Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2011 01:06 - Ако, когато и след като...
Автор: svoboda64 Категория: Забавление   
Прочетен: 2069 Коментари: 10 Гласове:
12

Последна промяна: 24.11.2011 01:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Така като гледам вече е денят за безсрочната национална стачка на БДЖ. Някога, като деца, се майтапехме с абревиатурата и скандирахме: "Баба Дере Жаба". Връщайки се на постулатите на "амерриканския позитивизъм", сега започвам да си мисля, че ние - отдавнашните деца - сме допринесли с "детския" си, но толкова по-силен, присмех за случващото се в момента :(

Не мога да прогнозирам стачката и нейния изход, ако въобще има такава като "национална". но мога да направя извода си върху изхода на една подобна предишна (учителската): "Седянка... Седянка... Колко да е седянка?... Хайде - по-живо, по-здраво - пък ние после ще ви покажем откъде извира "бензина" :) И моля - по-кротко. Та кой ви каза, че вие сте Суверена? "Суверенът" (обществено разплащателната единица - някога "французка" :) сега не чини и пет цента, щото като вземеш "официалната статистика" на гласувалите по съвест, приспаднеш от тях "негласувалите", извадиш още и "продалите" онова що нямат (гражданска съвест и ум) + правещите кариера (щото те съвест нямат априори) + отдалите се на вакханалията на масовката (щото само тогава и само донякъде се чувстват "единици"), счетоводната картина е пълна - има-няма пет процента (петте ви цента или "СУ" :)))))))

Да, ама "ако"... особено "бюджетно"... не може да се базира на статистическа база от пет процента.

А когато дойде Онзи/Онази с масрафа няма да ви пита: Вие от петте процента ли бяхте? Ами ще "коси" наред :))))))

Та след като "дръпнем" счетоводния баланс... се оказва, че Мюнхаузен си е все така в блатото, дъррпа се за перуката, но ... тя, за съжаление, обратна тяга не образува и Мюнхаузена все така си го влече блатото надолу:)))) Чудя се дали "тръбичките" (за дишане) - изобрретението на славяните за спасение от "криза" - ще помогнат в случая. По-скоро - не, защото на отвора "отгоре" са кацнали едни птици под усърдното наблюдение на "прирродозащитниците".  А над "природозащитниците" се кълбят едни вредни емисии ... за търгуване... на които отдавна са сложили "таван" (похлупак) едни глобалисти... които са много заинтересувани от "конкуренцията"... която някак си, магически и от само себе си, без никаква намеса от вещите "фокусници", произвеждала "прогрес" - :))))

Няма и "душата в Рая"... и "светът много се е разглезил" (ББ). Има мирно, строй се, преброй се и стягай колана, а не пий "Калорекс" . Абе тия с последната реклама замислили са се какво са създали - защото calor + ex - си е ОК, и нещастно недоучилите ученици по английски биха го разбрали, ама ако е calo + rex = [коняр от обоза] + [да те упрравлява]... това вече си е проклятие. При това въобще не "благородно китайско" :)))))

Та когато "ако", "когато" и "след като" се съюзят като "съюзи"... на всички ни е спукана работата... защото "работа" няма, а само - едното условно наклонение, подчинени обстоятелствени из-речения (за време) и ... безкрайни последствия (неограничени във времето)....... :))))



