Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2008 19:11 - ВИЦОВОСТТА НА BG ПОЛОЖЕНИЕТО
Автор: svoboda64 Категория: Политика   
Прочетен: 2656 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2008 20:51


 

В България се оказахме в най-стария виц за столицата София (мъдрост). Изправил се шопът пред клетката на жирафа в зоологическата градина и отсякъл, мъдро: “Те, такова животно нЕма”!

 

Ние сме единствената държава в ЕС (ако отсвирим традиционната мафиотска държава Италия, дето все още си откриват “клончета” на мафията), в която се твърди, че “пробойни” в младата ни демокрация има, но “корупция” – niente! Поне на най-високо ниво! Хем се борим с нея, щото така ни е «вменено» от ЕС (по-висшата йерархически власт), хем това не ни отърва – щото сме в ръцете на «реалната»!

 

Гоце днес сътвори виц отново. Всъщност верига от «вицове»

 

Виц първи или голата неприпозната истина, щото си говорим на различни езици. Политически коректният (на президента) твърди: «Докладът (на ОЛАФ – б.м.) не открива нищо ново». Факт! Има ли някой в България, който още да не е научил за перничанинът-баш бизнесмен Людмил Стойков - връстник и съратник на Гоце?! -  който някак по «случайност и симпатии» е спонсорирал неговото преизбиране като През-един-ТА (за несведущите: ТА е «телефонен апарат» J) Президентът уточнява, че «всички дарители са записани до последния човек, до последния ЛЕВ в отчета до Сметната палата» Е, и? Какви са контролно-санкциониращите функции на Сметната палата, освен да представя «сметки» (т.е. да сборува) и да дава напътствия, които... никой не изпълнява? Смях предизвиква в мен, а вероятно и у други, че «Всеки (дарител – б.м.) е попълнил декларация, че отговаря на законовите изисквания». Лекарите поне са открили разковничето при разминаване или неполучаване на необходимата за лечителските им функции информация. Те простичко записват в съответната графа: «Пациентът ОТРИЧА». И си измиват ръцетеJ Подобно на тях, BG политиците удобно се позовават на Закона: щото от личен опит знаят, че Темида не е с привързани очи, а е “ослепена”.... от размера на предлагания подкуп!!! Така че... “какво тук значи”...: “Щабът на кампанията не е използвал и не би могъл да използва никакви други МЕХАНИЗМИ, ИЗВЪН предвидените в ЗАКОНА, за удостоверяване почтеността на един или друг дарител”. Абсолютно са прави: механизмите “морал в политиката”, “гражданска съвест” и други подобни не са нещо, което може да се удостовери С реквизитите на закона. Законът се интересува от факти: “адвокатите” извършват тълкуванието им, а “съдиите” са призвани да удостоверят реалната (далеч от моралнатаJ) им тежест. А това е толкова  удоВно: те (участниците в съдебно-политическия процес) са смъртни и следователно... изкушаемиJ)))))))))))) Никой простосмъртен в BG не би могъл да се досети! Виновати, другари началници!

 

Виц втори: “Ще съдим ОЛАФ чрез ДАНС!” Ей тук, държавната ни глава, меко казано, се “оля”. Защото някак явно на нашите властници не им е ясно какво е “йерархия”J Разбира се, за ВG поданика някак е невнятно, че може да има “неутрална” власт: той така и през живота си такова “животно” не е виждал! Но... поне по ЕС Конституция (ратифицираните от BG НС Договори с ЕО/ЕС) ние вече си имаме такава. На нея се осланяме... поне ние, върху които се крепи цялата пирамидаJ  - че тя е не само наднационална (нас ще ни плашат с “етническо” делениеJ!), но и надпартийна – да няма по-равни от равните (Оруел, 1984, Животинката ферма).  Затова подтекстът на “Смятам, че на базата на конкретни факти ДАНС трябва своевременно да изясни доколко тезата на ОЛАФ, че “има влиятелни сили в българското правителство и/или български държавни служби, които нямат интерес да бъде наказано което и да е лице”, е обоснована” , си е направо обида за нас “европейците”. (Дневник, http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=527336)  Много ще Ви е трудно отсега нататък госуда! Щото освен Ваши “роби на труда”, пардон “поданици”, някак си се явяваме и “европейски граждани”. Както се кръсти всеки внятен българин, “Да си живи и здрави европейските институции!”

 

Тук ще спрем с вицовете на Президента, че ни излизат “солено”.

 

Но пък е и ЕК е сътворила виц:  “ Брюксел приветства назначаването и работата на вицепремиера Плугчиева и призовава България да направи така, че европарите да достигнат до редовите граждани, без средствата да бъдат източвани от “корумпирани чиновници, свързани с организираната престъпност”.

 

Чудя се на “Брюксел” защо не се обърне към филолзите, преводачите и културните си анализатори. Нали знаете какво е “плуг” (т.е. рало) и чия почва ще “разрохва” или просто плоско заорава въпросната госпожаJ Толкова вече се убеждавам, че никой не идва “случайно” с името си... че понякога ми иде да се гръмна! Ама това само би улеснило “произвеждащите вицове” в BG реалносттаJ  А пък ние някак искаме да излезем от вицовостта на ситуацията.

