Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2007 20:37 - "Господ е жена"
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 4303 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2007 02:02


Господ е жена. Винаги съм имала дълбоки подозрения за последното. Но днес чух и аргументацията защо това е така. От устата на един от най-забавните и обаятелни Лъвове, които някога съм срещала. Всъщност, авторът на теорията е англичанин. От онези, които са се заселили в Bg-то и го намират за изключително, та чак неземно място. Няма начин да не му се вярва. Къде ли не е бил и какви ли не ги е творил по земята. 

* Защитил дипломна работа върху някакъв шотландски зевзек, който основно се занимавал с описване в стихотворна форма на взаимоотношенията между хора и животни в зоопарка.
** Като дете учил пони да прескача дувари по необкиновена технология: карал го да влачи тежка, обкована с вериги шейна по нанадолнище, а тя така блъскала горкото животно в задните части, че то накрая успяло да вземе височината, прелитайки над дувара, но изпотрошавайки ребрата и главата на дресировача си-жокей :))
***Като войник в Саут Хамптън имал наглостта да фрасне кроше на взводния си, който пък се правел на федфебел в една кръчма. Понеже взводният вече не ставал за пред строя - лицето му била доста завидна пихтиена маса, на Барни му предложили 3 опции: да го уволнят дисциплинарно, да го пратят в карцера за 6 месеца, да го освободят от служба предсрочно. Познайте кое избрал той!
**** Преди или след казармата, баба му, която била ревностна католичка и вярвала в доброто сърце на унуката си, го помолила да стане свещеник. За да не строши бабиния  хатър, постъпил в католически колеж...но издържал до първата ваканция. И драснал така, че повече не се спрял в изповядването на...човешките грехове. Баба му не искала да го види 2 години, но после й минало:))
***** По някое време през живота си взел, че послушал баща си, който му казал, че в телевизията и радиото има много хляб. Та Барни подхванал занаята на телевизионен техник. После разбрал, че баща му се бил излъгал в прогнозите си, но докато предъвквал истината, умело си изкарвал пари за море като развалял антените на клиентите си през нощта, а през деня - обикалял да ги поправя - срещу солидно заплащане.
****** Когато душата му узряла за промяната, Барни взел, че се преквалифицирал в издател - списвал някъде вестници в Лондон. Както сам се окачествява, просто е много адаптивен (adaptable). Тази му авантюра продължила 7-8 години, но скуката взела да го наляга и той, хоп, завъртял се на 360 градуса и осъмнал като:
******* собственик на PR агенция. Най-голямата чуденка била около името й. То трябвало само да се рекламира, за да стигне до въртенето на милион паунда годишно. PR, както ми обясни Барни, не е нищо сериозно: Probably Rubbish. (Последното e труднопреводимо на български, особено ако искаме да запазим играта на думи. И все пак, може би ~ връзки с обществеността (ВО) = Всичко [свързано с оригинала]отпиши:)) Агенцията му имала невероятен успех, защото се вслушал в съвет на приятел, когото помолил да бабува на името. Чувайки с какво ще се занимава фирмата, приятелят му, сам зевзек, изстрелял със светлинна скорост: Why do you bother to start up just Another fucking Agency? (Защо си даваш зор да основаваш още една ***** агенция?) Това толкова харесало на Бърни, че той веднага я регистрирал като Another Agency Ltd. И си осигурил място в челото на всички каталози и класации: бил дублирал най-ценната позиция по азбучен ред - АА. Милионният й оборот бил в кърпа вързан: никой, дори Сачи и Сачи не можели да го изместят от първото място:))
******** Та този невероятен чешит от 2 години се е заселил в България. Отворил ресторант и сега приготвя най-вкусната шкембе-чорба. Само трябва да прескочите до Варна, за да се облажите от манджите и лафовете му. Умът му е смесица между живак и бръснач и за всяка ситуация под слънцето има история или виц. За да не изпадат англичаните в амок, когато пристигат в китната ни татковина, ги снабдил и с
********** Guidebook for Bulgaria. Рекламната му кампания била да ги раздаде на таксиметровите шофьори във Варна. Не знам колко са спечелили бакшишите, щото и те са описани вътре, но във всеки случай Барни успял да стане герой за своите сънародници. Спасявайки ги от балканските ни апетити към чужденците с тънкия си хумор и уместни сравнения.

Едва ли могат да се преразкажат всичките подвизи и истории на Барни. Освен това губите мизансцена: лукавия израз на очите му, докато със скоростта на картечница изстрелва поредното си остроумие...Но следната му теория няма да ви спестя. На мен ми донесе утеха и ми напомни да не се вземам прекалено насериозно, докато върша дребните си женски греховце 24/7.

Та както стояхме exposed на бензиновите пари в центъра на небезизвестния квартал Лозенец, говорейки на пресекулки, докато изчакаме форсирането на поредния мощен двигател, отпивайки от бирата, която за 2 минути от ледена се превръща в камилска п***я, Барни изведнъж изръсва:

- Всъщност знаеш ли до какво прозрение стигнах неотдавна? Ами Господ е... ЖЕНА. Един мъж никога не би се сетил да ми причини всичките мъки и мизерии, през които съм минал.

И се усмихва лъчезарно на приятелката ми, която през септември официално ще бъде помолена да му стане жена. За целта е поканил всичките си роднини, а майка му ще долети специално от Австралия, за да се запознае с българската чудовица.

