Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2017 22:58 - България е парализирана от бедност!
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 2414 Коментари: 8 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 България е парализирана от бедност, и това е видно: материална, духовна, на политически решения!

Хората са в ступор, т.нар. "народ", който представлява около 90% от населението. 1-ият %, който ни управлява, е подчинен на своите интереси, които са "чуждо имплантирани" - "платени отвън". Ние сме "обезглавена" държава. Зорът беше да сме "обезсобствени" (планът Ран-Ът). Не можаха да го получат в материално изражение, поне в частно-собственическия. Но успяха "да ни изземат държавата", решенията да не се вземат ТУК и в интерес на това население. Отидоха и по-далеч: Успяха да "ни вземат децата": тук да са родени, тук да ги възпитаме и изучим, и после да ги "дадем даром" на други нации и общества, само защото "ще им платят" повече и ще им осигурят що-годе нормално модерно съществуване.

В този смисъл, ако плащанията към хората, т.нар. "заплати", не бъдат вдигнати драстично, особено на учителите и медиците, които са "обезопасителното въже на всяко общество", и които имат поради естествения им (но нарочно съсипан) авторитет да са/бъдат "пазителите" на обществото - то по-добре официално да закрием "българската нация" - България я искат от много страни! - и да се свърши с агонията!

Ние сме богата нация и богата земя хора, не разбирате ли защо ни съсипват съзнателно? Защо не можем да се обединим? И тук не визирам научно-историческите обяснения, а човешкото състояние, в което в момента се намираме, а всъщност "Горим", но без да разгаряме, а като че ли съзнателно да се изпепелим и да ни няма?!

............







Гласувай:
4



1. missana - Всичко казано от Вас е вярно!
29.10.2017 02:04
България винаги е била управлявана отвън. При комунистите от СеСеРе, а сега от USA + Раша /защото последната държи черноморието ни/. Но как да бъде иначе, като 10 ноември ни завари с външен дълг от 13 милиарда USD, натрупан от Тато към Лондонския и Парижкия клуб - все частни банки, т.е. неопростим дълг, който оттогава непрестанно расте. Фактически ние вече принадлежим на тези банкери в натура. Земите ни, водите ни, всичко. Неслучайно английски и френски фирми получиха на концесия водите на Бълхария. Това е част от връщането по главницата на дълга. Измъкване няма. Такава е смъртоносната икономическа реалност. Ние българите отдавна сме неосъзнали се още чужденци в собствената си страна - дори неемигриралите от нас. Хайде сега да гласуваме пак за Корнелия Хининова, та да стане като във финала на вица: "Хеби не питай!".
цитирай
2. svoboda64 - България е единствената земя, в ...
29.10.2017 02:22
България е единствената земя, в която си заслужава да се живее: останалите тук, знаем, че си зАслужава да се ЖИВЕЕ, НИЕ имаме един от "излъчвателите" (кристали), под краката си, който ни прави "странни" и "неуправляеми"...Това е народностното и личното ни изпитание!
цитирай
3. syrmaepon - Нямам нищо против увеличението на ...
29.10.2017 09:27
Нямам нищо против увеличението на всички заплати, същността на реформата, която да ни преведе в новия век не се състои само от това. Бих искала да видя българските учители активно да изискват и сътворяват учебна програма, да дискутират бъдещето на нашите деца. Така както едно време даскалите, освен за история са беседвали и за Свободата - национална, човешка и всякаква. Да, днес са в неравноправно положение, но и онези даскали бяха в подобно.
цитирай
4. apostapostoloff - България е парализирана от богатство.
29.10.2017 09:36
Българите държат по влоговете си цели 73 МИЛИАРДА. Те ядат, пият и се веселят и 5 пари не дават за нищо.

