Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2008 13:11 - И това ли ще наречете "кьор фишек", г-да управляващи?
Автор: svoboda64 Категория: Политика   
Прочетен: 2678 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 11.07.2008 14:27


Случайно попаднах на това, четейки поредните напъни за деконструкция на корумпционната тъкан на държавата "BG".

Господа Управляващи, дами и господа журналисти,

Може би пък ще намерите за нужно да отговорите на "съмненията", породени от събраната информация от физика Георги Котев, за захранването с "ново" ядрено гориво на АЕЦ Козлодуй?.

Трябва ли да се ходи в чужбина, за да се съобщават такива "новини"? Трябва ли сам да се браниш от държавата BG, за да "останат хора в България"? Какво още трябва да се направи? И ще застанат ли най-после Законодателната, Изпълнителната и Съдебната Власти по местата си - без да си ги менкат и взаимно да си почесват гърбовете, за да се избавим от ужаса, че непрекъснато ни хващат за боядисани връбчета и ни пробутват илюзии и лъжи?

Четете и слушайте. Човекът и професоналистът Георги Котев бие камбаната. Ако не е прав, просто го оборете. Иначе, поредното Ви мълчание... бетонира съмнението, че сме управлявани от най-продажните и корумпирани хора на планетата!

И така...
Материалът се намира на сайта The Bulgarian Media Portal in Chicago EUROCHICAGO.COM 
http://www.eurochicago.com/modules/weblog/index.php?user_id=0&cat_id=74


Чуйте го на живо:



Ето и скрипта:

"Казвам се Георги Котев, на 43 години, от България. Аз съм ядрен физик и вече повече от 17 години работя като такъв в АЕЦ Козлодуй. Работата ми е свързана с прогнозирането на поведението на ядреното гориво и последващото сравняване на тези прогнози с реалното му поведение в практиката.

Преди няколко години изведнъж започнаха много странни, необосновани, противозаконни и в крайна сметка изключително вредни структурни и персонални промени, стартирани от тогавашния изпълнителен директор Йордан Костадинов, сега депутат в Народното събрание, продължени от неговият наследник Иван Иванов и поддържани и до днес от Иван Генов. Трябва да отбележа, че тези промени вървяха паралелно с процеса на въвеждане в експлоатация на нов сорт ядрено гориво, така нареченото ТВСА.

Целта на тези и други масови и безнаказани нарушения през последните 2 години бе да се прикрие драстичното разминаване с прогнозата на една от основните характеристики - продължителността на горивните кампании. При допустимо отклонение от 3% сегашната разлика е вече 8-9%, а до година сигурно ще надмине и тях. Такива разминавания са безпрецедентни в практиката на една ядрена централа и незабавно трябва да се търсят причините за тях.
В резултат на тези неочаквани и нежелани разминавания се стигна и до превишаване на друг един важен лимит, а именно предела по дълбочина на изгаряне, в горивни касети от стария сорт гориво - ТВСМ. Което може да доведе до разхерметизиране на ядрен материал.

Така, аз, съпоставяйки фактите:
1. Подмяната на стария сорт гориво ТВСМ с новия - ТВСА;
2. Безсмислените, противозаконни и вредни структурни и персонални промени;
3. Резултатите от предишните две действия (разминаванията в кампаниите и прегарянето на горивото);
стигнах до единствено възможното заключение, че това се прави с цел да се прикрият истинските характеристики на новото гориво. В подкрепа на този извод е и абсолютното несъответствие между документацията за новото гориво и реалните му характеристики.
Освен това, следва да се отбележи и фактът, че вътре в самата атомна централа е създадена атмосфера на монопол над истината от страна на ръководството и подставените от тях лица в средните нива на управлението. Несъгласните да мълчат.

Към дотук изложените факти може да се добави и изключително интересно съвпадение. Паралелно с въвеждането в експлоатация на новия вид гориво, през 2004 година, безпрецедентно бързо се създава нова нормативна уредба, благодарение, на която на точно определена фирма е издадено разрешение да внася въпросното ново гориво, в качеството й на посредник, между руския производител и АЕЦ Козлодуй.

За така изложеното и още някои други факти аз имам сериозни доказателства и съм готов да ги споделя със съответни оторизирани институции. Моите лични наблюдения, анализи и изводи ми подсказват, че най-малкото новото гориво не съответства на заявените от производителя характеристики, а в най-лошият случай на нас ни се доставя рециклирано ядрено гориво. По този начин най-вероятно се реализира огромна по мащабите си корупционна схема, заради разликите в цените между свежото и рециклирано гориво, която вероятно се изразява в десетки милиони евро годишно. Тази огромна корупция освен това е съпроводена и от безпрецедентна загуба на предвидимост в работата на двата ядрени реактора.

Шокиран от събраните от мен факти, аз се постарах да запозная къде по-подробно, къде по-малко някои български и международни институции.
За огромно съжаление, макар да не оспорват верността на моите твърдения, до сега никой не желае да се ангажира с разследването на случая и с изясняване на истината.

Като специалист и гражданин смятам, че не следва един толкова сериозен и изключително опасен проблем да се пази в тайна и да бъде пренебрегван. За да не ми бъде попречено да кажа цялата истина от няколко дни съм извън България (за своя сметка и за свой риск) и търся съдействие и помощ за справяне с този проблем.