Но и майчицата му си я бива. Когато пристигнала за първи път в България на гости преди година, Барни и брат му я посрещнали през деня на аерогарата. 80-годишната жена била ужасно изненадана от момичетата, които висяли отстрани на магистралата в минижупчетата си.
- Какви са тези? - попитала тя.
- Работещи момичета - отвърнали синовете.
- А, аз знам какво е работещо момиче. Ама метат ли, почистват ли нещо? Защо така се въртят по ръба на канавките?
- Не бе, мамо. Те са работещи момичета. Проститутки са.
- Така ли? Не знаех, че българ(к)ите са толкова разрешаващи (permissive).
- Не, мамо, българ(к)ите не са "разрешеващи", те просто са либерални!

Така Барни стигнал до извода, че живее в родината на Господ. И май е на път да се задоми тук. (Приятелката ми има силни триумения по въпроса, но мисля, че той най-накрая ще сломи съпротивите й:)) Както казва Барни, движейки се из България, той има чувството за deja vue... От което  приятелката ми силно се притеснява... защото е католичка. В този пункт се опитахме да обясним на Барни българската игрословица "не съм католик, а съм като-г*з", но той каза, че българският хумор му е много странен. С което ние се съгласихме. Потвърдихме му взаимните си чувства към неразбираемия английски такъв:))))))))

Така утрепахме целия следобяд...в смях и закачки. Те тръгнаха към Търново, а оттам - за морето. Ако видите някоя кола, карана от жена, да знаете, че това е Господ, който кара Барни към дома на мечтите му...

А после милата ни България не била земен рай? Който не го вярва, да иде да попита Барни:))))))

Прохладна вечер от мен, бироопиянената поданица на Господландия!


Тагове:   Господ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miraculousreligion - Ами Господ е... ЖЕНА.
23.08.2007 07:37
По повод на написаното, аз дълги години отговарям на мъжете, които казват, че не е човек следното:
- Да, жената не е човек. ЖЕНАТА Е БОГИНЯ!
цитирай
2. sowhat - хахахаа
23.08.2007 08:58
сладур. моят такъв е сър Хю -не знам къф си лорд по Ирландия /???/,но някой път ще ти разакажа за това :)
цитирай
3. tedimov - Много оригинално ............
23.08.2007 09:00
за щофьорите жени определено са богове на пътя. Натъртвам, че българите живеещи тук оценяваме природните си дадености, но сме натровени от начина на управление на цивилизацията ни особенно тук. Така, че тези с шанс и потенциал не бива да виним. Що се отнася до субекта в разказа Ви, намирам го за твърде интересен, защото си падам по живите и динамични хора с развита втора сигнална система.
Лек и ползотворен ден от мен! :)
цитирай
4. drona - о, страхотно!!!!
23.08.2007 09:49
Къде точно Барни си предлага чорбата във Варна?

Другата седмица съм командирована там и с удоволствие ще се убедя лично колко точно са му хитри очетата. :)))))))))))))
цитирай
5. анонимен - Доктореееееееееееее,
23.08.2007 10:57
Не си измислям! Човекът е жив и здрав и може да влезе в антаружа ми покрай най-старата и най-добрата ми приятелка!!!
Не знам дали Господ е жена, но определено обича България:))
цитирай
6. svoboda64 - До Дрона и всички любопитни да видят Барни
23.08.2007 11:13
на живо. Кръчмата му се казва Bernie's Inn, в местността (предградието на Варна) "Ален Мак", посока "Златни пясъци" - вдясно:))
Днес Барни има рожден ден! Тези, които са от Варна, могат лично да отидат да го поздравят.
Аз вече му направих моя подарък - този тук!

Весел и усмихнат ден на всички!
цитирай
7. miraculousreligion - Да е жив и здрав.
23.08.2007 11:31
Дълги години да радва клиентите си.
цитирай
8. drona - Е, там ще е купонът!!!
23.08.2007 12:08
:)))))))))))

Благодаря.
цитирай
9. svoboda64 - От тез емотикони веч се обърках:(
23.08.2007 12:31
Не лъжа! Ето и GSM, на който можеш да поздравиш Барни, ако искаш:
++ 359 888058657.
И те уверявам, че отсреща ще ти говорят на English. Поне са комуникатвни, а не като Комисията за защита на личните данни:))
Усмивки и поклони:))))))
цитирай
10. drona - аз пиша в един форум
23.08.2007 13:09
и се оказа, че освен мен още доста народ ще бъде другата седмица във Варна + самите варненци.... та ще б;есна със знания за местните кръчми

И ако мястото е комуникативно - може всички там и да се сберем - та телефона ще свърши отлична работа ако решим да си направим резервация.

Още веднъж-благодаря! - предчувствам незабравимо преживяване.
цитирай
11. rossizoran - Чудесен разказ!Благодаря ти!П...
24.08.2007 09:52
Чудесен разказ!Благодаря ти!Пишеш с много доброта!
цитирай
12. svoboda64 - Благодаря rossizoran,
24.08.2007 10:08
Ако ми позволиш шегата, почиваща на живата истина,
вероятно това е така, защото...
* преди да стана г-жа Гагарова (има такава птица - "безкрила гагарка"... но най се смея, когато трябва да обяснявам на недочулите фамилията ми, че е "като Гагарин" само че с женско окончание...)
съм се родила като г-ца ДОБРЕВА:))

Весел и усмихнат ден!
цитирай
13. furiika - :)
24.08.2007 17:43
както винаги, увлекателно написано.
Жалко че не знаех по-рано за Барни :(
Поздрави! :)
цитирай
14. dakota - :)))
24.08.2007 18:39
АДСКИ ГОТИНА СИ - ОТКАЧАЛКА!:)))
HAPPY WEEKEND!:)))
цитирай
15. svoboda64 - @furiika,
24.08.2007 21:08
То благините по този свят никога не свършват. А за тях не е и никога късно:))
ххх

@dakota,
Чувствата ни са взаимни!!!!
Щастливи събота и неделя и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3216644
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930