Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2012 16:23 - Нещо като нож, нещо като „нищо на Света” (цветята са за панахидите)
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 4670 Коментари: 14 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Пети ден сме заливани от информационни вълни и анализи какво точно се случи на 18 юли. Пети ден информационната мъгла се сгъстява...

Пети ден българите сме омерзени и ... омърсени.

Омерзени сме, защото ни вземат за боядисани врабчета и се опитват чрез пропаганда да ни промиват мозъка: кой е виновен и кои са жертвите? Не знам дали за всички е ясно, но поне за мен е, че поводът е много вероятно да се използва за разпалването на поредния военен конфликт. Ако това е така, то жертвите ще бъдем всички ние, независимо дали нашата територия ще бъде конкретно въвлечена. Още повече, че става въпрос за старобиблейското „око за око, зъб за зъб”, като се има предвид коя е едната страна в „набъркания атентат”.

Омерзени сме още заради „мълчаливото съгласие”, включително и чрез приемане на разностранна медицинско-експертизна и „терористично-разузнавателно-разкривателна” помощ от страна на настоящето БГ правителство и то най-вече от Израел и САЩ. ОК, израелски граждани са потърпевшите – предимно. Членове сме на НАТО, както и повечето европейски страни, но точно последното е една от негласните причини за НЕсъздаване на военна организация на ЕС. „Помощ”, дори да се титулува като „сътрудничество”, означава, че НЕ СМЕ ГОТОВИ ДА СЕ СПРАВИМ САМИ. Дали това е така – потенциално, защото реално, уви, е така, е въпрос с много неизвестни. И най-вече, на кого е угодно „ние” (БГ специалисти) да бъдем третирани като хора трета ръка и да имаме нужда „някой Голям Брат” да държи ръката ни при... „дисекцията”?! Това вече се прокрадна при различните информации и междуредни тълкувания, при външно запазване на добрия дипломатичен тон.

Тероризмът е страшен, точно защото е Терор – над невинни. Въпросът е защо има терор и кой го подстрекава?! Ако си дадем отговор на този въпрос, особено ние, българите, известни с граничещо с овчедушие толерантно отношение към себеподобния от всяка религия и раса, ще стигнем до нерадостния извод, рязко контрастиращ на пропагандния, че става въпрос за ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ В ПОЛИТИЧЕСКА ОБВИВКА. Те не са на обикновения човек, а са съсредоточени в ядра, известни като ПРАВИТЕЛСТВА И ПРАВИТЕЛСТВА В СЯНКА. За всеки начетен съвременен човек техните конкретни имена са известни. Припяването на която и да е част на Доктрината, съюзяването с което и да е нейно разклонение, само води до накаляването на страстите, до точката на „запалване”. И най-голямото подозрение, което витае тези дни из форумите е, че става въпрос точно за това.

И точно това „гласно неизразено подозрение” ни кара да се чувстваме ОМЪРСЕНИ. Защото точно България беше омърсена от шепа „играещи си с огъня”.  Защо? Отговорът, колкото и труден за преглъщане, е ясен: защото правителството на България е ‘soft target’ за всяка манипулация, от която могат да се извлекат политическо-икономически дивиденти.За мен това е най-страшният шамар, който ни зашлевиха на 18 юли и впоследствие - с всички “съвместни процесуално-следствени действия”. Използването на България като „маша” в международен конфликт като „момчето за мръсни поръчки”.  Независимо дали има пряка българска следа или става въпрос за „следствен колаборационизъм”. Което ни отваря за следващата витка на спиралата: спиралата „надолу” L




Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Твърде песимистично...
22.07.2012 16:36
Долавям,че по някакъв начин и ти си повлияна от конспиративни теории.Правителства в сянка,икономически интереси в политическа обвивка...Твърдя,че никога не сме живяли ,,в един спокоен свят".Виж страховете на Оруел в ,,1984".Така,че нищо необичайно.Ужасното е,че бяха убити и ранени хора.Спомням си...Преди време,когато беше на Пиринейския полуостров звучеше по съвсем различен начин..:))) Не се заяждам!
цитирай
2. svoboda64 - Сред приятелите си съм известна като Песимиста :)
22.07.2012 16:46
haralanov написа:
Твърде песимистично... Долавям,че по някакъв начин и ти си повлияна от конспиративни теории.Правителства в сянка,икономически интереси в политическа обвивка...Твърдя,че никога не сме живяли ,,в един спокоен свят".Виж страховете на Оруел в ,,1984".Така,че нищо необичайно.Ужасното е,че бяха убити и ранени хора.Спомням си...Преди време,когато беше на Пиринейския полуостров звучеше по съвсем различен начин..:))) Не се заяждам!


Песимистът е "информиран оптимист", ако използваме закачката, че оптимистът е "зле информиран песимист" :) Точно Испания ми "отвори очите" за много неща, което макар и неприятно като изживяване, си е благословия :)

Тероризмът по дефиниция е "конспирация". Освен това досега никога не се е случвал без "благословия" от т.нар. Велики сили (които и да разпознаваш под това название). Проследи само "публичните биографии" на който и да е голям терорист и ще стигнеш до... :))) Нищо ново под слънцето, уви :(
цитирай
3. анонимен - Перфектен анализ! Не мога да не те ...
22.07.2012 17:01
Перфектен анализ! Не мога да не те поздравя за него. Страшно удоволствие е за мен да видя човек, който разсъждава независимо от внушенията на пропагандата. Омърсени сме, дори бих казал изнасилени. Така го и интерпретирах в моя постинг.
цитирай
4. svoboda64 - Куш, не става въпрос за "изнасилване", тогава можехме да се броим и като "жертва" :(
22.07.2012 17:11
kushel написа:
Перфектен анализ! Не мога да не те поздравя за него. Страшно удоволствие е за мен да видя човек, който разсъждава независимо от внушенията на пропагандата. Омърсени сме, дори бих казал изнасилени. Така го и интерпретирах в моя постинг.


