Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2008 01:52 - Колко папагала могат да се съберат на носа на гласоподавателя?
Автор: svoboda64 Категория: Политика   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
0



Старият виц: Колко папагала могат да се съберат върху носа на... получи ново изражение. В дадения случай той гласи: "Колко папагала могат да се съберат върху носа на гласоподавателя?"

Не мога да повярвам, че някой все още ме взема за канарче. Едва ли в цяла България "Сезонът на канарчетата" вече не е свършил. Но не би:)) 

Всички медии ни убеждават, че в цялата държава само "195 души от елита", които не са подали "верните" декларации. Хайде де! И между тях обявените са единствено 19 депутати, 14 заместник-министри, 19 прокурори, 50 кметове и 33 съдии. (вж. http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1151660)

В коя държава живеем? Та аз самата знам за безкрайно число корупционни практики, които никога не стигат до "реални доходи". С други думи, това са сделките "под масата". Това въобще не е даже сивата икономика. Онази, набедената, че не плаща осигуровки върху реалните договори (изплащаните заплати и хонорари cash).

Причината, че повечето българи си траят е проста: Управляват ни мекерета. Защо ще им пълним гушите. Те така и не правят почти нищо за регулиране на публичните сектори: здравеопазване, образование, социални услуги... Чудя се кога някога ще излезем от порочния кръг? И дали няма да е прекалено късно:)) 

Та колко "папагала" мислете, че може да понесете върху крехките си носове? И те не започнаха ли да усешат откъде мирише на гнилоч?

Не е въпросът само до размисъла, но и до конкретните действия. И до парализиращия страх, обхванал държавата и гражданите й. Не знам (всъщност знам) какво е било преди. Сега е даже по-страшно: издигнеш ли глас, си остракиран от "хранилката":)) А това означава нормалния доход за теб и семейството ти. Да не забравяме, че регистрираният от НСИ минимум за този месец е 434 лв на член от семейството. От колко члена е съставено вашето семейство? И колко са dependable, както се изчислява в едни по-бели статискити и икономики:))

Хайде със здраве! И следващия път, моля, не мобилизирайте Фидел Беев, Любин Дилов-син и безкрайна друга депутатска кохорта, която да ни обяснява, че едно подобно подаване на годишни декларации било грешка:)) Аз самата се изприщвам 100 пъти докато я подам. За да не сбъркам. А те, разбираш ли, били допуснали "грешка":))

Върнете се от 1 до 4 клас моля. Там вече се обяснява как функционира едно домакинство, както и това как функционира държавата. Просто за сведение. На посрещачите на... демокрацията, която някак си още се бави по нашите географски ширини. Проблем? Олигархията не ще да признае, че е окупирала "изразните средства" на демокрацията. ЕС не иска да види въпросните несъответствия, защото му трябваме ... по други поводи:)) Като енергоразпределител в енергийните доставки. Като преден мост в борбата с нелегалната емиграция. Като НЕпропусквателен пункт пред дрогата и контрабандата. Стоп! Тук е и "идеалистичната" конфронтация с allegedly "безкомпромисната" американска политика. Чак ми се гади! "Вие може да прокарате тръбите, но ний ще ги пазим - защото отиват към съюзниците, т.е. ЕС" (перифраза на изказването на поредното американско "военно" присъствие тук. Справка, в. "Капитал", бр. 19-25 януари)

Политиката е мръсната игра на болно амбициозните за власт и земно богатство. Кои и как можем да им се противопоставим? Тук отговорът ми увисва в... нищото:))

И кой е земният съд, който в края на краищата е неподкупен? Съдът ва Хага? Отклонение, еретична мисъл, която беше имплантирана в ума ми в момента, когато купувах имот. Странно:)) "Саддам Хюсейн беше екзекутиран като престъпник спрямо човечеството". Реплика от продавача: " Аз бях награден от ... Садам Хюсейн и съм се срещал с него лично. Дали беше лично? В залата имаше 13 човека като 2 капки вода: еднакъв външен вид, еднакви (оттренирани маниери), еднаква реч. Първото, което унищожиха по време на войната беше болниците, където се пазеха личните картони. Казват, че ТОЙ е обесеният. Нима?По ДНК? Чия, моля?"

Живеем в свят на призраци. Всеки ден това ни се доказва по най-жестокия начин. Стигна се дотам, че мога да разчитам на хора, само които лично познавам? А мога ли да познавам всички? 

Финалът е отворен и очаквам да бъда опровергана. Само че в личния ми живот това рядко се е случвало. И все пак... има щастливи изключения. Да се моля ли такива да сполетят всички ни, а не само "избраните"? И кои "избрани"???

Приятна нощ! Въпреки нелеките размисли:))

 

 

 

  

 



Тагове:   Могат,   носа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3212186
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031