Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2012 00:22 - За Живота и ... "сметките"
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В този живот нас винаги са ни смятали. Нас по-малко са ни учили да смятаме. В резултат имаме фрустрирани поколения, които волю-неволю са се научили да смятат и по-малко да държат сметка на "сметководителите"...

В резултат имаме село Бисер... няма по-голяма отрицателна метафора от тази! И имаме стотици и хиляди хора, които окончателно са загубили надеждата си за... справедливост и възмездимост!

Ненавиждам "сметките" от малка. Въпреки, че ако говорим за "счетоводимост", имам един от най-добрите си учители - собствената ми майка, докторката :) Някога я нариччахме "стария лихвар", защото тя и досега си пази "счетоводните книги", в които всичко е описано до стотинка, така както се очаква от всеки себеуважаващ се счетоводител :) С 40 годишна давност :))) Не че това някъде го има, но у нас - е :) 

У нас, в моята собствена къща, счетоводни книги няма. Но аз помня, като слон :) И знам до стотинка къде отиват парите ни. "Парите" не е точната дума или поне трябва да й променим ударението - "пАрите" ни :) Защото всичко се "изпарява". Колкото повече работим и "произвеждаме" (услуги), защото сме от "акалиите", толкова повече... "нямаме". Защото тряббва "да разхвърляме"... по всички звена и рамена по "прилежащите" - държава, община, семейство - деца и родители :) Не, ние не се "оплакваме".... Благодарни сме, че го можем... А ако не?!

Смешно ми е.... работиш, за да "изработиш" порцията си спокойствие, съдържаща се на дъното на една чаша вино... Толкова! Ако искаш повече,... трябва да прекрачиш в Другия свят... като Уитни. Поколението "Хюстън",А нещо повече от поколението "Хюстън, ние имаме проблем"?! 

Надявам се да го дочакаме :) Дотогава ще дерзая по моите си начини или ще се надсмивам над себе си и над "нас", поколението "Хюстън", на което не му е много удобно да бъде в собствената си кожа. :)))) Може би, защото се родихме "можещи", но на никого не му пукаше от това. А пък ние, децата на Децата Цвята, най-малко искахме "изобщо да се изявяваме". Сега ни се налага да сме "учители", но си признавам, че това е най-малкото, което въобще искам вече да "върша" :)



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3217524
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930