Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2012 16:05 - На прага на Времената
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1559 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Живея в едно полувреме. Ама не футболно :) Футболните времена не са ми интересни, защото се отнасят до "кинестичната интелигентност". Имам я, но не ми е върхът на сладоледа. До време я развивах, после се зарязах до степен да имам паласките около кръста и гръдния кош, дето ме дразнят до полуда :))) ...
 
Сега да се разправим и с "менталното полувреме"... Знам, че много хора няма да ме разберат, ама... халал да им е (Нали гледат "Великолепният век" -;) Интелектуалното осмисляне на цялата човешка история, а дори и само последните 200-300 години, не е лъжица за всяка уста. Тя освен интелектуално напъване, изисква и емоционално "провержение" - емоционална цялост, която често си противоречи с извъртанията на рациото (рациота), за да се докаже определена теза :)))

Истината, поне от моята ниска "камбанария", очертава криза на "западните" и "източните" модели (и многото комбинации между тях). Светът се изкилиферчи, а пък ние, всеки един от нас, трябва да му намира Центъра и Смисъла :))) И "ние" (условно) се гънем...

Не намирам смисъл в "обединения" (глобалистки по принцип), когато един (малцина като процент от населението) ще оцеляват и просперират за сметка на останалата й част. Това са пирамидални структури. Това е Платоновата демокрация в най-изроденият й вид. Любопитно е, че Платон е продаден за роб точно поради "философската си природа"... но млъкни сърце :))) Учениците му са го откупили от "робство" :))))

В момента се "бием" - виртуално и реално - за някакви "религиозно-държавни" общности :))) Ако можеха "децата" да ни чуят нас, "учителите", не политиците, администраторите и знам ли кой още, че става въпрос "за глупости" - възприятия, които в голямата си част се "командват", увличайки най-съкровеното на всеки човек - вярванията му/й! , за да се задвижи мелницата на "нечии интереси" (от които да се извличат "печалби+) ... вероятно положението би било друго :))) Но скоро няма да е!

Надявам се хората да започнат да използват разсъдъка си, но не преди да са забравили да използват "сърцето" си. Това е дуалността, която ни е дадена на този свят. Най-трудният за постигане "лакмус" за човечност :)



Гласувай:
8



1. haralanov - Не намирам смисъл в обединения когато един (малцина като процент от населението) ще оцеляват и просперират за сметка на останалата й част.
19.09.2012 14:56
Съгласен съм с това твое твърдение.Но нас кой ли ни пита?Светът наистина се е превърнал в една пирамидална структура.Природни богатства уж принадлежащи на всички но печалбите от тях са у малцина богоизбрани.Така е навсякъде.От Саудитска Арабия и Катар до ЮАР и Русия.Дали така може да се кара?Ами може.То така и се кара.А дали трябва?Не трябва но и няма механизми чрез,които това да бъде предотвратено.Политиците масово и навсякъде са или безхаберни или незнаят как да приложат определен модел.Модел,който да е относително справедлив за мнозинството.Аз си мисля,че и за тази работа си има Господ-Бог.Този,който граби на този свят-на другия свят ще бъде и най-много ощетен.
цитирай
2. haralanov - И между другото...
19.09.2012 15:27
На прага на Времената също звучи апокалиптично.
цитирай
3. анонимен - InYlrhwYoISoBxPWBf
26.10.2012 23:32
1SJrAj <a href="http://zzovcjrtlrhk.com/">zzovcjrtlrhk</a>, [url=http://wuwbsrdrwthq.com/]wuwbsrdrwthq[/url], [link=http://hufqgxtnxtbp.com/]hufqgxtnxtbp[/link], http://towpewyamagt.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3217238
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930