Говорейки за "правителства"... винаги стигаме до "политическия компромис". В случая, мисля, че беше премината границата. На компромиса... във всички посоки :( Затова се чувстваме така, както и се чувстваме. Много жалко за конкретните хора, принесени в курбан! Това е непростимо, но да се отговори на това чрез убиване на нови кохорти от невинни хора ?! :(
цитирай
5. анонимен - За съжаление нашата територия б...
22.07.2012 17:21
За съжаление нашата територия бързо и сигурно се превръща в плацдарм (изходен пункт) за бъдещи агресии. Това може да ни навлече огромни беди, просто го предчувствам. А започне ли се веднъж, връщане назад няма.
цитирай
6. svoboda64 - Точно за това трябва да застанем "срещу"...
22.07.2012 17:34
kushel написа:
За съжаление нашата територия бързо и сигурно се превръща в плацдарм (изходен пункт) за бъдещи агресии. Това може да ни навлече огромни беди, просто го предчувствам. А започне ли се веднъж, връщане назад няма.


Ако ние наистина сме "мирна нация", трябва да знаем какво искаме :) Като Норвегия, на която не можаха да наложат "намордник", просто защото и там се случи "терористичен акт" и от тях искаха да станат "други"!
цитирай
7. анонимен - А ние се престараваме, като губим ...
22.07.2012 18:02
А ние се престараваме, като губим цялото си достойнство. Толкова е гадно да осъзнаваш, че ръковорителите на твоята държава са жалки марионетки.
цитирай
8. svoboda64 - За съжаление и този "хап" трябва да преглътнем,
22.07.2012 18:16
kushel написа:
А ние се престараваме, като губим цялото си достойнство. Толкова е гадно да осъзнаваш, че ръковорителите на твоята държава са жалки марионетки.


Ние си ги знаем, че са "марионетки". Въпросът е, че те си мислят, че не са такива :( И "зарибяват" много други, за да им поддържат конците, дори когато - както и в момента - им ги режат :(
цитирай
9. анонимен - За атентата.
22.07.2012 18:19
На лице е една нагла манипулация.Ние сме пречка да бъде нападната Персия.Българска държава,една от многото ни,но която пострада както и другите от магьосническия ислям създаден от юдите.След земетресението в перник,което не доведе до проливането на кръв(българска) за да им стане холокоста,минаха на варианта атентат,който е голяма грешка .Тепърва ще разберат какво е гняв български.Омърсиха земята ни с тяхната юдейска кръв.Прошка няма.Земята е възмутена,и страшното за тях тепърва започва.Гледайте каде и какво се случва,ще го разберете.Тяхната беше!!!
цитирай
10. svoboda64 - За атентата. На лице е една нагла ...
22.07.2012 18:53
анонимен написа:
За атентата.На лице е една нагла манипулация.Ние сме пречка да бъде нападната Персия.Българска държава,една от многото ни,но която пострада както и другите от магьосническия ислям създаден от юдите.След земетресението в перник,което не доведе до проливането на кръв(българска) за да им стане холокоста,минаха на варианта атентат,който е голяма грешка .Тепърва ще разберат какво е гняв български.Омърсиха земята ни с тяхната юдейска кръв.Прошка няма.Земята е възмутена,и страшното за тях тепърва започва.Гледайте каде и какво се случва,ще го разберете.Тяхната беше!!!


Единствено се съгласявам, че поднесеното ни е една голяма манипулация. Кой какво ще понесе впоследствие е въпрос на "ставане", което по друг начин се нарича "карма" или "каквото повикало, такова обадило" :( Мисля си, че сме поне мъничко по-мъдри, за да избегнем Армагедона!
цитирай
11. godlieb - НАПЪЛНИХА БЪЛГАРИЯ -
22.07.2012 22:58
СЭС СТОКИ ВТОРА УПОТРЕБА - С АВТОМОБИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА - С КНИГИ ВТОРА УПОТРЕБА - С КУЛТУРА - ВТОРА УПОТРЕБА - КАКВО НИ ОСТАВА - ОТСЪДЕТЕ САМИ.
цитирай
12. svoboda64 - Ъ? Точно, защото не сме хора "втора употреба", макар да се обличаме "втора употреба" и караме коли "втора употреба"
23.07.2012 22:44
godlieb написа:
НАПЪЛНИХА БЪЛГАРИЯ -СЭС СТОКИ ВТОРА УПОТРЕБА - С АВТОМОБИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА - С КНИГИ ВТОРА УПОТРЕБА - С КУЛТУРА - ВТОРА УПОТРЕБА - КАКВО НИ ОСТАВА - ОТСЪДЕТЕ САМИ.


заявяваме това, което сме и което си мислим :)
цитирай
13. mariniki - песимистично е...
27.07.2012 22:03
но истинско... добра асоциация в заглавието със
заглавието на романа на Уйлям Сароян...
сърдечен поздрав за теб...
цитирай
14. svoboda64 - Може би, но за мен е важна "истината"...
27.07.2012 22:23
mariniki написа:
песимистично е... но истинско... добра асоциация в заглавието със
заглавието на романа на Уйлям Сароян...
сърдечен поздрав за теб...


онова усещане, което разбира без точно "да знае" (всичките несъществени подробности)...

И на теб сърдечна прегръдка, Небесна :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3217156
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930