Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2011 03:13 - BG като Fata Morgana
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Като че ли няма по-добро обяснение от случващото се у нас от оптическата илюзия, известна като Fata Morgana.

Класическият феномен Fata Morgana е мираж, който се характеризира с определен брой обърнати образи, накачулени върху друг определен брой прави такива, доусложнен от компресирани и разтегнати зони, в резултат на което се появява фантастична картина – едновременно донякъде реална, защото е отчитана от сетивата, някъде над хоризонта, където пластовоте на студен и топъл въздъх си играят да отразяват обектите по различному , и абсолютно неадекватна, защото „такова животно нЕма” – не само в действителността, но и в отношението ни към него, най-малкото в припознаването му чрез илюзорната му регистрация от „излъганите” сензори (въз-зрение) .

Излишно е да казвам, че аз България я гледам чрез сърцето си, но виж BG – административно натрапваната ми във време-пространството единица, е друго нещо. Тя и не случайно е акроним тук, точно защото описва случая с „топлинно разширяващия се въздух”, който уж не управлява процесите на възприемането, но непрекъснато изкривява образа.

BG я управляват хора, които едновременно са обърнати с главата надолу, т.е. са управлявани от материално-телесната долница, но пък и имат свойството, поради неясния порив на електоралните единици да им преотстъпят част от суверенитета си, да се разхождат по главите на останалите.  Нормалните хора разбират неадекватността на случващото се, но горещият възхух, непрекъснато изтласкван зад хоризонта (безапелационно възприемано като „бъдещето”, защото най-малко ние още не сме го достигнали, хоризонта, де J), непрекъснато биват смирявани с мантрата, че „бъдещето”, ако успее да бъде смъкнато под хоризонта, т.е. на една ръка разстояние, ще се „разпадне” и хората ще бъдат лишени от илюзията си, колкото и страшна – страшно-прекрасна или страшно-неудачна – да им се привижда.

И така вече 22 години J) Дали пък най-накрая няма да се усетим, че не живеем точно във Фата Мограната, за която ни обясняват, че е единственото ни възможно бъдеще?! Щото Fata Morgana, колкото и комплексен феномен да е, е просто една илюзия...

Само да бихме разбирали малко повече за движението на въздушните потоци и свойствата на светлината/тъмнината да отразява или да се губи по пътя J)))))))))

Болки на растежа и... разчитане на образите. Нищо повече...

Аз лично не живея в BG - Fata Morgana. Но това не пречи на масата, дори на интелигентните ми приятели непрекъснато да ме вкарват с действията или бездействията си в този филм, пардон – мираж.

J))))))))

 

 

image
image
image
image
image
image    



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3217115
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930