Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2007 19:03 - Това ли е светът, за който мечтаем?
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 2462 Коментари: 6 Гласове:
0



Тази ppt получих вчера от приятел (позната, която се занимава с алтернативни обучения чрез НПО). Думите, които придружаваха "циркулярното писмо" ме размислиха повече, отколкото самите картинки - далеч не непознати за мен като учител по английски, който преподава "всичкология"(описанието на този свят на световното наречие:))

Та ето ги и тях самите:

"Пожелавам си по-често да се сещам за наистина важните неща в живота и да ги ценя...

Поздрави
Деси"

Кои са важните неща в живота? Нима не са самият живот и развитието, което може да се осигури на всяко едно човешко същество? Въобще не изисква много: без показен лукс, без много думи, а с повече дела. С всекидневни дела: тежки, мъчителни, докато достигнат до съзнанието на "съществото" дете, преди още да е станало мъж или жена. Защото тогава се "наливат основите" на общото живеене, на отказа от върлия егоизъм, в насаждането на разбирането, че всеки е самостоятелна вселена, но тя не би оцеляла, ако няма координация на усилията.

Това, което наблюдавам наоколо ме плаши, но не дотолкова, че да престана да действам и да се парилизирам:)) Всеки от нас може да носи светлината в собствения си живот и да я влива в тези около себе си:))

Пожелавам Ви го от сърце. А иначе: всички сме "играчка" в ръцете на управляващите:)) Ако всеки от нас има силите във всеки един момент да действа или бездейства според собствената си съвест (понякога възпирането от необмислено действие е по-важно от всяко хаотично действие:)), в която освен собственото му "жалко" съществуване се вижда и осмисля по-голямата картина, този свят би бил по-хубав, по-добър и по-богат.

Не преставам да мечтая, въпреки мрачните анализи и прогнози за ТОЗИ СВЯТ!

Поздрави на всички Ви!
С обич и действена солидарност
Боди ("дървото" - в хиндуистката митология Boddhi е дървото на Живота:))


image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


image



ххх


Тагове:   мечтаем,


Гласувай:
0



1. cornflower - контрасти,
23.11.2007 19:36
но сякаш от ден на ден ставаме все по-безпомощни да се борим. Властта се взема за лична потреба от сектанти. Само Бог може да ни обедини в едно цяло срещу тях.
цитирай
2. svoboda64 - Не, скъпа, НИЕ,
23.11.2007 19:48
Можем да се обединм срещу настъпването на Анти-Христа (ако взема един от говорите на този свят), а по-простичко казано е, нека никой от нас не забравя, че е СМЪРТЕН ЧОВЕК, т.е. уязвим и нуждаещ се от подкрепа, която може да получи само от себеподобните си:))

Това ми напомня един много стар виц:

Някакъв човечец бил дълбоко религиозен. Попаднал в потоп. Минала една лодка с непоправими лентяи в нея (човечецът ги познавал) и му рекли: "Нека те изтеглим, колкото и да сме все ще се намери място в лодката ни".

Човекът отказал. Твърдо им заявил, че Господ ще го спаси.

Минали пирати в баржата си: мърляви, развейпрах, псуващи и пиещи. Рекли му: "Ще те вземем, ще станеш един от нас".

Човечецът пак отказал: това било против религиозните му и всякакви морални възгледи.

Минали US troops с хеликоптер и му рекли: "Хайде с нас: ще бъдеш спасен, ще дойдеш в някой от нашите бежански лагери. Ние ще се погрижим за теб".

Човечецът отказал. Накрая вълната била толкова голяма, че той се удавил.

Явил се на Оня свят и видял Господ в цялото му великолепие. Попитал Го:
- Господи, аз толкова вярвах в теб, а ти не ме спаси. Защо?

Господ му рекъл:
- Приятелю, аз ти изпратих 3 спасителни екипа, но ти не се възпoлзва от нито един от тях. Чия е отговорността?

***

Мисля си, че по-често отговорността трябва да е наша и да сме наясно, че ИДЕАЛНОТО няма да го намерим на този свят. Но действено-реалното, въпреки че не точно РЕАЛ-ПОЛИТИК, което значи нещо друго, е в нашият обсег на действие. Точно за това пуснах и този постинг. Този свят зависи и от нас. Всеки ден.

It depends on our PERFORMANCE. (Зависи от нашето изпълнение (на задълженията и отговорностите:))

Поздрави!
цитирай
3. feminaslim2007 - Изключително
24.11.2007 16:30
силно и потресаващо!!!!! Добре подбрани ярки и крестящи контрасти!!!
цитирай
4. tera - Направо се потресох!
25.11.2007 09:01
Но както в оная поговорка - "Сит на гладен не вярва.", после пак се връщаме към нашите си неща. За съжаление.
цитирай
5. cornflower - svoboda64
27.11.2007 08:50
разбира се, ще се съглася.Но аз лично помагам на хора около себе си.Преди всичко трябва да има държавна политика срещу бедността.Когато и църквата ни обедини около себе си ще станем сила и ще живеем нормално.Не да ни разцепват секти - това е причина за бедността, за светската власт е добре дошло - разделя и владее!
цитирай
6. svoboda64 - Сornflower,
27.11.2007 12:33
Нещата са далеч по-сложни, но за църквата си права. Само че тя отдавна не намира път към хората: българската църква е зациклила в собствените си ежби.

И отново се връщаме на същото: създаване на мрежи от хора, далеч не винаги институционализирани. Имам чувството, че където има (прекалена) институционализация нищо добро не се случва - хората им омръзна да бъдат без-лични и да бъдат третирани като безлични, административно-оперирани единици:))

Приятен ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219155
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930