Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 18:50 - 19 февруари
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 8010 Коментари: 27 Гласове:
40

Последна промяна: 19.02.2011 20:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

+
++
+++
++++
+++++
++++++

Днес ми е мъчен ден. Във всички и всякакви смисли. Физически, психически, ментални, духовни и земни... Виждам от писанията и припирните в блога, че явно не сме дорасли до този ден - 19 февруари. Той не е само дата в календара, на която се сещаме да честваме Апостола. Тази дата е последният градус от периода на влиянието на Водолея и началото на влянието на Риби - онези, вечно изплъзващите се :) 

Та така и с нас.... неразбирането за началото и края, за периодите на преход, са ни захвърлили там където сме - объркани и фрустрирани в дребнавите си припирни, отвъд които важните въпроси продължават да висят над главите ни като Дамоклиев меч...

Сега ще разкажа нещо, което няма как да докажа... и което разказвам единствено с идеята да се мисли една йота повече, когато се анализират каквито и да е събития и техните последници за единицата и за цялото, от което произхожда или на което по някакъв начин принадлежи въпросната единица....

Преди години, една моя позната, принадлежаща към кръга на "старите", но и "посветени" души, ми загатна нещо за Апостола. И започна така: "Той наистина е Апостол - от учениците на Иисус. Но никога няма да се сетиш кой от тях...."

Излишно е да споменавам, може би, че и двете споделяме вярването за многократното завръщане на душата на земята под различни имена и в различни тела.  За да довърши започнати, но прекъснати - по различни причини - дела, или за да ги оркестрира по нов начин. 

Няма да ви държа в напражение. Ще кажа онова, което "знам", т.е. онова, което ми е било споделено. Според тази моя позната, която най-общо казано е от "виждащите", Алостолът е всъщност 13-я Апостол на Иисус - Юда. Най-способният му ученик. Той извършва "предателство", което не е предателство, доколкото не изневерява на идеите на Иисус. Нещо повече, извършва го ... по поръчителство на Учителя. Земният сценарий има нужда от своите "герои", така че да се изпълни канавата - енергийната тъкан, която ще определи по-нататъшните действия на участниците :) И въпреки че и двамата знаят какво е "предопределението", и двамата не си дават сметка как "човешката част" в тях ще го преживее. Болезнеността е огромна. Но и двамата са наясно, че това е "показно" - събитие, за което ще се говори и тълкува многократно през времевите периоди на земята. 

Въпреки това, по закона на Кармата, Юда трябва да преживее - да знае от собствен опит,  какво е да си "предаден" след като си създал подобна тайна организация от последователи. Място на развитието на действието - една друга духовно-наситена земя - известна като "България" (област в Отоманската империя тогава).  

Не знам повече. Или поне не нещо конкретно за другите участници. Вероятно и на други се е натрапвало сравнението между делото на Иисус като Учител на Апостолите и просто на хората, и Левски, наричан от нас Апостола. Не знам доколко вярно предавам в момента неща, за които сме си говорили преди повече от 10 години. 

Знам само, че нищо не е случайно. Нито имената, с които идваме или впоследствие сме наричани, нито действията ни, които понякога са странни "повторения" на исторически известни такива. На различни нива и с различен ранг на относителна тежест. 

Ако пиша всичко това, то е защото наистина ми се ще по-често да се вижда "голямата картина", която често надхвърля тесните рамки на един индивидуален живот. И може би за да вдъхна на себе си и на другите малко кураж... че не всичко ще можем да поберем и довършим в сегашния си живот, колкото и времето да е усилно и да иска гигантско напрягане на всичките ни можения поодтелно и заедно. 

Колкото повече живея и имам различни срещи и опитности, толкова повече се убеждавам (илюзорно, може би, защото почива на вярата ми :), че българите в голямата си част са "стари души", дошли за поредното и/или последното си изпитание. 

И ако в момента ни се струва тежко и безизлазно, то е защото сме си поставили толкова много задачи за вършене едновременно при крайно ускоряване на събитията, като същевременно времето за реакция е максимално скъсено, че....  в повечето случаи "изпрягаме"... т.е. имаме незадоволителни резултати. 

