Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2010 01:58 - А вы, красавица, ходите, ходите :)
Автор: svoboda64 Категория: Политика   
Прочетен: 836 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 18.03.2010 02:37


Дясна ли е „дясната” политика на правителството или „анти-дясна” в момента на кризата или „кризата” (външно-вътрешната)  е показател за тотална девалвация на „дясното” ?

За да експликирам горната дилема ще припомня нещо, което в момент на яден спор, един „консерватор” (сиреч „десен”) ми каза като откровение: „Консерваторите се борят за запазване на ценностите. В частност това значи да се грижиш за „по-слабите” (включително икономически), защото те са ценни за обществото".

Принципно като „човек с достойнство” отказвам да се числя като „лява” или „дясна” (особено като трябва да проследявам все по-сближаващите им се казуистики на политическия пазарJ )

Проблемът като цяло обаче остава: ако сме „десни” и имаме вертикална йерархия, не трябва ли да започнем от тези „най-горе”, които трябва да понесат кризата като (не дай си Боже!) водачи и велможи на нацията? Те са най-можещи (по презумпция), най-имотни и най-властни. Тогава? Аз бих предложила еднократен данък „лукс”, който да донесе на хазната липсващите й милиони.

Впоследствие бих предложила наистина някакъв процент от „социалните вземания” да бъдат понесени от т.нар. „държавни служители” (чиновници, но и военни, полиция и так далее). Но просто някакъв приемлив процент.

Това с облагането на пенсиите, просто не ми го побира акъла!Те не стига, че са докарани до просешка тояга (нека дадат разгърната справка на пенсиите, да се види колко десетки стотици хиляди получават определен „приемлив” размер пари, ако щете само за да се изхранват и да се поддържат с лекарства!), но и трябвало да си плащат данък „живи”! За мен това е ГЕНОЦИД!

Следващата социална група са „майките” (с невръстни пеленачета”). Хубаво, както каза говорителката на сдружението им (простете не запомних името), какви са опциите? Съкращава им се майчинството на 6 месеца – връщат се на работа. Вариантите два – социално заведение (ясли) – кой приема 6 месечни бебета? Или гледачка – срещу пари, което няма да е по-малко от минималното майчивство! А като се върнат на работа, ще са първите заплашени и реално предложени на съкращения?! Що сте раждали, бе! (без извинение! – работодателят не го е еня! Той няма нужда от „бебета”, а от работна ръка! От бебета евентуално има нужда държавата: ама като знаем колко трябва да се труди, демек да „плаща”, за тях – в настоящия (неспирен вече 20 години) кризисен момент и на нея й е вече... (през оная работа, с извинение!)

Отказвам да се впускам в останалите „антикризисни” мерки.  Впечатлих се от две изказвания: на Красен Станчев в един от сутрешните блокове (откъде да знам по коя телевизия, макар че за някои и това има значение J ) – едва сега „държавата” се била размърдала и да, едно от антикризисните решения е продаване на миноритарните и не само (т.е. и мажоритарни) дялове на държавните предприятия. Приватизация до дупка! Само не разбрахме до коя дупка на нашите колани! Щото „честна” държава няма, но „честен” частник още с очите си не съм виждалаJ (Мъртвите правят изключения!) Другият беше някакъв „експерт” по радиото, дочут в градския транспорт, който се прехласваше как след 8 месеца правителството се било размърдало и „осъществило” поне в проекто-дела онова, за което било дошлоJ) Хайде холан!

Лирическо отклонение: Това правителство не е избрано с моя глас. Аз съм в „малцинство”. Но и представителите на „моето малцинство” се оказват по моему шушумиги (защото отдавна подозирам, че ги блазни самото политиканстване, а не правенето на политика за „избирателите”). Тъй че и от тях съм си взела „петте пари”, които съм им дала на кредит и сега си ги плащам с лихвите J

А по повод на сега дейстащите политикани, пардон – управляващи политици:

-          Похвално е, че се „допитвате” до т.нар. „народ”;

-          Гнусно е, че всяка седмица-две ни карате да „въставаме” срещу скудоумията ви. Това не е exit poll, това са инфаркти и психологически геноцид. Вероятно не ви достига управленски опит, но... наистина започвам да се солидаризирам с максимата, че докато нещо не е избистрено, не трябва просто да „се сервира” в общественото пространство.

И ще завърша с арменския/грузинския или най-вече "съветския" виц, който много обичам (изравняващ качествените различия, но пък затова акцентиращ на "исконного"):

-          А вы, красавица, ходите, ходите!. Ну пожалуйста , не пойте!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Данък лукс...
18.03.2010 17:15
Твоето драга ми Свобода,граничи с научната фантастика!Все пак,съобразявай се с реалностите!Твоите(пък и моите)желания нямат нищо общо със случващото се.Кризата може да премине в дълбока депресия.Да се натрупа нов дълг.Да дойде пак Станишев,този път като спасител и т.н. и т.н.
цитирай
2. svoboda64 - Хараланов,
19.03.2010 11:12
както се оказа, германците към които се числя по манталитет, но не и по народност, са си го казали още преди година-две:) Това е пътят за излизане от кризата. Друг е въпросът, че не е "реалистичен"! Но всеки, на който му е останала "пипка" в главата, е наясно, че това е едниственото "разумно" решение :) Но кой ли пък се допитва до "разума" днес :))) Всичко е популизъм и популизмът ще ни затрие... При това най-радикално грусно-недомисленияя!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219345
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930