Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2012 13:43 - Да се "от-вратим" от себе си
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1810 Коментари: 8 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Повод за това уж "невесело" разсъждение ми даде общата унилост и разядосване  в контекста на общите ни, уж обществени,  дела, чийто пуск се оказа лежерното оБоБщение от Клоуна на Републиката по  повод разследването на изчезването, впоследствие установената смърт на едно дете. 

Фейсбук гръмна, но не и преди "тихите" взривове в сърцата ни, претоварените от тегоби на планетата Дегоба/Денгуба, където от години ни подготвят за джедаи - даждието и другите асоцииативни Джи-та, с които да изплащаме дълговете си към Вселената, наричана от някои Бог. 

Пъшкайки като един Лук или Люк, кой знае защо наречен Небоходец, всички далдисахме в блатото на отпадъчните феномени, за да си извадим ракетата - материалния носител, който да ни отлепи от блатното дъно. НРАВ-ственост (не неврастения), чоВЕЩина, а не ВЕЩ-о-мания....

Ядосахме се, т.е. извадихме "отровата" навън и я разплискахме безадресно. Защото сокчетата ББ, които осмозно ни управляват, са се прослукали в тъканта об-ЩЕ-ството ни, където отлагането на действието и отровата... са основни функционални, преди още да са ИДЕОлогически ходове. 

Чоглаво ми е, но дори няма да изпсувам. Защото псувнята е благословия. Не мога да се примиря със случилото се: не толкова с безславно завършилия живот на една потенция (дете) - неотвратимост в несъвършения бульон от всякакви съществувания в рамките на конгломерата об-ЩЕ-ство, а с обобщението, с профанизирането му, изречено без замисляне, без свян и без покаяние от "ОНОВА", което е избрано (не и от мен) да ни представлява! ( В този контекст учителската ми душа се сеща за класическото за БГ произведение "Маминото детенце" и определени описания из него. Трудно за четене, още по-трудно за разбиране при сегашната ширеща се "вторична неграмотност", обобщима като въпрос на "КУЛТура", а не на знание-незнание на буквите : (-;)

Та... в контекста на всичко, което се бие  в душата ми и ми пречи да си гледам "пряката работа" - да оценявам "ученически постижения" и да ги класифицирам по несъвършени оразмеряващи скали... ми иде да РЕВА, ама не със сълзи! А като един "окован от обстоятелствата звяр"... че първо и преди всичко, трябва ДА СЕ ОТ-ВРАТ-им от себе си. 

Първо: много физиологично - да се ОТВРАТИМ от помията, в която сме затънали, за да спрем да "по-връщаме", т.е. вътрешно и външно да зацикляме в произвеждането на "отпадъчни продукти", с чието действие сме увредили най-вече "децата" (проекциите). Някак си не ми е "мило и уютно", когато някой е получил "двойка" (слаб на изпълнение), пък той/тя да ми/ни вика: "УРА! ОТ-личил(а) съм се!" При това не визирам сЪгашния ни Прем-И-ЪЪЪр, щото той отдавна се е оформил като това, което Е (БОГ да го съди!) Страшното е, че това го чувам в "клас" ("час"), където всеки ден - се предполага, че - се произвеждат и възпроизвеждат стойности и стандарти, които да те ръководят в оХоРмянето на собствените (ти) действия!

Второ: да си премерим ВРАТАТА, през която искаме да минем. И ако в момента "ВРАТИТЕ" ни са като шопското "ВРАТА У РАВНО ПОЛЕ" , т.е. има едни сковани греди, ама наоколо е.... куче влачи, диря няма (Може ли, с ваше позволение, тук поне да не раздаваме "телешки пържолки" на най-добрия приятел на Човека за "великите" изпълнения по надушване на "следа" как да открием.... "извършителя", за да го "самоубием"....:) . Лично аз пледирам за "ОТ-ВРАТ"А-ване". "ВРАТАТА" ни не е врата... Дълго е за обяснение, но още Древните са го казали: ВРАТАТА Е "пропусквателен пункт" - кой може да влезе, дали НЕ може и кой... ще бъде изритан, ако случайно е попаднал "вътре"! У нас (БГ) това не важи. Затова страдаме... Няма ВРАТА или поне "дуракоустойчива" такава!

Трето, и последно. Нека да се "ОТ-ВРАТ-им" в смисъла на българската поговорка: "Главата решава, но се случва това накъдето ВРАТЪТ се завърти!" Първоначалният подтекст е много "сексистки" - в смисъл "главата на дома" (бащата, мъжът) уж взема решенията, но се случва това, което "вратът" (жената, майката) решава накъде да обърне "изпълнението" :))) За съжаление, в нашата "родна" действителност, това придоби друг смисъл: ВРАТОВЕТЕ решават, онези, които непреводимо на всеки друг език наричаме "мутри"! Не мисля, че "майката на България" са "мутрите", колкото и да искат да ми го изкарат медиите! 

Затова... по горните три причини, които могат да се обогатят с нови "етимологически доказателства" от всеки мислещ Човек... излизам (всъщност, съм излязла) в "безсрочно-срочна стачка". Не мисля да призовавам когото и да е да го прави! Все пак съм Българка и знам докъде води всеки "протест", колкото и смислено-безсмислен да е той :)))))))

И все пак... нека първо да се "ОТ-ВРАТ-им" от себе си. Нататък, мисля си, ще е лесно...

 




Гласувай:
16



1. pontis - No Mercy....
13.01.2012 14:00
мерси...
Може ли сметката.
цитирай
2. gocho52 - Пържола...
13.01.2012 14:14
Пържола от врат обичам, но ми забраниха...
Отврат!...
цитирай
3. svoboda64 - И двете получаваме всеки ден, Понтис :)
13.01.2012 14:18
pontis написа:
- No Mercy.... мерси...
Може ли сметката.


Може би е крайно време да коригираме действията си - ;)
цитирай
4. svoboda64 - Нищо по-страшно от "самозабрана"...
13.01.2012 14:22
gocho52 написа:
Пържола от врат обичам, но ми забраниха...
Отврат!...


след взривяване на "устоите на земята" :)
цитирай
5. razkazvachka - много нахъсано есе - Поздравления!
13.01.2012 16:27
за отВРАТА - днес вече се отвратих и от всичките журналистически разгласявания точно на най-отвратителните аспекти на тази трагедия
фактът е, че момичето е мъртво, а няма нищо човешко в коментарите от всички страни - права си, да излизаш в стачка.
цитирай
6. haralanov - Здравей!
13.01.2012 16:34
Само ако знаеш какво мечтание по Испания те чака!!!
цитирай
7. svoboda64 - Омръзна ми от НЕ-човещина, а тя е в основата на всичко, Разк :(....
13.01.2012 22:24
razkazvachka написа:
за отВРАТА - днес вече се отвратих и от всичките журналистически разгласявания точно на най-отвратителните аспекти на тази трагедия
фактът е, че момичето е мъртво, а няма нищо човешко в коментарите от всички страни - права си, да излизаш в стачка.


Тя е спойката, без нея - ей на, има БГ, но не и България :((((((((
цитирай
8. svoboda64 - Здравей, Минчо,
13.01.2012 22:26
haralanov написа:
Само ако знаеш какво мечтание по Испания те чака!!!


Никакво мечтание не ме чака по Испания. По ред причини, не я смятам за по-добра за живеене. Както, между впрочем, и никоя друга "чужбина" :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3212230
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031