Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2007 23:34 - Уважаеми съблогъри,
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 1148 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.08.2007 00:33


По-долу ще прочетете тезиси в резултат на това, което обменихме като обща мисъл от срещата ни, проведена на 29.08.2007 в градинката пред църквата "Св.Седмочисленици" във времевия интервал 19.30 - 22.00. Опитът да направим инициативата, подета от @emikelangello, да не остане ПОРЕДНАТА МЕЧТА. 

КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ВСЕКИ ОТ ВАС? НЕ ЗНАМ... НО...

НИЕ СТИГНАХМЕ ДО...


image

Посетете:
http://emikelangello.blog.bg/viewpost.php?id=105432

И сверете с това тук:)) 
[Аз съм от тези, които нямат вяра и на сянката си:))]

* * *
Резултат от срещата - 4: ? ... ще видим на колко
Ето какво решихме:

На 8 или 9 .09. 07 ще се проведе инициатива " Пикник". Тези дни са неработни, защото тогава се чества празникът по случай Съединението на България.

1. Моята задача е да разбера колко време ще ни бъде предоставено за това празненство на една от тези дати, а и трябва да проведа разговор с дарителите относно финансите, точка, по която може би ще получим помощ.

2. След като договорим времето, през което ще празнуваме с децата ще трябва да измислим план как да запълним това време. Сценарий - игри, занимания, викторини и/или състезания.

3. Трябва да се уточни,кой ще се включи в инициативата. Говоря за хората от блог.бг. Можете да поканите да се включат и хора,които нямат нищо общо с това виртуално пространство. Ще се направи списък, разпределяне на задачи и роли и т.н.

4. Логистика - кой и какво ще подготви като лакомства/ напитки, подаръци и др. Закупуване, пренасяне и др.

5. Комуникация и координация между доброволците - чрез интернет и GSM.

6. По време на пикникът събитието ще се заснеме, а после ще намерим начин да разпространим материалът за да може и по други места в България да стартират подобни събития. "Пикникът" ще бъде отразен и в поредица постинги, в които ще бъдат включени и анкети с децата - които ще послужат като обратна връзка. Това е задача на nadagr.

7. Ако в другите градове има сформирани групи или може да сформират бързичко е хубаво да работим паралелно и в една от тези дати 15, 16 или 17 да се случи същото на друго място в друг дом.( leif това е най-вече към теб). Другият вариант е да изчакате малко, но наистина е по-добре нещата да започнат да се случват :)

8. На един следващ етап - краят на септември, началото на октомври - събиране на по-голяма група, нещо като събрание. Вчера бяхме 4-ма...

svoboda64 предложи: за да има някаква тежест " движението за повишаване стандартът на живот на децата от домовете" е добре да се основе едноименна асоциация(юридическо лице). Ако горното се основе - необходимо е изготвянето на устав, регистрация избор на формално ръководство и т.н. ЮЛ е възможност за прозрачност на дейността и отчетност / контрол върху набираните средства, доброволния труд и т.н., както и тяхното представяне пред обществото.

Уверявам ви - svoboda64 много ги чатка тези работи :)))))

Това е за сега! Подрави на всички. Благодарности на тези, които се отзоваха на поканата... както и на тези,които ще се включат скоро.


Автор: emikelangello Категория: Други
Прочетен: 30 Коментари: 9
Последна промяна: 22:39Коментари

1. - 18:47 - Защо мисля,
че нещо бъркаш? 15,09 е работен ден- събота- отработва се 7,09, 17,09 е понеделник и е работен ден. Може и аз да бъркам, но провери все пак.Къде сматаш да се проведе това празненство?Поздрави:)

От: ady
2. - 18:50 - Ок
ще проверя :) ако има разминаване ще ти кажа :) а 07.09 защо е неработен?

От: emikelangello
3. - 18:58 - Почива се на
6, 7, 8 и 9 09.- Съединението на България:)

От: ady
4. - 19:14 - Утре ще отида до дома
Там ще проведа разговорът, който трябва да проведа и ще ви кажа всичко :). Да, има вероятност svoboda64 да е имала предвид 07, а не 17.09. До утре вечер всичко ще бъде ясно около датата на събитието :) т.е веднага след като разбера ще разберете всички. Поздрави.

От: emikelangello
5. - 19:32 - ОК.
Разбрах от нет-а, че 15.09 е "отработван ден":)) Така че ни остава 16/17 ако става за повечето хора...ако не...можем да се пробваме следващата събота/неделя - 22-23...

Идеята е да го свържем с ...началото на учебната година или друга "символна" дата:))

17.09 го помня като "неучебен" ден - простете моята учителска деформация:))
Поздрави!

От: svoboda64
Редактирай | Изтрий
6. - 19:35 - Може би за несофиянци трябва да напомним, че
"градския" празник е християнски - Вяра, Надежда, Любов и майка им София:))

Би бил добър старт. Но могат да се измислят и други символности, ако искаме и ни...стиска:))))))

От: svoboda64
Редактирай | Изтрий
7. - 20:31 - Мислех да пиша отделен постинг,
но Емо вече е свършил основната част. Така че ще продължа оттук нататък, така както ми е било ...по силите:))

Цел: Повишаване на жизнения стандарт на деца от Домове за лишени от родителски грижи

Задачи:
1) Създаване на условия за образователно, личностно и социално разнитие, сравнимо с това на деца, отглеждани в семейства

2) създаване на мрежа от дарители, ръководства (възпитатели и учители) от домовете и членове на местни инициативни групи (т.нар. гражданско общество) за изработване и прилагане на широкомащабни стратегии за осъществяване на основната цел

