Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2008 19:59 - "НЕ САМО ИНЖЕНЕРИТЕ ПРАВЯТ КАЛПАВИ МОСТОВЕ"
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1492 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2008 20:27


Тоз Доган, тоз Сокол... Какви ги изплещил днес, ум да ти зайде!

 

То не беше глупост връз глупост, откровен цинизъм връз още по-голям.

 

-         Вотът за сваляне на правителството не минал, но на него му пиперижело на дъто.  Щото докладЪТ на ЕК-та бил “сканиращ”!!! Да, да, ама не! Първо, г-н Доган, не е докладЪТ, а докладиТЕ, и второ не е “сканиращ”, а магнитно-ядрен резонанс (MRI), защото се добра до функционирането на «живите» органи, системи и тъкани на нещастна България. В кратце анамнезата е ясна: корупция, пране на пари, «правителствени чадъри над организираната престъпност», неработещи институции (съд, полиция и др.), източване на еврофондовете и друженс...

 

-         Не бил най-големият шамар, че имаме корупция по високите етажи на властта. Тях ги имало навсякъде. «Кучето», демек администрацията, била виновна! А сега де? Та кой я назначава администрацията, г-н Доган? Народът ли? И да обясняваме ли на кого е вярно кучетоJ Не e ли на ръката, която го храни, т.е. Вие? Щото то не се вижда, че Ние даваме парите чрез данъците си. Те потъват в един бездънен чувал, наречен «Държавен бюджет» и после... куче влачи, диря нямаJ Не сте справедлив, г-н Доган, да нарочвате публично най-верните си хранени люде! Не те «приобщават практически България към ЕС», щото те са само маши във Вашите ръце. И Вие си ги избирате да са некомпетентни и/или млади и/или партийно-роднински обвързани, или и трите. По тези ешалони (middle or upper-middle) случаен човек няма или по-скоро – не вирееJ Така че – по-леко с оценките, защото директно сочите към себе си, 3крадната некомпетентна коалиция!!!

 

-         Най ми е смешен плачът, че ТЕ (ние) – тук вече се объркахJ - не разбираме “чиновническия език на Брюксел”, нещо повече – “не го владеем”J)))))))))))) Аз си мисля, че на цял свят му е ясно – ако не като дефиниция, то поне твърде интуитивно – какво е “правилно-неправилно”, “ефективно-неефективно”, “оптимално-неоптимално”. Е, вярно е, че българин да го убедиш, че трябва да има “верификация” (документална) или “фалшификация” (проверка на определени (програмни) допускания в практиката), е все едно да го пратиш на стари години да учи във философски факултет. Ще ти излезе с едното: “Ти мен ли ще ме учиш на “философия”, аз “философията” съм я изръшкал житейски – я ме я! колкав съм пораснал, косите ми побелели, дюкяна ми – дюкян, къщата и кьошка – светят, децата – по чужбина”. Та за правила, процедури, критерии и формати за вземане на решения ли иде реч? Одма сичко е свършено, че и отгоре! Ама онез, проклетичките от Брюксел, нещо не разбират от нашата народопсихология!

 

-         Макар и да не се е изразил с тоз байганьовски език, г-н Дюкян е изказал нещо, което, ако не е “изкалечено” от журналистите, си е направо за бой. И то за много як!!!

 

-         “ Ние дълго време нямахме реална комуникация с ЕК от гледна точка на тяхното очакване за задължително изпълнение на препоръките им.” (Друг път! Имахте цял преговорен процес, хиляди национални,секторни и др, та дори  екшън планове, пътни карти, и проч. Те да не са само да прашасяват по бюрата Ви! Що не сте си ги прочели и осмислили!!! И що Ви го припомням това? ами заради последващотоJ) “Типично по балкански си мислехме: “Е, нали сме вече равноправен член – може и да не ги изпълняваме. Нали имаме национален суверенитет!” (Г-н Дюкян, плъзгате се по много тънък лед! Точно Вие да се заигравате с националния суверенитет не е препоръчително, първо. Второ, с това си изказване, явявайки се като говорител на управляващите, Вие директно заявявате, че присъединявате към ЕС не е било същностен акт, а просто поредния “политически маньовър”, който очевидно не обслужва български интереси, но е удобно да се крие зад BG националния интерес!) Но въпреки всички, Дюкян не мирясва

 

Тук ще трябва да прекратя “словоизлиянието” си, което следваше плътно текста на в. Труд, но препечетан от www.blitz.bg. Вероятно някоя влиятелна ръка отнякъде се е намесила и текстът там вече го нямаJ)

 

Въпреки всички “затъмнения” по пътя, да обобщя:

 

-         г-н Дюкян е рядко нагъл тип. Политически най-вече.

