Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2009 11:42 - Народо-философскаJ
Автор: svoboda64 Категория: Забавление   
Прочетен: 595 Коментари: 0 Гласове:
0



*
*
*

Ала Петко Славейков, ама не съвсем...

*

Дали тежа аз на бюджета

Или бюджетът ми тежи?

Дали безумно си играят

Управниците със съдби?

Заменки някакви си правят

За собствен джоб и имидж свой

Не знаят ли, че всеки плаща

Със кръв и пот, а не с пари?

Без страх от Бога всеки може

Да се направи на герой

Обаче рабошът е Горе,

Дългът се винаги броиJ

И ако днеска си награбил

Дали си мислиш, че така

Ще се разминеш ти без спирка

Из Адовите „небеса”J

Бъди си трижди ти уверен,

Че сметката е обща! Знай:

Ще дойде Видов ден отдире

За всеки избор на Света...



(Следва всемирно успокоение и гробно мълчание. Народът стои пред телевизорите и внимателно следи как Гоце Седефчов отстрелва кенгуру по голф игрище някъде край Черноморието. Ръкопляска. После отива да се нареди на опашка, за да си купи питейна вода с купонче, на което пише БСП (Би Си Пил), ако... голф туризмът не беше приоритет на социалното Ти правителство. 

След това се нарежда пред тоалетната с надеждата да се използва нарязаните за тоалетна хартия вестници, собственост на Ирена Кръстева и сие... за да попие телесно благодатта на (червеното) Слово. Червеното мастило се използва камуфлажно за прикриване на кървавите последици за народното тяло от НАП-овските напъни да се създаде хармонична хранителна среда за държавния организъм: чрез източване на всенароден ДДС към частно-партиен прогрес. 

След това доблестно доброволно кръводарителство Народът отново се слогва пред цифровизираната телевизия и скандира до безпаметност: " С ГЕРБери закичени са моите коси, 
а Ален мак далече нейде се полюшва
 - за опиум отглеждан пак. 
Със модите сме ний във крак. 
Любимите си вождове 
ще следваме до мрак
защото сал един той
ни остана ... в зрак....

Тук Народът се отпуска тежко и заспива столетен сън. Напразо принцът ЕС се опитва да го събуди с цулвката на саркастично-отровни Доклади. Народът спи и си похърква наволя, защото само 
СЪНЯТ И МЕЧТИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ:)

Хронос спуска завесата си и отива да мъдри с Парките (от съседната митология) какви да ги "кърши" по тези незапомнени георгафски глобални ширини... Чуди се дали да се отдаде на автофагия - т.е. дали да се самоизяде оттук и така да затрие безперспективаната сюжетно линия на "прогресивно развитие" - или заедно с Парките (от съседната митололандия) да измисли нови наказания и проклятия на Боговете за самокорекция на Самозабравилия се Безпътен...

Тук дори Боговете млъкнаха и дори си забраниха да мислят, за да ни ги подслушат от ДАНС и да ги сметнат за криминали и потенциална опасност за "националната сигурност". Затова пуснаха заглушителен caption, който се приема от УФОлозите и им създава безкрайно прение в разчитането му. А то просто гласи:

O, tempora, o, mores.... OO...OO...OO...OO (и така 111 000 пъти повторено). 

Затова пък за някои чужди разузнавания посланието беше пределно ясно и бе политически-скандално визуализирано в "Ентропа". Но пък и там пуснаха "пердето на забравата", за да удовлетворят вътрешните търсения на едно объркано Правителство, което все повече се опитва да изиграе стария соц виц по нов начин: настоявайки на жизненоспособността на хибрид между "загниващ капитализъм" (мушмула) и "развит социализъм" (хипопотам в блатото на л.....) 

Мда... накрая всички "земни" и "неземни" наблюдатели на ентропията BG си измиват ръцете като Пилат Понтийски и просто обръщат гръб на явлението, в несъстояние да го умопоберат с крилатата реплика: "Те такова животно нЕма!" 

Е, нъцки пък! Има, имаааааааааа.... 

Тъй че... след целия този обходен маньовър и викане на волята и Неволята, май само Бог ни остана с надежда, че все пак държи някъде ГОРЕ тефтера с верисиите. Но очевидно и Бог си има планове, коите не иска да сподели с нас. Затова единствената практическа надежда - след като вече няма и БДС за производството на каквото и да било, камо ли на национален консенсус - ни остава.... 
.... само да спим и сънем да прослушваме онези честоти, на които евентуално Той да се свърже с нас и да ни... даде напътствия за излизане от тази безпътна ситуация.

Хм... (И следва почесване, което се интерпретира като жест на замисляне....)
  



Тагове:   Народо,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219652
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930