Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2009 22:50 - Тупик или за проблемите на 6-та раса в Bg-то
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 775 Коментари: 1 Гласове:
4



  Преварително се извинявам за "Водолейската" си формулировка на нещата, но тези, които ме познават, знаят за какво говоря. За другите остават... телевизиите :) Не най-доброто средство за информиране:) However, that"s that!

*** 
Защо някои могат да си преодолеят предразсъдъците си? Защото са били "империя" и никой не е бил преди тях, никога? Или просто... защото отвъд империите започва "човешкостта"?



Защо някои могат да бъдат мултикултурни, без да бъдат цинично-политични? Без да го използват като "кебапчета" и други "непозволени средства", за да купуват политически гласове?
Защо светът се променя, а България като че ли стои на едно място?
Аз нямам отговор (или имам прекалено много, но то пак опира до същото: многото отговори, не са отговор :)))

Но ето ги, нашите "съседи" (Кипър) в една друга империя (Британската), която отдавна е "световна" поради езика и политическото си наследство :)



А ние само бленуваме какво сме дали на света и се давим в собствената си несъстоятелност да се изтръгнем от "обръчите", в които сами сме се вплели: ДС (КГБ), партийни пристрастия (които нямат  "връзка" с действителността), финансови формирования, които трябва да си изяснят от "кои са" и други и други....

А някъде животът тече и е "жив"... Имам чувството, че се намирам в библейската "долина на мъртвите" - дали като небитие, или като авторитети, които знаят "всичко" и са на всичко "отгоре" :)))Само дето... ние "отдолу"
разбираме интуитивно, че... "истината е една, и тя е съвсем друга" :))))))))    



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. svoboda64 - Има две неща, или може би три:)
14.11.2009 23:22
които не засегнах " с думи" по-горе:
- в първия клип е ейджизма. За всички информирани по случая "Сюзън Бойл"това е една от големите изненади. Втората е "класата": провинциализмът, за който голяма част от "нашите4 консерватори биха имали какво да кажат. Но понеже аз съм "либерал", първо се кефя, че "талантът" може да излезе отгоре, независимо откъде е:) Второ, отново се "кефя", че каквото и развитие на този свят да е било възможно, то е сторено от "непредразсъдъчни статуквовци" (демек от ренегати "консерватори")... Ех, ако можехме да разсъждаваме с "рациото" си, а не с други части от тялото... Ама, такова е, каквото е:)
По отношение на втория клип: виж това ние, "източните" най-добре го можем (не защото не е запазена марка и за "западните":) Но все още за нас децата са наше "буквално" продължение и ние можем, за разлика от западните, повече да ги манипулираме ("авторитарно"). Това е чудесен пример как родителят може да увлече детето си в нещо, което е хем "престижно", хем "освобождаващо от комплексите" (в техния случай е двойно: хем са "чужденци", хем са си "дебелички")... Ама го правят "шоуто". Но без да напускат достойнството си! Това е третото и последното, което искам да спомена.

И двата клипа утвърждават човешкото достойнство и са триумф над предразсъдъците. Ще ми се да го видя и по нашите телевизии! Но не съм сигурна дали ще го доживея (нямам нужда скоро да умирам!)
:)))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3220362
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930