Обръщам към всички които считат проблема за сериозен и могат да помогнат.
За контакт имейл:
gikotev@dir.bg
Благодаря за вниманието!"

* * *

Просто нямам думи!

Както и сутринта останах без дъх, научавайки на опашката в НАП Лозенец, че складовете в Челопечене били взривени с... дистанционно! Проста далавера по разчистване на пътя към 20 дка "апетитен" терен. С цена за всички нас от 0.5 млн лева за възмездяване щетите на близкоживеещото население... Де е Киро на кирия?

И тук ли така ще се окажем?

Време е за отговори, гос"уда!  


Тагове:   наречете,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lelya - Винаги съм смятала, че ако някой ...
11.07.2008 13:36
Винаги съм смятала, че ако някой действително иска да се занимава с корупция в големи мащаби, то тогава трябва да търси в енергетиката, но това за което става дума тук ме плаши. Едно е да доставяш, ремонтираш, поддържаш съоръжения и да изнасяш електроенергия, съвсем друго е това..., не мога да повярвам.
цитирай
2. svoboda64 - Ех, lelya:)
11.07.2008 14:07
И аз не могам да повярвам. Ама като всеки ден живея в Абсурдистан, пък някак не ми се вързва с представите за държава в рамките на ЕС?

Борбата за контрол върху енергоизточниците тепърва ще се разгаря, макар и досега да не е секвала. Дано да е без масови "фоейерверки", щото... жална ни майка!
Поздрави
цитирай
3. roksolana - ...
11.07.2008 14:09
Вече на нищо не се учудвам.
Пуснах го и при мен.
цитирай
4. svoboda64 - Благодаря, Рокси:)
11.07.2008 14:11
Май това ни остана: да бием камбаната. За да не се сбъдват най-черните ни страхове:(
Поздрави
цитирай
5. roksolana - ...
11.07.2008 14:18
Не бих казала "ни остана" - като някакъв финален акорд.
С това ЗАПОЧВА. С биенето на камбаната.
цитирай
6. svoboda64 - Права си по принцип...
11.07.2008 14:25
Но когато живееш в метастазна среда, започваш да се чувстваш в най-хубавия виц за Моцарт, който съм чувала.

***
Гробари разравят общ гроб в гробището на Виена. Попадат на останките на Моцарт и го питат:
- What are you doing? (Какво правиш?)
- I'm decomposing. *

* Игра на думи: "разлагам се", което от друга страна е обратното на "композирам"

Английски хумор, к'во да го правиш:))
цитирай
7. haralanov - Здравейте
11.07.2008 15:53
Здравейте Свобода.Това за Георги Котев го прочетох сутринта в www.kafene.net.Обаче....Нямайте и грам съмнение,че нещо ще се случи.Нищо няма да се случи.Нещо още по-лошо...Станишев,този mr.Cleen за mr.Bush ще е следващият министър-председател.Остава ни да чакаме още 5 години.Вашите призиви,,Господа управляващи....,,никого няма да стреснат.На управляващите шапката-още по-малко.Те си имат сигурен и верен до гроб електорат.Карай,че имало корупция с чудовищни размери...
цитирай
8. svoboda64 - Здравейте, haralanov,
11.07.2008 18:16
Ние - с нашата "викаческа" работа, управляващите - с тяхната. От както свят светува има противопоставяне между хората, които се борят за истина, и другите, които се борят за власт.

Не можем да очакваме, че властимащите ще се откажат от "мурафетите" си. Но можем да настояваме, че е отврат да лъжаш, мажеш и крадеш в апокалиптичните размери, както те "умеят" да го правят. Защото се връща върху всички. Те и техните поколения не могат да избягат на Луната, колкото и пари да имат. Земята е все още общия ни дом. Неизвестно до кога, btw...
Поздрави
цитирай
9. haralanov - Какво друго...
11.07.2008 21:36
,,Викаческата,,работа е безсмислена работа.Никаква полза няма от нея.Дори в един момент,човек може да се почувства погнусен и от нея...Добра е онази работа,която дава плодове.Която стопля сърцата и обръща престъпника в праведник.Тъй като гледам в нашето БГ,нито един престъпник не е станал праведник.Тъкмо обратното.Онзи,който можеше да бъде праведник,отиде с убииците на родния си чичо.Онези които бяха гонени заради имената си,отидоха с мъчителите си.Но да не спорим...Кажете ми междувпрочем едно поне,,обръщане,,...
цитирай
10. svoboda64 - Добре,
11.07.2008 21:43
Знаех, че ще зачекнете темата. Вие очаквате "обръщане" по висините, а аз работя с и за низините. Нима не и Вие?

Достатъчно е да видя "обръщането" в учениците ми, в начина по който тълкуват и реагират на предизвикателствата. И да, има такива..., които намират начини да отстояват себе си. Понякога по най-изненадващи начини. И да уличават далаверите или най-малкото да се държат далеч от тях и да не "съучастват". Толкова ми е влиянието:) Повече не мога:))) Но и приятелите и роднините ми го правят. Все пак е повече, отколкото... "нищо". И Ви уверявам, че е постигнато с мноооогоооо ВИКАНЕ:))
Поздрави
цитирай
11. marystaneva - Нямам думи!
12.07.2008 01:33
Качвам линк към постинга ти и при мен - хората трябва да знаят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219629
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930