Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2008 19:28 - SURSUM DEORSUM*
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 2109 Коментари: 6 Гласове:
0



След като съм безкрайно изтощена, а смехът е единственото “безплатно” лекарство на този свят - спомнете си проф. Иван Славов-Кича и неговата “смехотерапия”, вие които сте му били студенти, или Пач Адамс (Patch Adams, в превъплъщението на Робин Уилямс), който с подръчни средства (“pаtch” – кръпка) “закърпваше” мечтите и нуждите на “терминалните” (си) пациенти – ми остава само “то”: да се усмихвам и радвам на този свят, дори ако не мога да му се смея с пълно гърло.

 

Защо ли по този начин? Защо сега?

 

Ами защото смехът е “конструктивен”.

 

“Светът е оцелял, защото се е смял”. Вярно, защото... се е разделял със смях с миналото си (Маркс)

 

Ние разделяме ли се със смях с миналото си? Определено НЕ! Ние това не го можемJ Българите сме прекалено “сериозни” и “животът под вежди гледаме строго” (Вапцаров). Само че... какво е “сериозно” за нас, “терминалните”, осъдените от ОЛАФ, ЕК, а някои дори от собствената си съвест?

 

Трудно е да знаем, щото трябва да се напънем.... А когато се напънем, раждаме “трол” – мъчим се взаимно, обиждаме се, подклаждаме “вътрешни войни”. Някои злорадстват (троловете) и викат: “Така трябва”, мислейки, че така ще се очистим! Друг път: пургативите (очистителните) действат само в “здрав организъм”, който не е замърсен от сериозността на метастазите на... финикиските знаци. Уф, пак “вносна болест”: кои сте вий, ве, финикийците, че така сте “оплодили” с кутията на Пандора целия свят? Мълчат... много са сериозни, защото са мъртви. И като всички мъртви, диктуват днешното ни поведение... Та...

 

Финикийските знаци, символи на онези, “мъртвите”, са прекалено сериозни, за да преустроят обществената сграда - обществения договор - наречен “държава”. Затова са ни необходими някакви преходни (късно- или средно-срочни) «програми” като лакмус, за да (ни) лъснат ... определилите се задници! Задници, които са “челници” в усвояване на политическото говорене за ... “промени”или саморазпознали се като отговорници по ППП-то: те си имат мантрата, с която се пазят от нас, “избралите” ги, навирайки ни в носа като заклинание “разпределението на бюджета- отговорност за държавата”. Както и да е: всеки има право на собствените си вярвания, само че... ние все повече ги разконспирираме в тройната им ипостаса (проявени лица) в ролите на парламент-президент-премиерJ Та тези “челници” в “политическото говорене”, баейки над  фискални активи като истински “баби”, все повече се прилепват о финикийските знаци. Под маската си на “съратниците на новото” за промени, които никога не се осъществяват.... те все повече радеят за пълненето на черните партийни каси и на собствените черни джобовеJ). Колко още САПАРД-ийци, ФАР-исеи и ИСПА-джии трябва да бъдат разкрити, за да стане ясна “схемата”, пронизваща цялата държава? Няма отговор. Нито как ТТТ –“тоталното тактическо тиквенотиквечене” -  да бъде отстранено от “дневния ред на обществото”. И аз нямам “централен” отговорJ Предполагам, че и животновъдите и млекопроизводителите го нямат. Да не говорим за “цветарите” ГЕРБери, “пчеличките” СДС и ДСБ, сънуващи всенароден “БОЙКОт” (те пък за чий жужат?). Или пък БСП, НДСВ, ДПС, които го играят някъде между “блюстители на социалното превъзходство”(БСП), “надраснали дивашкото сране вътре” (т.е “международници”) (НДСВ),  “дръж производ-партийните средства” (ДПС).

 

У-мор-... Тук вече не ми достига красноречиеJ Окончанията си ги сложете ВиеJ

 

Аз лично се уморих. За вас – не знам. На мен ми се чини, че “политическото” като “социално сакрално” (СС) вече не съществува. То се износи в безкрайното му въртене по медии и бойни полета като реклама (Афганистан, Пустинна буря, Косово, Ирак, Чечня, Осетия you name it|). Нито САЩ са ми haven-ът (убежище, спасение): – съществувам ако (както) ща” , нито бившият СССР ми е role model (модел за подръжание) съществувам съществувайки на съществуващото ребром” . И двата края на скалата са крайностите на “волунтаризма”, не на свободата. А аз продължавам да дишам и мечтая свободаJ Не е необходимо да подхващам темата ОЦетия, нали? Моля да ме извините за библейския образ-алюзия, но не беше ли оцетът “веществото”, с което са “гасили” раните на Христос на Кръста? Та и нашите 21-ви вековни напъни за “свобода” се разбиват о съществуващите скали Сцила и ХарибдаJ - онези пара-военни, пара-икономически колоси, които си разменят удари под кръста, но от тях се тресе цялата планета и се ... разхемитизират “самолети”. Да не говорим за човешкото достойнство и правата на личносттаJ

 

Та какво остава за обичната ми България на този “семешен” до плач фон? Тя е капката, която отразява-осветява световната криза на идеи: за кой ли път?! Не е смешно: просто сме опитни зайчета, от които другите да се поучат да извлекат антидота, дори със “смъртта на експерименталния субект”.

