Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 10:23 - Честит ден на Детето: на Детето в нас :)
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1655 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Така и никога не пораснах! Не се научих да лъжа като възрастен, да кръшкам като възрастен, да експлоатирам другите като възрастен!

Ако всичкото от горните "грехове" все пак извършвам, то е като "дете": защото когато обичам някого, ще го излъжа - за да се чувства добре в момент, в който се е "сгрухал". Децата интуитивно знаят това и безпогрешно го правят :) Както и в следващия момент ще "зашлевя другарчето", защото знам, че може да го понесе, още повече, че е ..."нарушило комфорта" на съвместното съществуване (играта)...

Да кръшкам от "работа" е твърде детско, но това се случва само когато на Детето не е обяснено достатъчно добре колко е важно да "положи труд" и че в неговата част от от хармоничния градеж и поддържането на Мирозданието няма кой да го замести.  Аз имах добри Учители в това отношение. Старая се да бъда такъв за "следващите". Кръшкачите са по вестниците и в медиите. Не винаги заклеймени като "лошото куче". Не винаги надлежно класифицирани и ... съдебно прошнуровани. Голямо предизвикателство! Щото трябва да обясняваш на малките Деца, които не са станали Големи Деца, как да се борят, поддържат и прокарват Справедливост! Най-голямото достойнство на децата е, че са винаги справедливи, макар... и твърде уязвими в това, поради "социалните порядки", защитаващи престъпниците от всякакъв цвят и оперение, а Детето знае само едно: "Справедливостта е свещена. Аз я нося в себе си и ще я защитавам с всички средства"...  Докато не ми намерите "цаката" и не ме вкарате във вашата "надпревата на плъховете" (страха дали "ще оцелея" :))) Много манипулапивно, възрастните  :)))

Най-ужасното на този С"м"ят, е че всички се опитват "да ни калкулират" :))) Като Дете отказвам, като Възрастен "въставам" :))) Не можеш да ме "сметнеш", брато, дори са от най-висшата "масонска" (земно-градаческа) Лига :)) Поддавам се на манипулации ... временно... защото съм Човек и имам онези детско-вградени нагласи като: съчувствие, симпатия-антипатия, "емпатия" и други. Но дори Детето се усеща, когато го "работят" за користни цели, а не защото Животът трябва да е пълноводен... за Всички(Едното).

Този ден, Денят на Детето, е многозначителен! Онова, което искренно се надявам да се случи до края на живота ми (дори да съм беззъбо и полувдетенено "Дете") е да видя, участвам и се радвам на победата на "детското" в световен мащаб: да тържествува Истината, колкото и да е болзнена тя, да се върши необходимото за всички, а не само за "богу(не)избраните", всеки да впрегне потенциала на силите си, не само защото го може и може (обективно) да бъде "експлоатиран" от вперените в "материалната печалба на Мига", затлачващ и загробващ стотици хиляди и милиони други!

Честит Ви Ден на Детото! Многозначителния! И дано той все някога... се осъществи!



Гласувай:
11



1. mmmmmmmmm - С прегръдка :
01.06.2012 12:21
Честит ни празник!:))))
И нека си останем деца - едни такива наивни,но усмихнати!Нека ни прецакват и се кефят,че са ни "прекарали"!
Искам да виждам света бляскав,лъскав,светъл, многоцветен и добър!Ама много добър!:))))
Честит 1 юни!:)))))))))
цитирай
2. svoboda64 - Знаеш ли, mmmmmmmmm
01.06.2012 12:30
С прегръдка написа:
С прегръдка Честит ни празник!:))))
И нека си останем деца - едни такива наивни,но усмихнати!Нека ни прецакват и се кефят,че са ни "прекарали"!
Искам да виждам света бляскав,лъскав,светъл, многоцветен и добър!Ама много добър!:))))
Честит 1 юни!:)))))))))


Никога не бих заменила прегръдката от сърце за "пари или положение", т.е. да ме прегръщат заради друго, а не защото не съм сама "аз" (индивидуалността) :))) Много рано ми се случи в живота (почти на 14) да отсвирвам такива "приятелства"... Впоследствие всички се страхуваха от това ми "качество"... Не ме "интересува": доколкото аз съм с другите, които са като "мен" :)))
цитирай
3. venziko - Честит празник
01.06.2012 18:04
На всички деца и възрастни и малки. Поздрав за материала
цитирай
4. elineli - Честит
01.06.2012 18:12
празник, Боди временно поддаваща се! Бистра вода и слънчице за детето в теб - от моето. С прегръдка :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3220436
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930