 

Иначе се превръщаме в “изкопаем” и неопределен виц. Като в стария соц:

 

Спират стадо овце на финландската граница.

-         Стой! Вие сте правонарушители!

-         Здраве желаем, другарю началник!

-         Що щете тука?

-         Ние сме политически бегълци!

-         И кво ви е политическото?

-         Бягаме от началника Берия, който издаде Указ да се затрият всички слонове в СССР!

-         Ама вие не сте слонове! Вие сте ЗАЙЦИ!

-         Тъй вярно, другарю началник! Но идете да убедите Берия, че всъщносто не сме слонове...  

 

На мен не ми беше смешно като намерих този виц, бегло преразказан в The Economist (the paper edition of July 5th-11th  issue, onlinewww.economistcom). Още по-жалко ми е да го живея...

 



Тагове:   BG,


Гласувай:
0



1. svoboda64 - Благодаря за продължението, turbo4:)
17.07.2008 19:35
Наш'те управници, че са идиоти, е ясно. Че ще бъдат издухани - също. Въпросът е "кога", щото ти и аз остаряваме:))
Поздрави
цитирай
2. marty - Добри вицове,
17.07.2008 19:43
но някак не ми е смешно.
Ако ще ти е утеха, защото на мен не ми е, тези дето ги избраха да ни тровят вече почти 3 години са техните жертви.
Мен не ме бърка финансово кой ще е на власт.
Но е цинизъм да "работиш" по този начин собствените си избиратели.
цитирай
3. svoboda64 - Знаеш ли, marty,
17.07.2008 19:54
И мен не ме бърка "финансово", щото съм работяга. Ама това не е "разковничето". Синовете ми, които са вече големи, са напълно аполитични. Ние с баща им висим пред телевизора и се кьоравим да четем анализи. И се вълнуваме и ни е "яд". Предполагам, че си от генерацията на синовете ми. Затова, накратко да кажа: няма начин да избягаме от "политическото", защото там е където живеем "общо":) Иначе всеки от нас може да си сътвори... и на практика - прадполагам, като съдя по приятелите си - най-прекрасната ниша за личен живот. Но мен (и мъжа ми,нас, Водолеите) ни трови... защо не можем да живеем добре и ЗАЕДНО:)
Поздрави
цитирай
4. marty - Много точно си го написала.
17.07.2008 20:30
Един мой приятел казва по темата:
"Как може да се чувстваш щастлив,
в страна на нещастници?"

цитирай
5. ssstto - неее turbo
17.07.2008 20:41
В Италия мафията специализирана в ерофондовете си си е извоювала привилегията да има собствено име- Базилика
цитирай
6. svoboda64 - Уффффффф!
17.07.2008 21:03
Колко си прав, turbo4:( Затова никога не съм искала да се "ангажирам" с "партия".... Която и да е тя в "анонса" си, накрая винаги се е оказвала от... едното котило:) Колкото и да са го отричали "лидерите" й:))))))
цитирай
7. анонимен - verina
17.07.2008 22:22
Присъединявам се към някои от тезите на turbo4 и си оставам непроправим еврооптимист. Такива, инакви "бюрократите" (тъкмо защото са бюрократи:) си имат отработени механизми и "предпазни колани"... че и капани:). Хич, ама хич няма да останят наште тарикати да си развяват коня. Поне ще им дръпнат шалтера и ще замразят фондовете - поне да не крадат и от парите на европейския данъкоплатец. На фона на целия срам и позор, признавам чувствам известно удовлетворение - е поне не им минават тарикатлъците докрай и хептен безнаказано. Видя ли последното в Икономист - да ти дойде да се гръмнеш!
цитирай
8. svoboda64 - Сега го превеждам:)
17.07.2008 22:53
За да го чете... който иска:))
ххх
цитирай
9. анонимен - verina
18.07.2008 00:08
Не се мори,бе! В Дневник има резюме. А колко са още - аз сега събирам "грамада":)
цитирай
10. svoboda64 - Причината да изчезна за толкова дълго е,
23.07.2008 15:31
че имахме "къртица" (неправилно настроен рутер) в квартала, която съсипа интернета на доста народ:)) Включително и моя:))
цитирай
11. анонимен - verina
23.07.2008 19:49
Привет в деня Д:)
Погледнете, моля, какво са измислили другарите -
http://dnevnik.bg/show/?storyid=529787 !?!?

Въпреки, че тонът поомекна в окончателния вариант, все пак остана звучното действие - спиране на кранчето. Нещо, което не слетя значително по-сериозна страна като Румъния.
цитирай
12. анонимен - adialeksandrova@abv.bg
18.09.2008 23:42
ЛЮСИ СТОЙКОВ Е НЕВИНЕН ЧОВЕК,НА КОГОТО СЪСИПАХА ИМЕТО И ЖИВОТА,ЗА ДА ОТВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО ОТ ИСТИНСКИТЕ КРАДЦИ,ТОЙ НЕ Е ВЗЕЛ 1 ЛЕВ И ВСИЧКО ТОВА Е ТОЛКОВА НЕСПРАВЕДЛИВО,А ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ДРАСКАЧИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3220488
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930