Гласувай:
13



1. razkazvachka - EEEEE, Боди, върховно есе!
24.11.2011 09:03
Но какво да прави бившия народ-суверен на бивша държава, след като кибичи пред тивито еври дей и гънките на бившия му мозък вече са зараснали тотално и чак са лъснали в очакване да лъсне и петалата.
цитирай
2. svoboda64 - Хехе, Разк :)
24.11.2011 13:51
Затуй бийме по капацуните тези, дето не са дорасли до "народ" (като във 'Thank you, people', ST), та дано на някои поне им се наместят лимките в главата :)))
цитирай
3. magicktarot - Не съм се интересувала как е в другите страни, но дали заради социалистическата пропаганда
24.11.2011 14:49
навремето или по друга причина - винаги съм свързвала Железниците с държавата и държавността... И сега - ако правилно съм разбрала - Железниците ще бъдат приватизирани (грешка на пръста- написах "приМатизирани" първоначално!:)) Не знам защо, но първата ми (първична) реакция беше : "държавата се разпада! миналата година опоскаха за неясни цели здравния фонд, събиран от всички нас - и никой дума не обели! сега Железниците, после - кой знае какво...?!"...
цитирай
4. svoboda64 - Не, Маджик,
24.11.2011 15:07
Въобще не беше "социалистическа" пропаганда, а "национална сигурност". Може би не знаеш, но дори имаше проблем с "ширината" на релсите, ако това е правилният термин :) Държавата отдавна се е разпаднала. При мен шокът дойде когато тръгнах да уча поредната си магистратура, за да "осъзная" вв думички и террмини, докъде сме се докарали. Може би за теб е Уилсън, но за мен са неколцина, които ме накараха да "прогледна" или поне да подредя нестройните си мисли по определени въпроси - Бауман, Бицили, Бъргър (Питър), Вебер, Елиас (Норбърт) :))))))

Оново, което наблюдавам, ме притеснява, естествено. Но след Испания, признавам си, нищо не е в състояние да ме "впечатли негативно" :)))))
цитирай
5. hristo27 - Вчера Кремиковци, днес железни...
24.11.2011 18:45
Вчера Кремиковци, днес железниците, утре гръмнали /за фалит имам предвид, а не терористичен акт/ две-три банки...
Докога ли ще ни траят в тоя Евросъюз???
цитирай
6. svoboda64 - Ице,
24.11.2011 21:58
Ние сме им най-малката грижа. "Работливи, дисциплинирани, издържливи" на всякакви мизерии и мизерници. Това в кавичките е цитат-характеристика за нас, източноевропейците, от западноевропейци (в частни разговори, разбира се:)))
цитирай
7. magicktarot - Свобода, наскоро учих малко социология на управлението, но
24.11.2011 22:34
наистина, не съм се задълбавала много и конкретно в тази наука. Тези автори изглеждат интересни - ще попрочета нещо от тях, би ми било интересно и от полза...

Леле, сега видях по-така великата анаграма - CALO REX (от лат. calo,calonis - има цели три значения - коняр, слуга при обоза, НАЛЪМ !!!, и глагол - свиквам; rex,regis - цар)... Невероятно! Поздравления! А calor е топлина страст, дори - любов...:))))) Ако те надушат някои любители на конспиративните теории веднага ще обвинят съответните производители я в илюминатство, я в нещо още по-ужасно! :)))))))) но, както се казва за закона - дура лекс, сед лекс, така и дурус рекс, сед рекс (но дали наистина е рекс?!) :)))) (то не е за смях де) ...
цитирай
8. svoboda64 - Маджик :)
24.11.2011 22:45
Когато по 12 и повече часа на ден "претакаш" между езиците... в късните часове на денонощието ти остава единствено... "забавлението" от каламбурите им.

А това, че повече хора не са наясно какво изричат или какви чудовища създават... ми е напълно ясно от неясните напъни на "прощъпулковците"... Но пък така... със смях и закачки... повече "запаметяват" нещо, отколкото да си повтаряме до втръсване езиковите закони :)
цитирай
9. bven - Още по-интересно става, като се сетите, че от години ние се храним в
24.11.2011 22:55
ДУРАЛЕКС :))
цитирай
10. svoboda64 - Таня, не сме го забравили :))))
24.11.2011 23:15
Затова вместо "законо(творци") и "законо(прилагатели") си имами "дурачки" :))))) И ни е толкова весело, че не можем да си съберем "разпънатата кожа" от СМЯХ.... (Вече не ми се цитира класиката, но който знае, ще се сети :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3220273
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930