Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2007 00:25 - MODUS BALKANICUM
Автор: svoboda64 Категория: Други   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2009 16:15


Твърди се, че...

... ние (разбирай “митичните” сегашни българи) имаме една от най-старите държави;)

Да, да, ама не (крилатият силогизъм “двойно положително отрицатние” е също непреводимо българско изобретение!), защото ДЪРЖА-ва отдавна нямаме...

... Кой НА какво ДЪРЖИ у нас е социологическа главоблъсканица. Дали ЗАЕДНО се ДЪРЖИм (не е ясно, виж – че политическата върхушка се държи заедно и не пуска кокала – спор няма;); дали ни ДЪРЖАт (чунким, ако не сме ние, барутният погреб Балкани ще се калъчне за непризнати наследства и ще се капичне на възбог и тогава... “bye-bye/au revoire” единно европейско пространствоJ). Може би ни заДЪРЖАт ?(С Шенген много не успяха, но с “blackout-a”, който ни готвят след закриването на атомната електроцентрала “Козлодуй” – тоз митичен български символ!, заветен бряг, целунат от свободолюбиви бунтовници – терористи по сегашно му! – J). Или просто (ше) НИ ИЗДЪРЖАТ, т.е. (ше) ни търпят - от огрeбаното от нас ще ни подхвърлят трохи я като грантове, я като социални помощи... хе-хе... та да се ДЪРЖИ халът български! Що, бе? Щото сме необходими като индиански резерват за Европата... да се пазят културните традиции и екзотичните езици, да има къде да се отстрелва “дивеч” (мутри, включително) - тъй като “еколозите” по цивилизованите ДЪРЖАви са забранили почти из целокупното европейско пространство този антихуманен акт или са на път да го сторят! Пък, то виж, аборигените, те са друга работа: понеже им е присъща дивотията, не само могат да го развиват “отстрелът”, ами дори се насърчават (тайничко), а явно са си назидавани “що са били такива диваци и варвари”J) 

Твърди се, че...

... ние, сегашно митичните българи (от 7 милиона и половина български граждани, комай до към половината попълваме още статистикатаJ) сме на второ място в света по интелигентност според класацията на МЕНСА и то не след кого да е, а след самите светоДРЪЖЦИ, потомците Израилеви. Да, ама на потомците Израилеви им купиха държава САЩ; последните нас, обаче, ни искат, за да им стопанисваме военните бази (а “булгар-булгар” се тупа по косматите гърди и се осланя на онази наша “митичност” на “войни”, отвоювали територия, сиреч “държава” (дето си я държат своя!)... Да, ама сега, от таз “своя държава” те ще позволяват на други да извършват “мироопазващи” и “мироналагащи” мисии по целия свят. Хе-хе... та да не са единствено мразените, ами да си имат “другарче” в наше съюзническо лице и наше “като-лицие”.

            Твърди се, че...

Най-хубавото, което правят българите, не го правят с ръцете си... Вярно е, ама и това вече не можем да го износваме, отхранваме, отчуваме...

            Май ще започнем да твърдим (пригласяйки в хор на “критиците български” и вътрешни, и външни), че българите нямат чувство за държавност... И как да го имаме, като имаме държавата за МАЩЕХА, а себе си за ДОВЕДЕНИ децаJ и по разпределението на благата, и по поощрението на талантите! Ех, Мале, Мале (нищо, че си ни “наше-чужда”, по-наша си “нЕмаме”!)... Време ще да ни е да се самовъзпитаваме и възпитаваме ВЗАИМНО. Пък може и да те отучим да се ДЪРЖИш една-за-други, и да си станеш пак една-за-едни всред много други едни-за-едниJ, които имат предвид “разумно-дистанцирано единство на равни и самостойни”.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboda64
Категория: Други
Прочетен: 3212291
Постинги: 1146
Коментари: 5991
Гласове: 19356
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031