Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2008 18:34 - ДЕТСТВОТО МИ СВЪРШИ... ВЧЕРА
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1881 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 19.04.2008 20:46


Детето е добро същество. То е палаво, любопитно и обичливо. Обича да експериментира и да поставя всички около себе си на нокти. Да говори в разрез с общоприетите разбирания за нещата. Да вижда в една обикновена шапка боа, глътнала слон. Да помни предишните си имена. (Днес пак ги преговарях с майка ми, която беше имала смелостта да ги запише в личния ми детски дневник.) Да се бунтува и да се бие, ако му се нарушават представите и светоусещането; да не спи или яде, ако не иска да го прави. Да говори истината напряко, без да се страхува, че ще обиди някого. Да бъде СЕБЕ СИ!   Как обаче се случва това, че пораствайки... ние губим “себе си”?  Как ставаме все по-обтекаеми за желанията людски? Как се превръщаме само в отговор на чуждото очакване-пожелание за “нас”/”теб”? И защо, по дяволите, това ни се внушава под “мотото” - ОТГОВОРНОСТ? Как така ставам по-отговорна като повтарям лъжите или извъртанията на другите и ги приемам за “чиста монета”? Защо ми се внушава, че за да си “успешен” трябва винаги да си “компромисен”?   Разбира се, аз възрастният “непорасъл” индивид съм наясно с отговорите на горните риторични въпроси. Обществото достатъчно се е погрижило... да не остана “несветната”. За това да не остана “безпросветна”, обаче, се е "поглижило" и продължава да се грижи Негово Величество Детето... в мен.   И затова... от днес/т.е. от вчера – опять, again et encore – аз продължавам да се държа по своя си детски начин. Да изричам собствените си истини, без да твърдя, че са Истините:) Да се бия и напускам приятелски и роднински сбирки, ако някой е сгафил в “моите” територии. Да не вдигам телефона: не в израз на страх, а в израз на... позиция! Да пищя, заклеймявам и рева със сълзи и глас... на мегдана, пред всички! (понякога и в ЛС:))   Дали е непристойно? Всъщност знам конвенциналния отговор:) Както и отговора на душата си. За приятелите на децата ми – аз съм просто “идеалната майка”:) По хороскоп ми е “вменено” с раждането – Луна в 12 дом, домът на Кармата:) Да си “майка” по рождение и... по заточение:) И в същото време да си непрекъснато и непрестанно Детето:)     Ми... няма такива филми:)   И за да отговоря на "заглавието” на този постинг. Детството ми не свърши вчера:) То едва ли някога ще свърши, защото... това е Изворът, от който аз пия “Живата вода”. Ако го загубя... или “жилата” нещо се изметне, ще бъда като живите мъртъвци, с които се разминавам всеки ден. И това няма да е “Сталкер” (“Пикник край пътя”, Братя Стругацки, любимите ми анти-утописти)   Тогава ще настъпи Денят на Страшния Съд... за мен и над мен:) Днес, сега, съм все още в Чистилището...   Пред или след кръговете на (Дантевия) АД:) Всъщност, всред кръговете на АД и (Е)ООД... Bugarski:))))))))))))))   Детето не “прави бизнес”. То просто: ЖИВЕЕ. Себе си и Богоподобната си Вселена:) Всичко останало е рекламен трик и пунтопластика!   Salve, virtuales!  


Тагове:   Вчера,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mmmmmmmmm - Желанието ти да
20.04.2008 09:49
ли не е породено от предстоящите празници?!:))Искаш и детето в теб да възкръсне?!:)Дай,Боже!:)Малко или много го виждам у теб,мисля,че го има и у мен.Обичат ме приятелите на децата,което ме кара да си мисля,че сме близки по разбирания и възприемане на света.Няма по-хубаво нещо да запазиш детската чистота и наивност у себе си за дълги години.Тук ми става малко страшничко-човек,когато остарява се вдетенява.
Боди,да не е от това,а?!Ще се държа като дете,не от ЕООД/АД,ще си вържа две опашки "ала Пипи Дългото чорапче",слагам късата пола и не вдигам телефона!Да ли ще ме приемат приятелския кръг деца?!Съмнявам се...
Колкото и да не ни се иска .... трябва да бъдем себе си и да живеем с днешна дата.А детето у себе си да показваме само понякога.И не на всеки,за да не злоупотребят с него.
Развесели ме,защото винаги образно си представям нещата:)
Още веднъж честит празник,слънчев и приятен ден ти желая!:)))
цитирай
2. svoboda64 - Желанието ми, Мариянче,
20.04.2008 13:25
е продиктувано и от празниците, безспорно. Но е бунт и срещу едната доза вповече на социалното лицемерие, която се играе непрекъснато наоколо. На умората от фалша, забиващ се като кърлеж в ухото ми. Мда...

И на теб весел, слънчев и многоЦветен празничен ден!

ххх и прегръдки от една wild-haired woman, която се разпознава в момента повече като Роня-дъщерята на Разбойника, отколкото като Пипи:))
цитирай
3. mmmmmmmmm - Усмихни се,мила,
20.04.2008 14:01
поне днес забрави!
Погледни слънцето,цветята и усмихнатите хора!:))
Бързай,защото утре ще е друго....
цитирай
4. svoboda64 - :))))))
20.04.2008 14:06
@----}-------
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3217738
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930