А това, което сте написала, е идиотщина на квадрат!
цитирай
5. svoboda64 - syrmaepon
30.10.2017 23:22
Проблемът е толкова дълбок, че вече и драстично увеличение на заплатите няма да го разреши. Професията е крайно непривлекателна за младите хора, защото е трудна, изисква знания и умения в много области, и за момента не предлага никакво достойнство - човешко, професионално и финансово. По отношение на това какво можем да говорим с децата ти е бедна фантазията на колко и от какъв характер пречки се натъкваме. Освен това, учителството - онова, което си е прекарало живота в училище - е духовно смляно: от скудоумни изисквания, все повече формални и формализиращи отношенията, от претенции на родители и ученици, често приплъзващи се по повърхността и далеч от всякаква конструктивност. По отношение на Възраждането: дано си гледала тазвечершното издание на история.бг - там много ясно беше обяснено защо българското просветителско движение е онова, което задейства и е предмостие на същинското Възраждане: утилитарните нужди на т.нар. бизнес от модерни знания (за онова време), което преминава през пращане на българчетата в елински училища (гърците са по-напред от нас в това отношение), впоследствие Просветителските идеи за националността като държавно-консолидиращ елемент кара българите да създават свои училища, да утвърждават собствения си език, да иска да има свои институции, включително отделна национална църква. Процесът е обратен на този, който наблюдаваме в момента: на подкопаване на националната държава, на "изтегляне на мозъци", защото това е дълъг и мъчителен процес и много лесно да го купиш наготово за малко повече пари, но без реално да платиш цената... Надявам се, че донякъде ти отговорих.
цитирай
6. svoboda64 - Г-н apostapostoloff ,
30.10.2017 23:29
Това, което сте написали е скудоумно. Прочетете малко повече, за да се запознаете със структурата на депозитите.

А що се отнася до оценката Ви, че това което съм написала е "идиощина", ще Ви контрирам така: описвам идиощнита - ако не Ви харесва, направете нещо, за да промените идиотщината, в която живеем.
цитирай
7. syrmaepon - Идеята ми беше, че просветители трябва да се съпротивляват на тенденциите, и това би било успешно ако те са единни
31.10.2017 09:38
svoboda64 написа:
. По отношение на Възраждането: дано си гледала тазвечершното издание на история.бг - там много ясно беше обяснено защо българското просветителско движение е онова, което задейства и е предмостие на същинското Възраждане: утилитарните нужди на т.нар. бизнес от модерни знания (за онова време), което преминава през пращане на българчетата в елински училища (гърците са по-напред от нас в това отношение), впоследствие Просветителските идеи за националността като държавно-консолидиращ елемент кара българите да създават свои училища, да утвърждават собствения си език, да иска да има свои институции, включително отделна национална църква. Процесът е обратен на този, който наблюдаваме в момента: на подкопаване на националната държава, на "изтегляне на мозъци", защото това е дълъг и мъчителен процес и много лесно да го купиш наготово за малко повече пари, но без реално да платиш цената... Надявам се, че донякъде ти отговорих.


Не е вярно, че днес спасението на нацията не е в познанието, напротив. Не само това - свободата на човечеството зависи от неговата грамотност. Всяка борба за свобода / икономическа или политическа, а те вървят почти винаги заедно/ започва с познание и наука, още от древността. За родителите си права, за една голяма част от хората, не само у нас, а по света консумативната идеология се шири. Това не е повод за капитулация. На война като на война ). Въпросът беше, че диалогът не трябва да се води само за заплатите, а за приоритетите на държавата. Сигурна съм, че много родители биха подкрепили такава дискусия и биха излезли редом с учителите. Поне трябва да се пробва.
цитирай
8. svoboda64 - syrmaepon,
31.10.2017 16:56
Защо мислиш, че не се получава? Да, права си за Познанието. Но преди да можем да го смелим в някакъв разбираем за повече хора вид, ние самите трябва да го получим: а това означава да сме платени достатъчно, за да не работим на по няколко места, да сме отпочинали и да имаме СВОБОДНО ВРЕМЕ, за да се занимаваме с обществена дейност. В момента нямаме ни едно от трите. А има и четвърто: повечето хора "треперят" за хляба си и всяко "ритане срещу ръжена" ги кара да замръзнат. Това имах предвид под "духовно смилане". На мен особено не ми пука, защото имам занаят - знам си езика и знам "чуждия", което е рядка комбинация за учител днес. Но... се върнах в училище не защото имам някакви илюзии, а защото трябва да се пенсионирам един ден и да не лежа на ръцете на децата си. Иначе 13 години митарствах да си изкарвам парите сама, от което ми се губят около 5 години, а може и повече "трудов стаж". Не съм забогатяла, само можех да си плащам заемите и следването на едното от децата си. Когато постъпвах обратно на сегашното си място в училище, моята приятелка, която донякъде ми е и шеф, ме предупреди: "И недей много да говориш!". Беше приятелско предупреждение. През годините съм ги получавала много. И пак си говоря. Но не мога да накарам другите да са като мен или поне да въстават... Това е накратко. А що се отнася до родителите, не вярвам на тяхната подкрепа: по-скоро съм видяла обратното....
Нерадостни мисли, но това е в момента положението. Който иска промяна или е принципен, в нашенското блато му се намира "цаката" ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3211972
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031