Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2009 23:21 - Голо слънце над пустинята
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1362 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2009 23:53


Днес ми е потиснато. Може би от времето. Може би от прочетеното, от (не)преживяното.

Но снежният вятър довя до краката ми едно от онези кафени късметчета, които винаги са ме очаровали с навременните си прозрения: като че ли точно отговарящи на болките ти в момента.

 

ГОЛЯМ ПОДВИГ Е ДА ВЪРШИШ ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА,

А НЕ ТОВА, КОЕТО ИСКАШ

                                                                                СЕНЕКА

 

Размисли ме. Кой е „големият” подвиг на Правителството с днешното решение на МС и удълженото почиване от Деня на Труда (1 май) до след Деня на св. Георги и Ламята?

Е ли е грижата за отрудения „народ”, който има нужда от по-дълга непрекъсвана глътка, неставайки от софрите по празниците?  

Щото замисленият пир по време на чума е поредният управленски пирует.

Само до вчера се носеше навред нещастният либерален (царски) вопъл: „За Бога, братя, ай стига празници! Трябва и да се поработва!” (Особено в полза на банките и финансовия сектор:  Да живеят ипотечните и потребителските кредити и да трудят техните клиенти кредито-получатели J)))” .

А ето днес, гордо Масларова се възправя на Министерски бряг, - пардон, Съвет, - и с най- бодряшко калкулиращ соц.утилитаризъм, утвърждава следната управленска стратегия от мастърплана за борба с последиците от световната криза:

 „За Бога, братя и сестри, време е да ни спасявате:

пускаме Ви в принудителен отпуск с едничката цел и задача:

родната индустрия – туризъм, търговия, услуги и развлечения – бере душа

и със сетни сили е вперила надежда във Вас да изпълните потребителския си патриотичен дълг!”

~~~

Ами тъй де, нали местните казашки атамани са й написали като на една Султанша писма с молба да се извърши това „финансово сливане” 2 в 1:

(1)    хем „трудЯщият” народ да се нащъка наоколо... свободен от труд и свободен да харчи оскъдните си постъпления;

(2)     хем последният да бъде така добър да вдигне оборотите на” позакъсалия” роден бизнес....  чрез потребление, потребление, по(..)ебление.

Някакви седем родни „джуджета” са даващите акъл за този илюзионистки трик ала Мистър Сенко как да се бори кризата на рецесията или рецесията на кризата...чрез удължена почивка:

Слагаме главата под мишницата и тя е хем там, хем е на раменете и разсъждава ли, разсъждава. 

Сред гигантите на мисълта, оказали масирана атака да се приеме въпросиня титаничен труд-решение, са изброени - по в- Дневник - "сдружения от туристическата индустрия, Строителната камара, Федерация на работещите в сферата на услугите, Федерациятга на пътническите и автобусните превози и търговията.

Колко политически-популистко дълбокомъдро и икономически обосновано е въпросното решение се вижда от велемъдрите слова на Дяволицата, носеща Прада

"По този начин даваме шанс за развитието на отрасли, в които има напрежение, допълни Масларова. Тя прогнозира, че приходите в туризма ще нараснат вследствие на мярката заради продажбата на туристически пакети. Тя обаче не се ангажира с разчети за общия икономически ефект от сливането на празниците" (в. Дневник) 

http://dnevnik.bg/bulgaria/2009/02/19/677887_kabinetut_vurna_dulgata_pochivka_po_gergyovden_zaradi/

И все пак... кой е по-големият подвиг? Че евентуално ще се увеличат (allegedly) приходите (в туризма) или че не е ясен общият "икономично икономически" ефект от цялата галиматия... 

А може би така се отговаря на въжделенията на Гоце да си има повече време за отстрелване на екзотични трофеи в още по-екзотични кътчета на света? На бедствено-бедсващата ML Mtem - да отскочи до някой вулканичен остров за обмяна на опит в "извънредните ситуации"? На СерГо - да има достатъчно време да обмисли да се жени ли, да се развежда ли или да хваща и той... гората... 

Всъщност Правителството дали направи това, което „трябва” или просто отново се пусна по наклонената плоскост да отговаря на „исканията” и подръчкванията на своите олигарски-кукловоди?

Разпъната между „трябва” и „искам”, на България не й остава много време за подвизи. Брюкселският часовник все тъй продължава да си трака „в мрака на нашето непукиство”...  



Тагове:   слънце,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rummi - супер!
20.02.2009 00:17
и аз чух новината. планирам да се затворя в къщи на хляб, вода и интернет :-)
цитирай
2. haralanov - Здравей Свобода!
20.02.2009 16:54
Това с многото почивни дни в началото на м.Май е бял кахър.В края на краищата,ще има и отработване...Ще дойдете Вие на моята отдавнашна и дълбока,като Колорадски каньон мисъл.Така ще си я караме и в следващите 20 години.За след това-незнам.От ЕС ще си пишат доклади,ние ще си я караме както си знаем.Ако не можем от европейските,ще се краде я директно от Бюджета,я от НАП-а,я от нещо друго.Хванали сме си я цаката.Хеле пък от август нататък,когато ГЕРБ,БСП и Движение Напред,започнат да ни управляват,,национално-отговорно,,.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3211953
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031