 

Е, нека упорствамеJ  Щото прекрасно ни обучиха за “далтонисти” и вече няма страшно, ако не разпознаваме цветовете. Няма нужда от оперения под прикритие на политическото “сиво” -  червени, морави, зелени, сини и жълти само допринасят за изкрастилизиране на  “черно-бял” политически електорат. Демагогията е толкова лесно различима, изливайки се перманентно от “най-високи” места, но и толкова ясно промискуитетна, разчитайки на G-пропагандата: всички са погалени по най-ерогенните зони (зоните на властта). Не ни е необходим “празник” – нали “подслушвате” политическите анализатори?: няма да има “карнавал” - предсрочни или редовни “нормални” избори! Щото и няма ценностна йерархия: няма какво да осмиваме като “долно” и няма как да му се отдаваме, отричайки го ... само по време на “празник”. О, горки ти, Бахтин, анализирал средновековната народна култура! Дали някога си мислил, че ще има страна, в която “материално телесната долница” ще е на власт 365Х 4 или 8, или каквато и да ариметично-геометрична прогресия от летоброене?

 

Ех, изтощих се от смяхJ Карнавалът е повседневен: напрежението на лицевите мускули и мозъчните ми гънки е достигнал до предпоследната фаза burn-out (прегорял). Скоро ще последва и blackout (пълно затъмнение): за да не ни оцелят при поредната зарибителна “бомбардировка” или по-скоро сами да си дръпнем шалтера преди цялата система да е изгърмяла... като любимото ни Чолепочене – национално-управленския  гаф, или като Косоварско-Осетински международен “мироопазващ” хоризонт за разрешаване на конфликти, или просто като... BG-ИСПА-САПАРД-ийски-ЕК/ЕС-овски цивилизационен разлом (усмивка към Хънтингтън, изковал теримина, макар и в друг “глобален” контекстJ)

 

Та, не живеем ли в интересни времена? Сами ли се прокъланахме или сами се дърпаме надолу в Адовия казан, без някой изобщо да ни пази за извършване на това богоугодно дело?

 

Тук следва... смях по азиатски, прикриващ дълбокота скръб на субекта по примирението му с неминуемото злоJ)

 

* лат. - от горе до долу, назад  и напред




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Хм...
27.08.2008 13:52
Учи се Суека...трънки.Единстеното което може да направи е да даде на брат си,някой и друг апетитен парцел на морето.Градеж си е това,ей...
цитирай
2. svoboda64 - ;) haralanov,
27.08.2008 14:31
Всеки се учи на това, което може:) Т.е. което му е в периметъра на жизнената полоса, както и в диапазона на светоусещането и световъзприемането му... Толкова си може(м) :)))))))
цитирай
3. haralanov - Изненадваш ме...
27.08.2008 16:24
Това с,,полосата,, е сякаш излязло от устата на някай фатмак.И с другото не съм съгласен...Той(Суека де)толкова си може.Но ние можем повече.Знам,че е плакатно и напомня за,,Заедно можем повече,,от 2001 година но...Я си представи,че пак има камъни по прозорците...Какво от това,че за,,социалните,,ще си екстремист..?Мигар те не са..?При това всеки ден...
цитирай
4. svoboda64 - ;
27.08.2008 20:33
Софтуерът ми е забил, защото 6 часа превеждам един лицензионен договор. Съжалявам за старинната лексика, която ми се върти из главата, ама битието определя съзнанието (речта:)

Относно екстремизма... не мисля, че ще доведе до нещо добро. Ти сам привеждаш доводи за същото, макар и в "нормална" (уж мирна) обстановка. За мен основният въпрос си остава кой ще дойде на власт и дали ще провежда нова (различна от досегашната) политика. ББ-то не го виждам "различен", а е абсурдно сe мисли, че ще дойдат СДС и ДСБ на власт - те не могат да съберат електорална подкрепа. От Атакистите направо ми се драйфа (мъжът ми пак си е пуснал Скат, така че включително в момента им слушам витиеватите речи:( Дори в момента ББ е отново и в техния ефир: УЖАСтттттттт....
цитирай
5. haralanov - Виж в mediapool.bg.....
28.08.2008 16:31
Без извинение но новината от днес ще те доиздрайфа.Гоце Първанов щял да награждава с орден Стара Планина,Георги Пирински,,заради изключително големите му заслуги на политик към България,,Аз вече се издрайфах...Не ми олекна...
цитирай
6. svoboda64 - :)
28.08.2008 22:40
Може ли това да е новина? Тоси е просто комюнике на информбюро:) Или с други думи илюстрация на "законите" в една АНТИ-държава:)))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3217434
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930