Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2013 15:42 - Защита от "политиканстващите политици"
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 4490 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Има една максима, че в БГ-то всички се интересуваме и всички РАЗБИРАМЕ от политика. Дали иронично или буквално... това е така. Последните 6-дни доказаха, че българите наистина са "крайно чувствителни" към политиката. Няма как да го напиша с по-малка буква... lower than the lowerest case! Говоря за "реалната", предлагана на ПАЗАРА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ НАДЛЪГВАНИЯ политика. 

На нас ни писна... да бъдем стригани, когато трябва, да бъдем подменяни... когато се наложи, да пасваме на всяка картинка, защото сме креативни! Да, такива сме... като стоокия Аргус, като менящия лика си Протей... Ние сме това и какво ли не още! Защото досега нямахме друг избор, освен да поддържаме Живота, а не изкуствения "обществен/политически живот (дневен ред), който ни се налагаше. 

В един момент, на хората като мен, им писна... За себе си мога да кажа, че макар да съм политически ангажирана, нямам времето и не бих "хабила ресурса" си да се занимавам професионално с политика. Но когато професионалните политици се обръщат в олигофрени и чрез това превръщат всички ни в заложници на олигофренията... няма как! 

За първи път виждам "неинспирирани" протести. И затова, макар само на първия да съм била - в останалото време работя (ох, как пъшках вчера: Другите отиват на митинг, а аз - в класната стая -;( - се чувствам "освободена" както никога преди това. Но трябваше време... И трябваше да се случи нещо, което едва ли някой би могъл "да прозре" предварително:
- "Турция" се вдигна на протест. Не искам да ме разбирате грешно, но за нас, българите, Турция винаги е била своего рода антитеза, най-вече заради историческите наслоявания, но и заради развитието през последните години (негласното, подмолно "консервиране", макар открито да се прокламираше "европеизация" = "модернизиране"
- Протестът в Турция е от "младите", тези, които искат "ясни правила", основани на светски консенсус, а не на "насилствено налагане на традицията", особено когато "възкресяване и консервиране на миналото"!
- Това, което се случи в България, беше - освен турските сериали, които безобразно вече ни заляха - точно аналогичният случай на "връщане към Старото" - НИЕ СМЕ ЕЛИТЪТ ("the elders and betters"), НиЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ВАС ЗНАЕМ КАКВО Е ПО-ДОБРЕ ЗА ВАС -;)
- Има още един елемент, който не е за пренебрегване: ПРОВОКАЦИЯТА, ако изобщо може да бъде определена така, е НОМИНАЦИЯ НА ДПС! Както и да си посипват в момента главата с пепел този или онзи казионен водач на партия, става въпрос за "дълбинни любови и омрази", за припознаване на "врага" (или най-малкото за геополитически интереси, който нито един мислещ "българин" не може произволно да изключи!) 

Фактът, че в момента България се тресе не само защото Делян Пеевски е еднозначно разпознат като ЛИЦЕ НА ОЛИГАРХИЯТА, но още повече като "българско МЕКЕРЕ" в един псевдоетнически, но абсолютно реален геополитически сценарий, изкарва не толкова многобройните хора от "провинциалните" градове на улиците и най-вече пред сградите на областните институции. И ако Брюксел е далеко, а Москва - още повече, то Анкара е... на една ръка разстояние! И въпросът даже не е "Анкара", а какво стои зад всичко това?!  

С риск да бъда оплюта, става въпрос... както за Анкара, така и за Москва (такива, каквито са днес политически) и в нашето разграничаване от "тях" - за "цивилизационен избор". И в двата случая става въпрос за "идеологии", макар и в различни обвивки! Не ми се ще да намесвам и Европа, защото и тя се оказа ... не това, за което се мисли или представя!

Та в този ред на мисли, това което се случва е най-естественото...  БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НАСТОЯВАТ И ИЗИСКВАТ ДЪРЖАВАТА СИ ОБРАТНО! Защото все още, по Конституция, НИЕ СМЕ СУВЕРЕНЪТ! 

Онзи постулат, в който и аз съм била обучавана, Народът е ПРОСТ и не бива да му се дава власт в ръцете, защото само ЕЛИТИТЕ знаят какво да правят... най-добре... ДОКАЗА СВОЯТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ! Това е световна тенденция... от заявяването и практикуването на постулата... до настоящия му крах!

Все още Пътят за излизане (от световната и поотделно от националните кризи) е неясен. Но както казва Поетът: Пътят е страшен, но славен... Налага ни се да го извървим! Ние, НЕЕлитите, но мислещите, свързаните в своята индивидуалност и в своята загриженост за единственото бъдеще, което имаме - НАШИТЕ ДЕЦА И ТЯХНОТО ДОБРУВАНЕ... БЕЗ ОГЛЕД НА "КЛАСА, ПОЛ, ЗАНЯТИЕ И... ЦВЯТ! Просто, защото те, нашите деца все още ни вярват на нас, техните родители, които всеки ден се грижим за тях, независимо как Светът наоколо иска да се разпадне, строши или да ги застраши!

За това... ние ОСТАВАМЕ и ЩЕ ВИ НАБЛЮДАВАМЕ, СЛЕДИМ И КОНТРИРАМЕ... ДО ДУПКА! Просто няма къде да отстъпваме по-назад! Единственото, което реално ни остана, са ДЕЦАТА (НИ)!





Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. syrmaepon - Бих добавила само, че простия народ ...
20.06.2013 11:45
Бих добавила само,че простия народ постепенно ще се превърне в "елит",тоест тази граница трябва да бъде окончателно заличена и именно срещу това е голямата съпротива /винаги/ на статуквото.Това е ново начало,на новото хилядолетие )
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219067
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930