Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2008 12:15 - АЛО, ПО-ЛЕКО ВИЙ ТАМ ОТ... ДИВАНА НА АБСУРДИСТАНА
Автор: svoboda64 Категория: Новини   
Прочетен: 1943 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 27.07.2008 13:58


 

Това Испания да стане Еврошампион е блага новина. Виж с... България нещата са тежки и безизлазни. Освен че отдавна се давим в дълбока криза поради липса на идеи в политическото и всякакво друго BG териториално пространство, днес Дневник ни “зашлеви” с НАЙ-ГОЛЯМАТА НОВИНА:

 

“Фондация "Васил Левски", в чиято управа е зам. военният министър Спас Панчев, също ще бъде финансирана за проекта "Васил Левски - гражданин на Европа". Сумата от 40 хил. лв. ще бъде похарчена за издаването на втори том на документите на Васил Левски и ПРЕВОД НА КНИГАТА “АПОСТОЛЪТ НА СВОБОДАТА” НА МЕРСИЯ МАКДЕРМОТ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК” , обясни председателят на фондацията Стоян Джавезов.”  http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=520032

Алоу, Вий близките до властта НПО-та, поне си образовайте "гражданЯта" - активисти-агентурчици J Щото, за сведение, "The Apostle of Freedom" си е списана на ингилишки. Самата Mercia Macdermott някак си го е направила, бидейки по рождение англоговоряща!!!

Грандоманията ни няма край, обаче J 

 

Продължава Дневник: “Организацията е получила обещание от Георги Пирински английската версия на биографията на Левски да бъде разпространена сред всички депутати в Европарламента”.

Слава Богу, тук малко здрав разум от Дивана на Абсурдистана - в лицето на председателя на родното му BG издание, Георги Пирински. Той поне говори за "английската версия" без да уточнява дали за "оригинала" става въпрос или за "превода му".


Последното с превода от английски... на английски на "The Apostle of Freedom" не е толкова за чудене, все пак... След n-тото прочитане на абсурдната новина от Дневник ми хрумна, че може да има резон в това "начинание". Нали става въпрос за луксозен "нац.BG.подарък" за всеки евродепутат J)
 
 

 Европейският парламент не заседава основно в Брюксел - седалището му е в Страсбург: общото между тях е, че са френскоговорящи градове. Обаче не само френският е lingua franca на еврократите. Имат си и "помощен" език - английския. Oops. Тук малко преувеличих: те не общуват помежду си на English, а на Bruxellish. Брюкселският е разновидност на английския за ..."нормотици". Повече подробности за normotism-а като особена форма на "социо-психично" заболяване вж у Верина на www.verina.vesel.info| Така че... може би преводът все пак ще се осъществи от English на   Bruxellish като се има предвид targetгрупата J

 

*

Дотук със закачките.

Истината е ... трагична! Зачетете за закачките на “придворните” НПО-та с властта в същата статия на Дневник.

 

Im sick of българско скудоумие на кило, което има и претенциите да “ме/ни” управлява. Виж да ме/ни закрепостява... може, но да ме/(ни?) управлява – ни-ко-га!

 

Може пък някога... в далечното бъдеще за други поколения BG териториалци това да се случи. Но преди това въпросните “у-правници” ще трябва да научат библейското: “to separate the wheat from the chaff”. И за да не ги оставим неразбрали, да им “преведем”: ДА ОТСЯВАТ ЗЪРНОТО ОТ ПЛЯВАТА...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - verina
30.06.2008 13:22
Ти остави, ами аз понеже чета "Орландо" на английски (сега като рипнат да ми кажат, че тази книга е "гей -неправилна", съвсем ще се развеселя) и осъзнавам, че английски съм забравила направо. А преводът на новата книга на П. Остър е....просто....какъв ти тук Брюкселски, взехме да говорим на не-език вече....като Мунчо от финала на "Под игото".
Слава Богу, стари сме вече да ни управляват. Ама малките, малките...
Целувки, наблюдателни човеко!
цитирай
2. rummi - хайде на конкурс за преводач на книгата на английски
30.06.2008 15:33
аз я имам на английски с посвещение от авторката, на която бях ученичка някога, през миналия век. достатъчно време забрава да покрие някои факти...
цитирай
3. svoboda64 - ех, rummi:)
30.06.2008 15:50
Нали се сещаш, че до нас няма да "опрат":)) На тях не им трябва памет, а ЗАБРАВАаааааа:))))))) И ако може повече хора да са "неграмотни" и несведущи
Поздрави
цитирай
4. evrazol - Я да взема да те поздравя
01.07.2008 21:50
с едно, бих казал пророческо стихотворение, което на тебе ще ти отива:

Така е, под звездите
ще бъда дълго жив,
зелени са юздите
и мечът е ръждив

лъщи по мойта броня
радиоактивен прах
не слизам аз от коня
на коня оцелях

знам чувствата ми силни
и моя профил горд
ви служат днес във филми
във стих или акорд

живея в премиери
чернея на статиф
убиват премиери
но аз съм още жив

Сред думи грубиянски
живея нов живот
превеждам на испански
романа "Дон Кихот"

Г. Константинов

Извинявай ако има неточности, но възпроизведох по памет.
цитирай
5. svoboda64 - :))
01.07.2008 22:03
Ти направо ме успокои: те - придворните патриотарски НПО-та/НСО-та били вдъхновени от поети, а???
Какво ли не може да доживее, човек, ей...
Поздрави
цитирай
6. evrazol - То
01.07.2008 22:51
Човек се ядосва, докато живее с надеждата нещо да се оправи. После му става смешно и започва да се забавлява, оставяйки простотията да се развива до пълно самоунищожение.
цитирай
7. svoboda64 - :))
02.07.2008 14:08
В някои случаи самоунищожителният нагон на "простотията" действа като ураган, в други случаи - като плесен. Ей, това разграждане е много мъчително... защото се разпростира върху всичко. И така всеобщо "плесенявсваме":))
Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3220024
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930