Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2008 15:50 - “НИЕ СМЕ ЗА ОЛАФ, А НЕ ЗА “О, ЛАФ ДА СТАВА!”
Автор: svoboda64 Категория: Политика   
Прочетен: 1299 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2008 13:12


 

Това е новината на деня. “Изтичането” в медиите на Доклада на ОЛАФ - европейската служба за борба с финансовите измами -  за злоупотребите в САПАРД! Вж. подробности в Дневник: “Българските власти ПРИКРИВАТ престъпна група” http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=526682. Е ли това мъжка “медийна” доблест, която показва и доказва, че в България все още се е запазил някакъв морал и съвест?

 

Дал да използвам “добрата” новина и да запазя “черните” си мисли за после? Хем тъй е добре, ама пък от друга страна... Питам се... защото много от фактите са отдавна известни, но някак си трябваше някоя “чужда власт” да ги установи, иначе не чинят и пукната пара... Та, кой и защо е смелчагата-“къртица” изотвътре, изтръгнал таз “междуправителствена преписка” – BG-EС/ЕК от някой прашясал контейнер за “входяща поща”? И да разбирам ли, че датата 9.07.08 е на изходящия номер, а пък не виждам някак “входящ”?

 


image
Източник: Дневник, http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=526845

 

Намирисва ми нещо... не ще да е на конспирация, на риба ще еJ.... как “смелостта” изригва веднага след определени ББ партийно-опозиционни мероприятия (помним славния уикенд на ГЕРБ, не сме го забравилиJ) За “бързането” и “смелостта” Иван Хаджийски отдавна се е изказал. Много е в един ден да го цитирам два пъти, но все пак...

 

“...активността и смелостта на опизицията нарастват неимоверно. Тя е бъдещата власт; утре тя ще решава всички въпроси. Опозицията започва да се държи храбро, не се бои от арести, от поемане на отговорности, дори от нарушения и престъпления, защото утрешната нейна власт ще ги амнистира (остави в забвение) със закон или фактически”

 

(Ив. Хаджийски, Бит и душевност на нашия народ, том. ІІ, Дял първи, Бит и душевност на еснафа и дребния собственик преди Освобождението, Дребният собственик в обществените борби, раздел ХІІІ – Дребният собственик бърза с победата)

 

С тази само нерадостна вметка за “кога ни идва смелостта” на нас, българите, искам да “загрея” за другата “радостна новина” – поредната министърКА, след Емел Етем, която се закани на журналистите.

 

Вицепремиер и министър без портфейл Меглена Плугчиева и тя... да не изостане от разпрата... ще го има ли гражданското общество в BG-то или няма да го има. Ще има ли “смели” медии - (независимо поради какви конкретни конюнктурни причини, - които да ни съдействат за “прозрачно управление” или ще си я караме... пак по тоталитарному. Каквото “отгоре” ни “спуснат” ... ако въобщеJ, това ще е ... Истината (с главно И). Другото е... “некоректно използване на тази информация” (в дадения случай – Докладът ОЛАФ!) http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=526871

 

Девойки от управлението, май много насериозно сте взели Бойкоборисовия тон за песен “жените са...по-верни, по-работливи, езиково подготвени и интелигентни”.

 

Факт! ЖЕНАТА-Еврофондове моментално го доказа! Вярна ли е на сегашното затънало в корупционни скандали У-у-у-у!правление на страната? По-вярна ли е от самите съд и прокуратура, към които се обърна за съдействие КОЛКО НЕКОРЕКТНО е използвана “тази” информация от медиите! Уф: така е – хем вярна на ЕК, хем на Тройната коалиция. Не отрони ни вопъл ни стон по доклада. Жената чака(ше) съмишленичество - ако не съдействие и единодействие -  от съда и прокуратурата. Вместо това получи – Борисвелчевата ремарка, че делата по свързаните фирми на Стайков-Николов се разглеждат “comple”, а от Кокинов – че не му харесва “тона”, а може би и “стила” на въпросния доклад (вж.dnes.bg). От друга страна,  по-работлива ли е? Естествено: най-майчински не се поколеба да смъмри журналитите и ... “къртиците” (Ах, само да й паднат!) какви са ги натворили зад гърба й... Езиково подготвена ли е? Определено: затова иска да си чете сама кореспонденцията “за служебно ползване” и тя “да превежда” политическите послания за чуждоезиково неграмотния българинJ Ама, Вие от медиите? Изземате на жената инициативата от ръцете... бива ли така? Интелигентна ли е? Безспорно! Ако вярваме на социолога Т. Шибутани и определението му за интелегинтност: да кажеш (определиш)  какво НЕ МОЖЕШ да направиш, то тя реагира светкавично. Оттук нататък не може да потуши скандала!!! Така функциите май отиват на кино и тя... става излишна! Щото нали това й бяха вменили като роля: да омайва ЕК и да играе go-between BG-EU/ECJ

 

Та днешният ден отново е веселба и тумба-лумба. И ето го нашият рицар на бял кон: ББ: В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО! http://www.dnes.bg/article.php?cat=1&id=54283

 

Здрасти, бате! Нещо ново ли ми каза? Или и ти си от “наште” дето мекат и зекат... “Ние сме за ОЛАФ, а не само за “О, лаф... да става!” Като гледам... май пак на лакардия те е избило между... две проверки на почстванията на речните дъна. И не си прав за През-един-та: днес го е раздал бащински: не се е крил чилякът, ами е напазарувал на синчетата си спортни стоки от... бул. Витошка!

 

Да ни е честита Новата ПУГ (политическа учебна година)! Днес - завод за политически полупроводници, утре – за целиJ

 



Тагове:   ОЛАФ,   лаф,


Гласувай:
0



1. libertybell - Уффф, не намерих морални сили
16.07.2008 23:10
да коментирам тези "държавнически" простотии
макар че имах такова намерение...
Хубаво е, че ти си го направила!
Поздрави
цитирай
2. svoboda64 - Здравей libertybell,
17.07.2008 12:38
Държавническите ни простотии - край нямат. Сигурно сме с най-много анализи и доклади от глава на населението в ЕС. А нещата не се придвижват ни на йота... напред или встрани от българските кръгове адови:)
цитирай
3. svoboda64 - haralanov,
17.07.2008 13:23
Нали сме колеги? Нима не разбираш иронията ми:( Те се надяват, че симулативната "борба с корупцията" ще продължи. Особено ако няма натиск отвътре, от нас. Затова и медиите им криви... Защото те акцентират на нерадостния факт, който си е верен от друга страна, че в многото говорене (медиен шум) нещата се затлачват. Особено, когато се спре само до... говоренето, parlare, а не последват никакви контролно-санкциониращи действия. От трета страна, това е и "поза". Защото много добре са сметнали и този ефект, изразяващ се в нашенските усолвия във ... "всяко чудо за 3 дни":)

Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3220340
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930