Гаден изпитателен полигон, а?! 
Но това сме си "забъркали", значи, трябва всеки ден да сме по- и по- за да успеем да излезем от "кашата".... нашата собствена и всеобщата :)

Желая успех на всички! В последния градус на "братското отношение към живота и хората" (Водолей)  и първия - във водовъртежа на новия хаос и мечтателство (Риби)



 

От

П.П. Не знам как се е появило "От" накрая... Не го изтрих и не го изтривам, защото знам, че понякога "друг(и)" се намесват, докато пиша :) Също така не знам дали "От" е име/прозвище или просто "от" като указващо източника - автора/авторите :) Ако е последното, както виждате, те не искат да бъдат известни... поне не с някакви земни "имена" :)

:))))))))))

 




Гласувай:
40



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - българите в голямата си част са "стари души", дошли за поредното и/или последното си изпитание.
19.02.2011 19:20
Това е! Поздрав!
цитирай
2. svoboda64 - :)
19.02.2011 19:36
Това е, но малцина се отнасят сериозно към задачата ... Забравата е толкова дълбока, че започва да нанася непоправими щети не само на "нас", но и на общата "канава" - земята имам предвид :)

Забравата, че сме едно от "концентрирано духовните колена" (не смея да кажа племена, защото не е точно) на човечеството, ни обрича на провал като цяло, макар като единици да продължаваме да имаме върхови постижения.... За съжаление се вижда едва, когато единицата "емигрира" - по земята - в други, по-злачни места, или... отвъд... когато до нея нямаме пряк достъп :)))

Много дълга тема...
Поздрави, Божо!
цитирай
3. ognena71 - Поздравления за постинга!
20.02.2011 00:59
Поздравления за постинга!
Хубава неделя ти желая!
цитирай
4. svoboda64 - И на теб, Огнена :)
20.02.2011 01:08
Nightie-night - като временна забрава, за да я има почивката, след която да продължим нататък :)
цитирай
5. karaiany - Този поглед към еволюиране в пре...
20.02.2011 02:01
Този поглед към еволюиране в прераждането на душата е добре познат и се потвърждава от много источници. А самата идея за " вината " ( ако въобще може да се говори за вина в духовен план ) е , че всичко , което се случва около нас , включително доброто и злото , става с мълчаливото съгласие на всеки един ! Едва когато започнем съзнателно да прилагаме върховните Bожествени принципи на духовние разтеj във всяка своя мисъл или действие , едва тогава помагаме на тези около себе си да направят същото!
Всяко действие , както и всяко бездействие в този свят е с цел развитието на Духа. За това сме тук и това е най- главната ни задача -всичко останало е за спомагане изпълнението на тази основна функция на нашето съществуване !
Тази функция e толкова гениално проста , колкото и Божествено Велика !
цитирай
6. svoboda64 - Абсолютно съгласна, Караяни :)
20.02.2011 02:08
Това разбиране, което някак си ми беше дадено "твърде рано" (от дете си го нося), ми помогна, за да преодоляваме противопоставянията вътре в семействата ни... Там е основната и най-тежката ни задача... защото и търканията са най-интензивни и болезнени :)

Не съм казала нищо ново :) Просто забравени стари истини.
Но толкова ни се внущава, че сме веднъж тук и сега... и като че ли трябда "да грабим" от това единствено съществуване... че сме се докарали до "консуматорството", което в повечето случаи заблатява източниците и смисъла на съществуването, че.... просто ми се крещи :)

