Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2013 13:16 - Започвам много да се ядосвам!к
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 5495 Коментари: 4 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Изчетох и изслушах какви ли не коментари в последните дни за новия кабинет, за новото българско правителство. Както казваме на жаргон: приказки на кило. Което ще рече: плъзгане по повърхността и то от някаква идеалистично-безпочвена гледна точка!

А реалността или по-точно реалностите са съвсем различни и ние трябва да сме наясно, че се търси "най-малкото общо кратно" като пресечна точка на тези реалности. Да ги изброявам ли гласно?
- ЕС като порождение и в много редки случаи - контрапункт - на САЩ.
- Русия като (уж) противник на ЕС, но която единствена ще ни "защити" при, не дай си Боже, "конфликт" с могъщия ни мюсюлмански съсед на юг, защото НАТО решава проблемите на "големия задокеански Брат", не на мъничките си маши за вадене на кестени от огъня -;(
- Заиграването с етническата (!) партия като балансьор в нашенската ни (домашна) политика е играта по тънък лед, с която ни се ще да тушираме огромния натиск от юг.
- - Към това трябва да се прибавят анти-глобалистките - справедливи в частта за икономическото "опоскване" на локалните общества - настроения, които предопределят възхода на социалистическите партии, като изразители на "гласа на масите"...

Най-ужасяваща, обаче, е хватката на "мафията", която отдавна няма цвят и национална принадлежност. И ако преди се ядосвахме на "лошия си късмет", че при "салфетното Ялтенско споразумение" са ни "изтъргували" на руснаците, за да си осигурят други - по-апетитни и стратегически хапки от Балканите, сега трябва да си зададем въпросът - защо сме им необходими като "държава с разграден двор" - и на САЩ, и на ЕС, пък и на Турция... за руснаците да не говорим: те си ни възприемат като "бащиния" (по наследство)!?

Така че, аз лично, като мислещо същество, смятам, че този кабинет е "най-безболезненият вариант" за всички ИМ, за да получи подкрепата и да мине. Което и стана. Кой знае защо обаче... се надявам, че може да се разиграе сценарият "за гърбавия Кардинал", Невзрачния, който бил удобен за всички. И който веднъж избран за ПАПА... разгонил мамата... на избралите го. Просто защото 1) им знаел номерата; 2) защото бил наясно с процедурните хватки и правила, които никога ненарушил и 3) защото наистина вярвал, че е изразител на една по-висша справедливост, която не произхождала от него, но само той е можел да проведе като облечен с висша власт...

Ако моят (и вашият) "романтичен" сценарий не проработи, винаги има РЕ-волюция. За лингвистично "неграмотните" ще припомня, че "революцията" не е смяна "на системата", а просто "завъртане" -;) Което в тясновременния ни хоризонт означава връщане на власт на най-откровената мутра, заставала някога на кормилото - ББ с дясна ръка ЦвЦв.

Та отново и пак: не очаквам да дойде Ангел, целият в бяло. Но очаквам Някой, който да има поне малко багаж под шапката си и да не мисли само с корема и особено с органите, намиращи се в най-долната му част... Това беше най-гнусната част от Прехода. 
Така също очаквам, че ще има повече "национално-отговорна съпротива" срещу всички глобалистко-имперски интереси, независимо от кой точно Голям Брат ще идват... Защото едно от малкото неща, които ме задържа и крепи в България, е онзи наистина ТИТАНИЧЕН ДУХ на нашия малък народ да устоява на трудностите и да върви, макар понякога, както сега, влачейки се по корем... НАПРЕД! Малко народи са успели да го направят и макар с всякакви средства да се опитват да ни затриват... НИЕ (Безименните) сме ПАК ТУК! За да ни има, да останем и... след себе си дори!!!



Гласувай:
13



1. анонимен - Страшно ме накефи с тоя постинг. ...
30.05.2013 13:23
Страшно ме накефи с тоя постинг. Нямам възражения. :)
цитирай
2. svoboda64 - Куш... единицата мярка за интелигентност е да кажеш "какво не можеш да свършиш"
30.05.2013 15:12
kushel написа:
Страшно ме накефи с тоя постинг. Нямам възражения. :)

Мисля, че Орехчето вече им го рекна -;)
цитирай
3. syrmaepon - Аз не си правя големи илюзии за Русия ...
31.05.2013 09:55
Аз не си правя големи илюзии за Русия - в някои отношения днес тя играе със САЩ / особено Русия на Путин / въобще политиките са доста шарени като при Том и Джери - като се уморят да се гонят и си стискат ръцете.За глобализма съм съгласна,но според мен най-добре би било Русия да се европеизира,а това е трудно,почти невъзможно,защото това си е една азиатска страна.Иначе няма никакво значение дали ни управлява мутра или се крие зад бяла якичка на някое юпи.Последните 23 години общо взето ни управляват мутри с различен цвят.За съжаление някои идеалисти тъй не разбраха това.Въобще според мен в дадената ситуация народът е този ,който ще трябва да вземе решение и да го изпълни на принципа - царят е куц,да дойде Ивайло свинарят...
цитирай
4. svoboda64 - Мисля, че ясно съм казала в горния пост, че не страдам от илюзии...
01.06.2013 11:21
syrmaepon написа:
Аз не си правя големи илюзии за Русия ... Аз не си правя големи илюзии за Русия - в някои отношения днес тя играе със САЩ / особено Русия на Путин / въобще политиките са доста шарени като при Том и Джери - като се уморят да се гонят и си стискат ръцете.За глобализма съм съгласна,но според мен най-добре би било Русия да се европеизира,а това е трудно,почти невъзможно,защото това си е една азиатска страна.Иначе няма никакво значение дали ни управлява мутра или се крие зад бяла якичка на някое юпи.Последните 23 години общо взето ни управляват мутри с различен цвят.За съжаление някои идеалисти тъй не разбраха това.Въобще според мен в дадената ситуация народът е този ,който ще трябва да вземе решение и да го изпълни на принципа - царят е куц,да дойде Ивайло свинарят...


Като всички империи Русия се намесва там, където има интерес. Но всички империи имат един "ирационален импулс", който може да се използва "разумно" понякога от "малките" -;) И той е именно "да доказват величие", независимо от това в какви "овъншнени" позиции ще го облекат -;)))
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219990
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930