на "тук ":)
цитирай
9. svoboda64 - А и още нещо, към двете ви, тера и мира,
27.08.2009 17:37
Това е цитат на евразол към предишен мой постинг (права си, тера, ако беше изтрит от модераторите нямаше да го намеря под "ника" му)

" Емиграция към себе си
12.08 21:46 Имаше такъв роман от Блага Димитрова - "Пътуване към себе си". От него помня само обяснението защо провесията на каналджията е най-благородната. Цитирам по памет: Никой строй, нито стар, нито нов, нито минал, нито бъдещ може без мене. На хората трябва да им почистиш от собствените им л*на. Иначе ще се задушат в тях. И винаги ще си плащат за това.:)))
Не знам защо го цитирах. По-важно е че знаеш къде географски е разположено "себе си".
Хай, приятна почивка и сполай ти:))"

Аз знам за какво го цитирах. Професията на "каналджията" (будната гражданска съвест) е необходима на всеки строй и всяко общество (дори то да се състои само от 2-ма човека!). Много е неприятна, и дори често боли, ама... ако трябва да се изпълнява - просто трябва да се изпълнява.

Тъй де: без много приказки и суетни! Всеки към призванието си и това, което му е "дадено" да върши :)
цитирай
10. evrazol - Цензурата-а-а
27.08.2009 20:49
Не пита, а трие. Пуснах пост със заглавие- Анализирай това! Без текст. Със снимката която е на аватара ми сега. Модераторите го изтриха без предупреждение. И аз понеже съм глупак, го пуснах пак. Чак след второто триене вденах че не е бъг в системата. И понеже не знам до къде може да стигне модернизма в модераторското изкуство - "архивирах" блога:)
Благодаря на Свобода за оценката и съпричастността. Ще съм благодарен ако някой ми обясни все пак какво и е толкова лошото на тая снимка:)
цитирай
11. svoboda64 - Приемам предизвикателството да отговоря:)
27.08.2009 21:01
Макар да не съм "блога".

Снимката си е абсолютно ОК. Даже си е в моята полоса на "отговорност". Жените от третия свят, дето ама са наистина "негъра на света". Аз самата нямам защо да се оплаквам от дискриминация, дето мъжът и синовете ми ме носят на ръце, а брат ми се чуди как да облекчи финансовото ми съществуване. Това не означава, че съм лишена от проблеми, но те са най-вече "психически" - постижения, какви, как и на каква цена. Това е съвсем различно от просто "човешко (биологическо/първично оцеляване). Направо съм ошеломлена (прости русизма, ама този ми е някакъв втори майчин език, на който почти вече не мога да говоря:) Фактът, че някой не разпознава проблема или, още по-страшното, разпознава алюзията в това, което й се случва на България, ама не като "женска дискриминация", вече е страшно! Таова наистина означава, че има цензура. И че някой наистина "следи" как аджеба се изразяваме, включително как изразяваме протеста си.

Само за сведение... Аз се оттеглих към "себе си", т.е отвъд публичната си личност, точно по тази причина. Много пъти в живота си съм била атакувана директно или индиректно, за да се науча да различавам нюансите:) Обаче... ако не искаме да ни щипят, пък няма да се хващаме на хорото, нали така?

Мда... поздрав! И все пак гражданската позиция е "всичко", а личното ми щастие е "нищо" (:)(Последното по Кант, а както напоследък оценявам себе си, аз съ си прсто една Кантиантска личност, да ми прости Господ неадекватността на сегашния строй :)
цитирай
12. dimitarf - незнам кво да кажа,
27.08.2009 21:26
но съм абсолютно съгласен с темата на възмущението ти, повечко и по-начесто честен самокритизъм винаги би ни се отразил добре, но той не е нещо лесно, нито приятно за вършене, но пък е благотворен относно бъдещото ни съществуване, ако искаме то да е наистина хармонично със средата, а не хармонично с това което ни се "иска";
е все пак май излъгах
вив ля революсион
вив ля резистонс
докато се налага..
цитирай
13. dimitarf - до тера
27.08.2009 21:32
начина ни на действие в илюзора е пряко отражение/ снимка, на начина ни на желание да се случваме в действителността,
по моему представя непосредствено това което искаме да е действителността, т.е. това което се опитваме да сбъднем, съзнателно или несъзнателно/"подсъзнателно", по моему съзнанието ни е способно да лъже само себе си доста адекватно при това, и именно в това се състои неговата най-голяма сила, най-прекрасно изживяване и като обикновено - неговото най-голямо проклятие и автогол..
цитирай
14. miralyub - ако проблемната снимка е тази от ...
27.08.2009 21:57
ако проблемната снимка е тази от аватара на Евразол- доколкото виждам изоразява жена, която кърми. и е простотия модераторска да се трие постинг за това.
не, простотия не е точната дума- става въпрос за световно невежество. хахахаха, някои според мен са взели тази толкова социална, екзистенциална и етнокултурна снимка за порнография... което , което е смайващо...как въобще е възможно да се случва...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219120
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930