Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2011 03:32 - При нас е весело
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
4



****
***
**
*

Чета си на бай Трифонов дописките от 4-ти километър и ми става леко и весело на душата -
Щото на байчето-дофтур му е лесно... пусне по някоя лакардия за политическия цуни-гун, демек за политическата гимнастика (ци-гун по древному), после поглади пенсиите по косъма, ако им е останал такъв (то и ний натам сме се устремили с бясна сила), а междувременно може да ни светне и с някоя класическа мисла, къде от международната култура, къде от международното полУжение. И ние сме щастлави, не ли?

Въпросът не е у дофтура, щото ако беше истински „инвазивен доктор”, какъвто поне се пише с комюникетата (много пресолени, нищо че истински), отдавна да са му изискали електорнен подпис, че да му търсят сметка... от МНЗ-то, ако не от НОИ-то – въздесъщата „агенция 007” на любимите му пенсии. Проблемът не е в дофтура, а в зелника, който всекидневно се стеле като манастирска ливада и все някой трябва да ни сапикасва как този се „опасва”. Да не говорим за едните харни пичове, явяващи се „мераджии” – мерят общинската/държавната мера и после най-чинно обосновават, че тя е частна – които най-вече са мезе в дофтурската уста J Той някак си се не притеснюва, а пък и ние май му се радваме, че макар СС (съдебната система)  усърдно да не работи, той им изкарва кирливите ризи на синковците и поне ни кара да им се смеем J  Неколцина приятели си напечатаха визитни картички с професия „ироник” , но дофтурът от 4-и километър ги удря у земи J Бравос!

Та да се върнем на основните му персонажи : макар пожарникари, физкултурници, неуспели компютърджии и тук-таме юристи, изявяващите са като „мераджии”  негово-наши те герои усърдно НИ се представят като геометри и от време на време „математици”. Щото трябва да си специализирал поне по Риманова геометрия, че да можеш да се движиш по нашите прави пътища, звани „магистрали”, и да не пропраднеш в „черна дупка” или поне не в „еднопосочното към Вечността” (Не го пожелаваме на никого!)  

То да бяха само пътищта, а то - пред нас се ширнали житата ( Да не си кътате житото, брей! Че Министеро каза, че който го „къта” ще загуби от падане на цената в дългосрочен планJ) Тук вече трябва да се намеси и МФ или поне МВФ... че къде е то да си играем на шикалки. Както някои твърдят: или трябва много да си „навътре” с теория на игрите на лудия, но гениален проф. Наш, за да обяснавяш на цял оголял и обосял народ, че той одма е излязъл от кризата, щото общата картинка е цяла, нищо че в тази картинка му липсват „всякакви части”, само едната (непроизносимата) стърчи напред, обнажена и готова за ... (е хайде, стига с цинизмите!) или... вече е разорал дъното пак с тази непроизносимата (bum on bottom).

Нещата са известни и се въртят J Баба имаше една гадна дума за това: „гювендия”. Гювендосва се този свят, пък ти ако искаш му се муси или му показвай кукиш. В Revolutionary Road героят на Леонардо ди Каприо загуби жена си и (бъдещото си) дете. В момента Европа губи „социалната” си държава... Светът губи лустрото на „глобализацията”...  Тук гадната реплика е: “Нали ви казахме J We told you so/// Не, не сме “ние”, ама българинът обича подобни афоризми, не ли? Най-паче настоящият ни  Премиер, който примира да се изживява като ментор на Авропата, па и на Свето J Не ли?

Весело ни е... Все повече хора употребяват куршуми или хладни оръжия вместо думи... И за съжаление това не са „правителства”, в които обикновените хора имат все по-малко доверие... Проблемът дори не е в институциите. „Обикновеният” човек се „изкалечи”... И все по-трудно му е да се върне... към себе си! Иначе нямаше да посяга на себе си и на семейсвото си: новини, с които са изпъстрени медиЯта... УжасТ! Може би вие очаквате друг апокалипсис, но за мен – този е най-страшният: избиването на „свой” от „свой”, защото омразата е... непоносима! Quo vadis? А Г-7, Г-20, Г-една друга точка, както и Европейският връх ще се събират, за да правят „умозаключения” и евентуално да вземат решения, от които всички ще „стенем от удоволствие” J

Просто не ми се мисли... Само преди 12 часа беше последният път, в който ми обясниха в имейл, че мисленето ... не  е нещото, на което разчитат у мен J На мен ми е смешно...

Не казах ли вече, че у нас е весело. Независимо къде е „у нас”?

 

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3211888
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031