3) създаване и поддържане на наблюдаващи групи (от представители на гражданското общество) върху работата на всеки конкретен дом на територията (групи за натиск)

4) създаване на контакти с местни работодатели (база данни) - готови да обучават и впоследствие назначат възпитаници на домовете (социална реализация)

5) създаване на база данни с (всички) възпитаници на домове и следене за тяхното социално осъществяване
* вяреянт: създаване на виртуален (дистанционен) "осиновител" - човек, който да държи връзка с конкретно дете - да го опознае и сигнализира за наблюдаеми нарушения в личностната структура или прояви на талант(и), които имат нужда от специално насърчаване и обучение

6) създаване на виртуален център във всеки дом - далечна перспектива!:)) - компютърно и езиково обучение

7) подобряване на материалната база и създаване на специални образователни програми чрез целеви дарения и поредица проекти (желателно:))

8) гражданско наблюдение върху спазването, наблюдението и развитието на законовата база по отношение на децата в неравностойно социално положение (лишените от родителски грижи) . нещо като "юридически" комитет и лобистка група

9) създаване на организационна структура, която да се регистрира като ЮЛ и да служи като трансмисия между заинтересованите лица и бенефициентите (децата от домовете)
9.1.създаване на асоциация - т.нар посредник/трансмисия и както щете -
Имах по обяд безумната "хрумка" за име на въпросното ни гражданско движение - "BG - Нашите Деца" (БНД) - което може да се преведе и като "Бъдещето наше: днес":))

10) извършване на всяка дейност в рамките на мрежата (ни) - КООРДИНИРАНО
- винаги в група
- с конкретна цел и ясен разчет на усилия - труд и средства + (визуализиран) отчет: като основа на обратна връзка за наблюдение (мониторинг) за подобрение на състояние стандарта/състоянието/развитието на децата от домовете (емоционален, образователен, личностен, здравословен, материален и т.н. аспект)

Понеже има някаква идиотска синхронност, днес в едно заведение в краката ми падна част от в. "Труд". Заглавието е"Добрите лидери днес са в детската градина" (интервю с проф. Цветан Семерджиев, ВВА)
Ще си позволя да цитирам една малка част, за да не ви отегчавам:

- Днес у нас раждат ли се лидери?
- Ще ви кажа нещо, което малцина виждат - например в ромския етнос има много деца с лидерски качества. В общества, които страдат, се раждат повече хора с лидерски качества. Природата ги произвежда такива, за да могат да оцеляват. Ако държавата работи к тези деца, след време ще има сериозен ръководен потенциал. Историята с афро-американците в САЩ е такава. Вижте колко лидери е дало на американската нация това население. Още от времето на Джон Кенеди американският елит разбра, че етническото многообразие на обществото е конкуретно преимущество. Затова сега САЩ се ръководят от лидери с различен етнически произход, а и много от тях са жени"...

Има и още...
Но в същия вестник, Нейно превъзходителство Посланичката на РБългария в Германия, Меглена Плугчиева, напомня една друга поговорка - китайска или азиатска, ако щете. Тя ми е настолна в живота (като верую, позиция и професия:))

Когато/ако планираш за година напред - посей пшеница;
Планираш ли за десетилетие напред - посади дървета;
Ако планираш доживот - обучавай и тренирай хора:))

Това е приятели:)))))

Извинявам се за многословието.

Горните "точки" са нахвърляни и отворени за обсъждане. Не исках да си играя да ги систематизирам като "стъпки във времето":))
Ако имаме съвместна воля, ще го осъществим...мащабно. Както го е замислил emikelangello и неговите съветници (той да уточнява, ако иска - кой, колко, до къде:))

Готова съм да помогна с каквото знам и...мога:))

Приятна вечер на всички!

-

От: svoboda64
Редактирай | Изтрий
8. - 22:07 - :)))))
Аз какво ви казвам, че Боди много ги чатка нещата :)

Това за лидерството е така в смисъл то не е от сега. Просто животът така очуква децата, че не им остава нищо друго освен да се вземат в ръце и да просто да оцелеят. Не съм съгласен само с едно нещо - това не е от днес. Този принцип или по-точно процес съществува отдавна, кажи го 14-15 години.

Колкото до афро-американците, ние българите и те до скоро много си приличахме (разбирайте по-обширно скоро) само, че ние кривнахме в няква неизвестна посока и трябва да се върнем :)

Благодаря много за останалите неща, които си добавила. Безценна работа :) Поздрави!

От: emikelangello
9. - 22:49 - Значи няма да бъде на 17.09.07.
Ще се избере дата между 8 и 9 септември :) Утре ще разберете точната дата
.

imageП.П. Това, което мога да добавя от себе си: това е неблагодарна работа и къртовски труд. Моля тези, които нямат сероизни намерения - не са попитали сърцето си преди това - да не откликват. Тези, които са го направили, да знаят, че това изисква посвещение.
Мисля тук да приключа.
Свобода (Боди)


П.П1:)) Извинявам се за мизансцена: шоуто на Слави...но това са реалности, с които трябва да се примиряваме, ако искаме да вървим напред и да вадим КЕСТЕНИТЕ ОТ ОГЪНЯ:))

П.П.2:)) Може би трябва да помоля тези, които четат настоящето, да го копират и помолят своите читатели и съмишленици да откликнат на идеята/инициативата...
Не знам...благодаря ти magrathea, но това ми дойде...от твойта доброта и състрадателност:))

Лека...на всички! Или пък Добро утро! Както ...дойде:))

Публикуван от facedgab в 12:55 0 коментара  




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3219685
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930