Глупаво, от моя страна, но все пак... Това е:)
цитирай
7. karaiany - До последната точка съгласен ! К...
20.02.2011 06:57
До последната точка съгласен ! Когато Духът не живее в нас , тогава живеем в "съня " , т.е. в създадения от нас илюзорен свят- това е светът на омразата , лъжата , завистта , алчността и пр. Да се пробудиш от този сън е велико постижение и спестява 100 години за цялостното движение на човешкия род към "Царството Божие "-това е само един "пробудил "се ! Това , че ти знае6 толкова много от дете , ми казва всичко ! А това , че ти се крещи е нормално : просто приложи Божествения принцип " Позор за мен е , врагът ми да е на колене ; и Кришна аз видях , в очите щом се взрях " ( 6ри Ауробиндо ).....Мъдрят знае - добро и зло -едно са ! Само тук , на земята те са живи , но там Горе ,всичко е едно - властва Любовта и друго няма ! Това "Горе " означава това "вътре в Нас ", защото чаканото Царство небесно е в нас , макар и нереализирано все още !
цитирай
8. razkazvachka - Темата за концентрирания дух на човека...
20.02.2011 09:51
и започвам да си мисля - за цената на живота.
Поздрави за нахъсания текст!
цитирай
9. elineli - Човек
20.02.2011 09:53
наистина не знае много неща, защото причината не винаги предхожда следствието - това сигурно е татуирано в дълбоката памет на всяка древна душа. Благодаря ти, че беше моето кътче спокойствие днес, Боди. И на мен последните надговорвания по темата Левски ми бяха до ... стига...
цитирай
10. syrmaepon - Изпитанието е може би да се разделим ...
20.02.2011 10:47
Изпитанието е може би да се разделим с индивидуалната слава,безименно да се слеем в общото и не всеки да бъде поотделно Някой,а всички заедно - Някои
цитирай
11. svoboda64 - Здравей, Караяни,
20.02.2011 11:16
Извинявай, че съм те "редактирала" в цитатите по-долу. Но така ми е по-лесно да организирам отговора си :)

karaiany написа:
"пробудил "се !

А това , че ти се крещи е нормално : просто приложи Божествения принцип: "Позор за мен е врагът ми да е на колене";

...Мъдрят знае - добро и зло - едно са ! Само тук, на земята, те са живи , но там Горe, всичко е едно - властва Любовта и друго няма ! Това "Горе " означава това "вътре в Нас", защото чаканото Царство небесно е в нас, макар и нереализирано все още !


Проблемът наистина е в "събуждането". Да си "буден" само по себе си вече е победа. Останалото - оценката на дуалността и преценката какъв курс на дейсвие да избереш - е майсторстовото към което се стремим... поотделно и заедно.

Тези дни съм се заровила да чета за прабългарите. И се оказа (поне според статиите), че те, въпреки че са войнствен народ, са от малкото, които не са вземали пленници. Никога не са имали роби (поне не е документирано). В тази връзка в етнонима "българин" се предполага, че има и значението "благороден"...

Дуалността - добро-зло и т.н. ни е дадена като инструмент за опознаване и разбиране на Света. Много сложен инструмент :) Още ни е трудно да "свирим" с виртуозност на него :))))

"Това, което е Горе, то е и Долу!" - древен постулат, в основата на всички религии (защото религиите в миналото са били основен канал за знания). Но е и буквално: всичко се съдържа в ДНК-то ни, но ние имаме достъп само до първите 6 (ако не ме лъже паметта) ленти или нишки, останалите 6 засега да нас са "табу" - не сме дорасли да работим съзнателно с тях, така че да не правим "бели" :)

Така че... съгласна, сродномисленико :)
Лека неделя!
цитирай
12. svoboda64 - Разк :)
20.02.2011 11:24
razkazvachka написа:
и започвам да си мисля - за цената на живота.
Поздрави за нахъсания текст!


Четейки коментара ти, изведнъж ми се привидяха онези картинки от египетстките гробници, в които Тот претегля Ба душата с помощта на перото на Маат (богинята на справедлиността).

Не знам дали това си имала предвид под "цената на живота", но в много голяма степен е това :) Другото - земното боричкане, (само)заробване и т.н., в които Ба се обезценява или възвисява - са само декори, на които да се "прояви" :)))

Поздрави на "Иван" - и добре да го гледаш!
цитирай
13. svoboda64 - Ел,
20.02.2011 11:33
elineli написа:
наистина не знае много неща, защото причината не винаги предхожда следствието - това сигурно е татуирано в дълбоката памет на всяка древна душа. Благодаря ти, че беше моето кътче спокойствие днес, Боди. И на мен последните надговорвания по темата Левски ми бяха до ... стига...