 

-         Той провидял “критическата нагласа на ЕК към нашата действителност”, но някак не разбирал СЪВСЕМ ДОКРАЙ защо не си говорим на един и същи език с Брюксел. По нЕкое време му просветнало, че ние (по-скоро “те”, управляващите) не “владеели” Bruxellish.

 

-         Намирал още причината в това, че след 1.01.2007 , след приемането ни в ЕС, е настъпило ослушване и подценяване на проблема (проблемът тук трябва да е, че сме “член на ЕС”), което е породило “немарливост и некомпетентност”. Ако бе свел глава и бе признал, че е само у управляващите, да го приемем като откровение, а то: “Това се отнася НЕ САМО ДО НАРОДА, а и до политическия елит”. Ех, този политически елит, все зад гърба на народа и народната воля се крие. Защо не и сега? Но нека разпръснем още едно от съмненията, които се опитвате да имплантирате в народната плът: не, ние, народът, сме чакали на “потоците [парични] да потекат”, а “Вие” (еврофондовете са били винаги особено любима тема за изказване на г-н Доган). Така че и да се изпълвате с гордост, и с нетърпение даже, да изправите злините преди да слезете, т.е. залезете от “мандат”, все ни е тая. Злото не можете да го поправите. Защото не е само материално. А най-паче – репутационно. Я иди обяснявай, когато излезеш зад граница и/или работиш с чужденци, че хем си “българин/българка”, хем не си от “ония” – крадливите, поврътливите, които не си държат на думатаL

 

-         Много бил обезпокоен, кахърен, та чак тревожен г-н Дюкян, що нашата администрация не се вземела в ръце, че точно тя възпирала “правилната комуникация с ЕС”. Ей туй с очите си да го видя, не го вярвам, че е станало БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКО ДАВЛЕНИЕ И РАМОJ)

 

-         Притеснявал се, чилякът, че още сме били отървали националния си суверенитет и сега само трябвало да “слушкаме и изпълняваме” (за да “усвояваме” и от други, не само от изтерзания български народ). Само заради този цинизъм, който предавам повече емоционално, отколкото дословно, този господин, ага или както му е титулатурата трябва да си иде веднъж завинаги от български партиен живот. И да спре да ни срами пред Европа!

-         Страшно е, че ще се задържат още година на власт. Изпокрадоха всичко: държавни и общински имоти, пари, ВЯРАТА И ДОСТОЙНСТВОТО НИ!

 

Но не е виновен Ахмед ага! Виновни са тези, които му връчиха мандата, за да съставя правителство и да подменя вота на българския избирател! Първанов може и да не получи импийчмънт от парламента, но от нас, обикновените, мислещи и с пот вадещи си хляба българи отдавна си го е взел!

 

Ако не Ви мързи, прочете отново дядо Вазов, Чичовци: НЕ САМО ИНЖЕНЕРИТЕ ПРАВЯТ ЛОШИ МОСТОВЕ - http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=2740&Level=2

 

Този откъс е толкоз “роден, наш”! В някакъв смисъл, четящият човек е ограбен в очакванията си към и от живота. Няма изненади! Изглежда еволюцията е толкова бавна, че всичко непрекъснато се повтаря като психологически профили, сценарии, интриги и комплоти... Но като цяло, като нация, нас ни “мързи” да четем. И да осимсляме, за да дръзнем нещо да променим. Затова сме обречени на повторение...  

 



Тагове:   мостове,   калпави,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lelya - Четох интервюто. В същност за до...
04.08.2008 20:38
Четох интервюто. В същност за доклада не са виновни политиците, казва човекът, а държавната администрация, поради, което който и да дойде на власт все тай с тия чиновници-простаци по министерства и агенции. Горките ни политици. Единият не беше случил на народ, този по-скромно - не е случил на администрация.
цитирай
2. svoboda64 - Тури му вестник, lelya:)
04.08.2008 21:03
Те ни вземат за боядисани врабчета, а ние стоим и ни е паднало ченето от наглостта им! Но както обобщи проф. М. Константинов, не ние сме подменили вота - от 137 - център-дясно (той смята, че това е реалният "десен" остатък, след като 103 мандатите се падат на БСП + Атака) как така се пръкна това недоразумение "орел, рак и щука"? Хем дясно, хем комунистическо... Това и Оруел не го е сънувал:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219086
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930