Душата на човека "знае", ако не детайлите - същността. Въпросът е, че до същността можеш да се докоснеш, само когато си спокоен/спокойна. Обърканият човек, затрупван от тегобите на делничността, прекъсва/затлачва достъпа до Душата, т.е. до дълбинното знание за Света и населянащите го.

Може би затова за повечето от нас, Истината се явява под формата на "сънища", докато тежкото тяло е в покой, което от своя страна успокоява и донякъде хармонизира останалите тела, така че да могат да предадат информацията :)

Поздрави, Бризна!
цитирай
14. svoboda64 - Изпитанието, Сирмаепон,
20.02.2011 11:36
syrmaepon написа:
Изпитанието е може би да се разделим с индивидуалната слава,безименно да се слеем в общото и не всеки да бъде поотделно Някой,а всички заедно - Някои


е едновременно да бъдем индивидуални Някои, които умеят и заедно да бъдат Някой :)))) Мисля си, че това в момента е Сценарият.... да развиваш себе си, без да се обезличаваш, но със съзнанието, че си Един от Допринасящите... за Единното цяло :)

Поздрави!
цитирай
15. анонимен - Доста близо си до истината за нещ...
20.02.2011 12:05
Доста близо си до истината за нещата, но все пак религиите са изградени от митове, легенди и откровени измислици, приписвани от други и по-стари източници. Истината е малко по-различна.
цитирай
16. svoboda64 - Кушел, звучиш точно като майка ми :)))
20.02.2011 12:15
kushel написа:
Доста близо си до истината за нещата, но все пак религиите са изградени от митове, легенди и откровени измислици, приписвани от други и по-стари източници. Истината е малко по-различна.


"Истината е една и тя е Друга" :))))))

Моята цел е да накарам хората да мислят (такава ми е и професията, тясната специализация в този живот:))) Не съм религиозен мистик, който да внушава "Истини Свише".... Още повече, че вярвам в силите на всяка Душа да направи собствените си изводи... според степента си на зрялост, но и като условие за индивидуален растеж :)

Поздрави!
цитирай
17. tili - тръпки ме бият докато чета
20.02.2011 14:31
този текст. Някакво странно (или не) съвпадение. И аз живея с това усещане от ранно детство. И понеже съм осмица по рождение, както и петица - зная, че трябва да си отработя дълговете. Това и правя цял живот. Не зная доколко успявам...
А тази интерпретация за Левски - тепърва ще я осмислям.

Хармоничен ден:)))
цитирай
18. razkazvachka - Дойдох пак да го прочета на спокойствие. И се сетих, че не ми е чужда тази идея за Левски...
20.02.2011 14:53
Има я в свободно състояние на други споделени нива на човешкото подсъзнание, но малко са хората, които имат смелостта да "превеждат" такива идеи на обичайния език на изостаналото с 2000 години всекидневие.

За картинката, която ти се представя - докато пишех реда, пред погледа ми имаше жълточервена, препечена от слънцето равнина с планински вериги по края:))))
цитирай
19. svoboda64 - Тили-Лили,
20.02.2011 17:53
tili написа:
този текст. Някакво странно (или не) съвпадение. И аз живея с това усещане от ранно детство. И понеже съм осмица по рождение, както и петица - зная, че трябва да си отработя дълговете. Това и правя цял живот. Не зная доколко успявам...
А тази интерпретация за Левски - тепърва ще я осмислям.

Хармоничен ден:)))


Не се засинявай с идеята за плащането на дълговете :) Поне мен ме смъмриха яко, когато в един момент бях "залитнала" да се раздавам до пълно физическо и психическо изтощение, защото смятах, че едва ли на всички съм длъжна :)

"Урокът" е така замислън, че да успееш. Има едно простичко правило за проверка: ако ти е интересно и изпитваш постоянна вътрешна радост - значи успяваш, ако си депресиран и всичко ти се вижда тегоба . значи... не или не съвсем :)

Този епизод за Левски го бях забравила. Разприте в блога някак си го извадиха от паметта ми :)

И на теб ти желая хармония!

цитирай
20. svoboda64 - :)
20.02.2011 18:00
razkazvachka написа:
Има я в свободно състояние на други споделени нива на човешкото подсъзнание, но малко са хората, които имат смелостта да "превеждат" такива идеи на обичайния език на изостаналото с 2000 години всекидневие.

За картинката, която ти се представя - докато пишех реда, пред погледа ми имаше жълточервена, препечена от слънцето равнина с планински вериги по края:))))


Благодаря, Разк!
Това ми напомни за нещо друго, едно послание пак от преди десетина години: "Бъди малко по-смела!" ... Не знам дали ми липсва смелост: понякога съм по-скоро дръзка, отколкото смела. За смелостта, освен импулс, се изисква и постоянство. Понякога просто се отчайвам... и спирам (хибернирам се), но тогава се чувствам дори по-ужасно, отколкото ако си получа дозата "нелицеприятност" от тези, които яростно отричат "жирафа" :)))

Картинката ти е просто прекрасна... в момента навън е ярко-слънчев топъл ден: все едно е пролет. Но какво пък... тук е Испания :)

хохо
цитирай
21. martiniki - и аз го прочетох без сянка от съмн...
22.02.2011 10:53
и аз го прочетох без сянка от съмнение или учудване, вижда се...всичко под слънцето се вижда като на длан

споделих с човека ми, той ми потвърди, говорихме си за това как са замеряли с камъни обесения апостол, казват - циганки го замеряли, и неизвестен човек се смилил та го свалил от бесилото и оставил в близкото дере, а после може и да са го погребали или не; във всеки случай са близки пътя, и истината, и живота...
цитирай
22. svoboda64 - Да, Дора...
22.02.2011 13:35
Но често се влачим като слепци по пътя... оставяме се този свят да ни заслепи :)
Поздрави на теб и на човекот ти!
цитирай
23. martiniki - и аз те поздравявам специално и нарочно, подстрекателко;)
24.02.2011 09:19
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=136132
цитирай
24. cornflower - Християнството
24.02.2011 13:29
отрича прераждането и това знаят коментиралите тук, но инерцията подвежда...
Смъртта на всеки човек не е край, а ново начало - на вечния духовен живот. От това как сме служили на Бога, пребивавйки на Земята, зависи нашето място в духовната иерархия на Небесата. В случая с Дякона мога да приема само аналогията с Божествената смърт. Тя е "страшна сила", защото нечовешкото страдание води към безсмъртие. "Аз съм пътят, живота и истината" - значи път през Голгота....

цитирай
25. svoboda64 - Благодаря, Доре,
25.02.2011 01:46
martiniki написа:
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=136132


Ще се възползвам от подаръка на спокойствие ... в неделя :))) Дотогава ще пъшкам да "развивам" уроци, за хора, които не знаят как да учат, макар самите те да са "номинално" учители :)))
хохо
цитирай
26. svoboda64 - cornflower - Не Християнството
25.02.2011 01:57
cornflower написа:
отрича прераждането и това знаят коментиралите тук, но инерцията подвежда...
Смъртта на всеки човек не е край, а ново начало - на вечния духовен живот. От това как сме служили на Бога, пребивавйки на Земята, зависи нашето място в духовната иерархия на Небесата. В случая с Дякона мога да приема само аналогията с Божествената смърт. Тя е "страшна сила", защото нечовешкото страдание води към безсмъртие. "Аз съм пътят, живота и истината" - значи път през Голгота....



а създадената на негова основа "административна" религиозна организация - в двата й варианта - папо-цезаризъм (Западната църква, в момента представлявана от Ватикана) и цезаро-папизъм (Източната църква - Ортодокса) отричат "прераждането". Но това е въпрос на догматика, на "внушена вяра".

Смятам, че сме дотам "модерни" хора, че да не внушаваме на никого в какво да вярва и как да служи на Бога. Лично аз уча хората на земни неща, простички и практични, за другото - смятам, че само Душите ни, в сътрудничество с Йерарсите на Светлината и техните помощници (личните ни Духовни водачи) могат да ни помогнат "да намерим мястото си в духовната йерархия" (в която и в момент пребиваваме, но на доста ниско стъпало :(

Благодаря за коментара и споделянето на твоето виждане. Беше ми приятно да обменим мисли

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219844
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930